ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ο Δημοσθένης Δόγκας υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής - Συνέντευξη τύπου

0 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 22:38

Με την ουσιαστική παρουσία των Εκπροσώπων τοπικών και πανελλήνιων, Έντυπων, Ραδιοφωνικών, Τηλεοπτικών και Διαδικτυακών ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε ο Δ. Δόγκας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Τομέα Ανατολικής Αττικής, με την Παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του υπ. Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, στο Ξενοδοχείο «Fenix», στη Γλυφάδα.

Ο Δ. Δόγκας ξεκίνησε με έναν ολιγόλεπτο χαιρετισμό στους δημοσιογράφους που παρευρέθηκαν, ενώ ταυτόχρονα, τους ευχαρίστησε για την αδιάλειπτη και διαρκή συνεργασία που έχουν όλα αυτά τα χρόνια, αναδεικνύοντας θέσεις, απόψεις και δράσεις που αφορούν τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, τη κοινωνική αλληλεγγύη, την πολιτική προστασία, τη φιλοζωία αλλά και όσες θέσεις και απόψεις εξέφρασε διαμέσου των αγώνων του ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Παράταξης της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ».

Στη συνέχεια, ο Δ. Δόγκας αναφέρθηκε εκτενώς στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με την «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και τον Γιάννη Σγουρό, στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές, υπερτονίζοντας την επιλογή να βρίσκεται δίπλα στην προσωπικότητα ενός έμπειρου αυτοδιοικητικού, ανθρώπου των έργων και επιτυχημένο Περιφερειάρχη όπως ο Γ. Σγουρός. Επίσης, επισήμανε τις βασικές αρχές και αξίες που ενώνουν τον ίδιο με τον τέως Περιφερειάρχη και νυν υποψήφιο Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό, καθώς και οι δυο προέρχονται από τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό.Ο Δ. Δόγκας τόνισε ότι ο ανώτατος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όχι μόνο δεν περιορίζει την επιθυμία για κοινωνική προσφορά, αλλά την αυξάνει, δεδομένων του χωροταξικού εύρους της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της Ανατολικής Αττικής όπου είναι και υποψήφιος καθώς και της επιτακτικής ανάγκης της απαιτούμενης συνδρομής από όλους για την επίλυση των πολυποίκιλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της. Θεώρησε ως αυτονόητη τη συνέχεια με την αυτοδιοίκηση στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μετά τα 4,5 έτη ιδιαίτερα ενεργής και εποικοδομητικής παρουσίας του στο Δήμο ως επικεφαλής της Παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ» αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος, η οποία μάλιστα θα ενταθεί και θα ενισχυθεί από την όποια θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Ο Δ. Δόγκας μίλησε για ένα αισιόδοξο, ελπιδοφόρο και καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα το οποίο ετοιμάζει ο Γ. Σγουρός και η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», που όχι μόνο θα είναι άμεσα εφαρμόσιμο αλλά και θα αλλάξει άμεσα τη ζωή των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής προς το καλύτερο με βαρύτητα στην κοινωνική πρόνοια, με ένα πιο ευαίσθητο πρόσωπο προς τους ανθρώπους με ανάγκες, με ενίσχυση του φυσικού περιβάλλοντος, με οργάνωση της πολιτικής προστασίας αλλά και με μέριμνα σε κάθε τομέα που σχετίζεται με τη ποιότητα ζωής των πολιτών. Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα, του ρηξικέλευθου προγράμματος που ετοιμάζεται, είναι η φροντίδα και η προστασία προς τα ζώα, σημείο που έρχεται σε μεγάλη αντίθεση, όπως επισήμανε ο Δ. Δόγκας, μετά την πρωτοφανή καταψήφιση του σχετικού άρθρου από Έλληνες Βουλευτές για την αναθεώρηση του Συντάγματος όσον αφορά την προστασία των ζώων. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχει υποβάλει τις προτάσεις του, μεταξύ αυτών είναι και η δημιουργία «Αστυνομίας για την προστασία των Ζώων» όπως ακριβώς συμβαίνει στο εξωτερικό.

Ο υπ. Περiφ. Σύμβουλος Δ. Δόγκας συνέχισε την ομιλία του, αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής μεταξύ αυτών, το Πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ έκανε αναφορά σε ποικίλα άλλα προβλήματα των Δήμων της Περιφέρειας και υποστήριξε ότι, βάση για την επίλυση όλων των προβλημάτων είναι ο διάλογος, η επικοινωνία με τους πολίτες και η ενισχυμένη συνεργασία όλων των φορέων, των παρατάξεων και των Δήμων για ένα καλύτερο αύριο!

Τέλος, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του μετά την εκλογική μάχη, οι οποίες συνοψίζονται σε μια φράση «Πολύ δουλειά, σε όλους του τομείς για την Περιφέρεια Αττικής, με τον Γ. Σγουρό, από οποιαδήποτε θέση κληθώ να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου», όπως και ο ίδιος επισήμανε.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο Δ. Δόγκας απάντησε στις σχετικές ερωτήσεις των Εκπροσώπων των ΜΜΕ, ενώ η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με τις ευχές του για τη νίκη της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και του Γ. Σγουρού ως επόμενου Περιφερειάρχη Αττικής, με τις ευχαριστίες του προς τους παρευρισκόμενους Εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά και για την περαιτέρω συνεργασία, η οποία θα συνεχίσει να υφίσταται. Δεν παρέβλεψε να δώσει την υπόσχεση του στους πολίτες της Αττικής, και ειδικότερα της Ανατολικής Αττικής, ότι θα πραγματώσει κάθε δυνατή ενέργεια για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, όπως και τις καλύτερες μέρες για την Περιφέρεια Αττικής.

Το συντονισμό της Συνέντευξης Τύπου πραγματοποίησε η Δημοσιογράφος, συγγραφέας και υποψήφια Διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ, Άννα Νικολαΐδη.

Προσφέρθηκε σε όλους τους Εκπροσώπους των ΜΜΕ σχετικό «press kit» καθώς και αντίτυπα από την πρώτη ποιητική Συλλογή του Δ. Δόγκα με τίτλο «Δημοσθένους Σκέψεις, Ο σκοπός / Vol.1», ως δείγμα ευγνωμοσύνης για την παρουσία τους.

Ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση και κέρασμα στο lobby του «Fenix» Hotel.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.