ΑΛΙΜΟΣ

Εικόνες μιας άλλης εποχής: Το "Σουνιάκι" της παραλίας Καλαμακίου

1 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 22:03

Φωτογραφία μιας άλλης εποχής που δείχνει την παραλία Καλαμακίου όπως ήταν το 1924, δημοσιεύεται στο  Liza's Photographic Archive of Greece - Φωτογραφικά άλμπουμ της Ελλάδας (fb),  και περιλαμβάνεται στη συλλογή του Ιωάννη Κανδήλη. 

Το βραχώδες και απότομο συγκεκριμένο σημείο της ακτής Καλαμακίου, όπως αναφέρουν οι σχολιαστές της δημοσίευσης βρίσκεται απέναντι και αριστερά απο το Συμμαχικό Νεκροταφείο προς την πρώτη Καλαμακίου. Το ονόμαζαν δε "Σουνιάκι" λόγω του ύψους από τη θάλασσα. 

Στο κτήριο, όπως μας πληροφορεί άλλος αναγνώστης, στεγάστηκε η "ΝΕΡΑΪΔΑ" και οι νέοι της δεκαετίας του '50 βουτούσαν από το ύψος του για να εντυπωσιάσουν τα κορίτσια. Όπως αναφέρει, σε κάποιο σημείο υπήρχε και σπήλαιο με όστρακα.

Ο Ιωάννης Κανδήλης γεννήθηκε το 1904 στην Αθήνα και πέθανε το 1995. Ήταν Διπλωματούχος Χημικός και Διδάκτωρ των Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. 


Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Νίκος Γιαννιός 10.03.19
Το Σούνιο. Στο κτήριο στεγαζόταν η ¨ΝΕΡΑΪΔΑ¨. Βουτούσαμε από το ύψος του για να εντυπωσιάσουμε τα κορίτσια στην δεκαετία του 50. Κάτω σε κάποιο σημείο υπήρχε σπηλιά με όστρακα.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.