ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Αργυρούπολη: Ριζοσπαστικές ζυμώσεις σε γνωστό μεζεδοπωλείο

γράφει ο Μέγας Αρχιερέας 4 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 18:12

Σε ένα από τα καλύτερα νεανικά στέκια της Αργυρούπολης, ανάμεσα σε εκλεκτούς μεζέδες και τσίπουρα προετοιμάζεται η δημιουργία της νέας αριστερή παράταξης, στην μετεκλογική εποχή, καθώς ακόμα και η σημασία του ονόματος του μεζεδοπωλείου προσδίδει τον χαρακτήρα της Αριστεράς στην πόλη σήμερα.

Τον χαρακτήρα αυτό, θέλουν να αλλάξουν νέοι άνθρωποι, τον οποίων το αίμα τους "βράζει" για δράση.

Όπως μας μετέφερε θαμώνας του μαγαζιού, πρόσφατα, ένα κρύο βράδυ μία παρέα νεαρών, οι οποίοι είναι μέλη γνωστών αριστερών στεκιών της πόλης, (υπήρχαν τουλάχιστον δύο Γιώργηδες στην παρέα...) συζητούσε για τις πολιτικές εξελίξεις της πόλης.

Θεωρούν ότι η νυν παράταξη του Χρ. Κορτζίδη δεν μπορεί πλέον να εκπροσωπεί το αριστερό μπλοκ της πόλης, καθώς λόγω ηλικίας αλλά και παρωχημένων πρακτικών ο κόσμος του έχει γυρίσει την πλάτη. Αυτό που τόνιζαν συνέχεια, όπως μου είπε ο ωτακουστής, ήταν ότι θα πρέπει οι εκπρόσωποι της ριζοσπαστικής αριστεράς να αρχίζουν να εφαρμόζουν πιο δυναμικές πολιτικές, και αυτό δεν μπορεί να γίνει με την υπάρχουσα κατάσταση.

- “Θα πρέπει να προσεγγίσουμε την νεολαία της περιοχής και να την πείσουμε ότι αριστερή πολιτική δεν είναι να γράφουμε μόνο συνθήματα στην πόλη”, λέγανε αρκετοί από την παρέα.

- Μα αυτό ήδη το κάνουμε, απάντησε ο Γιώργος.  Μετά το τελευταίο περιστατικό της απόπειρας αυτοκτονίας, είμασταν συνέχεια στα σχολεία και μοιράζαμε φυλλάδια αντέτεινε.

- Δεν είναι αρκετό, σημείωσε ο μεγαλύτερος της παρέας. Θα πρέπει όλες οι αριστερές ριζοσπαστικές ομάδες να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο εναντίον της σημερινής διοίκησης και της επένδυσης του Λάτση.

Αυτό θα γίνει μόνο όταν ξεμπερδέψουμε με το παλαιό σύστημα της πόλης και ανασυγκροτήσουμε τις τάξεις του αριστερού κινήματος με νέα στελέχη κάτω από την ηγεσία ενός δυναμικού αρχηγού.

Μην ανησυχείτε όμως, συνέχισε, ο πρεσβύτερος της παρέας.
Ήδη ένας σύντροφος μας δουλεύει μέσα στην παράταξή τους μεθοδικά, ώστε μετά τις εκλογές να τους πάρουμε, είτε την παράταξη, είτε τα στελέχη τους. Πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή σύντροφοι, είπε γεμίζοντας τα ποτήρια τους με τσίπουρο.

Κάπου εκεί η παρέα αποχώρησε με μία έκφραση ικανοποίησης στα πρόσωπα τους.

Σχόλια Αναγνωστών

4 Προσθήκη σχολίου
Tom 04.03.19
Όλα τα κοπρόσκυλα που είτε τους ζουν οι γονείς τους ακόμα αν και 40ρησαν ή βολεύτηκαν σαν τον αγωνιστή στο δημόσιο ώστε να τους πληρώνουμε εμείς και αυτοί να αγωνίζονται και νομίζουν πως θα πάρουν τον Δήμο. Γραφικοί.
Απάντηση
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ 04.03.19
Ο Κορτζίδης κατάφερε το Ελληνικό που ήταν αριστερός δήμος να ψηφίζει κωνσταντάτο. Και μόνο από αυτό πρέπει να πάει μόνος του σπίτι του.
Απάντηση
Τρότσκι 04.03.19
Η Αριστερά έχει μεγάλη ιστορία με τα συντροφικά μαχαιρώματα. Το κείμενο πάντως ισχύει. Η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές θα είναι τελείως διαφορετική στην πόλη όπου χρόνια το αριστερό κίνημα είχε πάντα τον πρώτο λόγο.
Απάντηση
Μαρία 04.03.19
Ο Γιώργος είναι χρυσό παιδί. Μέσα στους αγώνες του κινήματος. Καμία σχέση με την παλιά φρουρά της πόλης. Χρειάζεται άμεση ανανέωση ώστε το αριστερό μέτωπο να ξαναγεννηθεί.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.