ΑΛΙΜΟΣ

Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων: Δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές στο "Cine ΑΛΙΜΟΣ"

0 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 22:09

Τέλος στον πόλεμο για το "CINE ΑΛΙΜΟΣ" βάζει με το υπ' αριθμ. 11/2018 πρακτικό του το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ.) της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. 

Έπειτα από πολύμηνη διαδικασία και εξονυχιστική εξέταση κάθε λεπτομέρειας, τελικά η Πολεοδομία αποφάνθηκε ότι το "CINE ΑΛΙΜΟΣ" δεν έχει καμία παράβαση, είναι απολύτως νόμιμο και δεν υπάρχει θέμα "προστίμου".

Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την υπ' αριθμ. 12088/28-12-2017 ένσταση του Δήμου Αλίμου κατά της από 30-11-2017 έκθεσης αυτοψίας της Πολεοδομίας Ελληνικού - Αργυρούπολης διότι οι φερόμενες αυθαίρετες κατασκευές στο  "CINE ΑΛΙΜΟΣ" έχουν νόμιμα εγκριθεί από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Νότιου Τομέα από τις 20-5-2016. 

Το ιστορικό 

Την αυτοψία της Πολεοδομίας Ελληνικού - Αργυρούπολης προκάλεσαν καταγγελίες δημότη του Αλίμου κατά τη διάρκεια της οποίας χαρακτηρίστηκε ως παράνομος και αυθαίρετος ακόμα και ο χλοοτάπητας στο χώρο που βρίσκεται το "CINE ΑΛΙΜΟΣ"

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης εξ αρχής υποστήριξε ότι πρόκειται για πόλεμο που ξεκίνησε η δημοτική παράταξη «Άνω – Κάτω Καλαμάκι», τον οποίο ακολούθησαν και άλλες πτέρυγες της αντιπολίτευσης, καταναλώνοντας πολλές ώρες από τον χρόνο των δημοτικών συμβουλίων. 

Στην έκθεση αυτοψίας, οι υπάλληλοι της πολεοδομίας είχαν καταγράψει ως αυθαίρετα μία σειρά πρόχειρων κατασκευών (χαμηλή περίφραξη, την ταμπέλα του "CINE ΑΛΙΜΟΣ", κάποια κινούμενα κιόσκια, στύλους φωτισμού, ακόμα και το γκαζόν, όπως επίσης και τις τουαλέτες που προϋπήρχαν επί σειρά ετών στο συγκεκριμένο σημείο).

Σε αντίστοιχη έκθεση η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά Νήσων και Δυτικής Αττικής διαπιστώνονταν  αυθαιρεσίες εντός της ζώνης αιγιαλού και της κοινόχρηστης παραλίας και με έγγραφό της, καλούσε τον δήμο να γκρεμίσει τις μόνιμες κατασκευές (τουαλέτες) και να απομακρύνει τις υπόλοιπες εντός ενός μηνός. 

Ο Δήμος κατέθεσε ένσταση και παράλληλα προσπαθούσε να εξηγήσει σε όσους ασκούσαν κριτική ότι τίποτε δεν ήταν αυθαίρετο γιατί για κατασκευαστικά έργα διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων αρκεί η έγκριση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής την οποία ο δήμος διέθετε. Οι δε τουαλέτες είχαν υπαχθεί στο νόμο 4178/2013 περί τακτοποίησης αυθαιρέτων. 

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η ένσταση του Δήμου έγινε δεκτή και το "CINE ΑΛΙΜΟΣ" θα χαρίσει και πάλι όμορφες καλοκαιρινές προβολές στους Αλιμιώτες και όχι μόνο. 

Άραγε όλοι όσοι επένδυσαν αντιπολιτευτικά πάνω σ' αυτή την υπόθεση δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν τις ειδικές διατάξεις που αφορούν σε κατασκευές σαν αυτές του θερινού κινηματογράφου στην παραλία του Αλίμου πριν αναλωθούν σε "πύρινους" αντιπολιτευτικούς λόγους τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στο διαδίκτυο; Θα 'πρεπε λέει η κοινή λογική. Όμως...


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.