ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Βραβεύσεις και κοπή Βασιλόπιτας της ΕΟΔΠΕΑ για το 2019

0 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 14:16

Με μεγάλη συμμετοχή, συγκίνηση και εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου. 2019.

Στη λαμπερή αυτή εκδήλωση βραβεύθηκαν οι Εθελοντές, ως αναγνώριση της προσφοράς τους κατά την αντιπυρική περίοδο 2018 για την προστασία του βουνού, που είναι και το κυριότερο μέλημα της ομάδας, αλλά τιμήθηκαν άνθρωποι με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς και συνεργαζόμενες Εθελοντικές Ομάδες.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή της απονομής τιμητικής πλακέτας από τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο στον Σπύρο Μανίκα για την πολύτιμη προσφορά αμέτρητων ωρών και προσωπικού μόχθου για την οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΙΧ) που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2018, καθώς και στην εθελόντρια Ανατολή Κωνσταντινίδου - Συλλιγαρδάκη για την προσήλωσή της, την αδιάλειπτη παρουσία της στις δραστηριότητες της ομάδας και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που την χαρακτηρίζει.Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του εξήρε το πολύτιμο έργο των Εθελοντών, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων έργων που συντελέστηκαν με τη βούληση αυτής της Διοίκησης και την ανιδιοτελή προσφορά τόσων πολλών πολιτών.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε από τον υπεύθυνο της Ομάδας Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κρητικό στον Διευθυντή Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Γεώργιο Παρούση για την καθοριστική συμβολή του στην συνεργασία των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και των Εθελοντών Δασοπροστασίας και την διαρκή στήριξη σε αναγκαίο εξοπλισμό και μέσα. Ο Αντιδήμαρχος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο εξαιρετικό οικογενειακό κλίμα της Ομάδας και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες, εθελοντές και συνεργαζόμενους φορείς που συμβάλλουν καθημερινά για την επίτευξη του στόχου της προστασίας του βουνού μας και της Πόλης.Οι Φορείς που τιμήθηκαν για τη συνεισφορά τους και την περιβαλλοντική ευαισθησία τους είναι:

- Οι Εθελοντές Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Γλυφάδας (ΕΔΑΠΥΓ), με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Θεοδοσόπουλο.

-Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής Ώρα για Δράση, με Πρόεδρο τον κ. Νίκο Κιούση

- Το 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ελληνικού Αργυρούπολης, με εκπρόσωπο τον κ.

- Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ), εκπροσωπούμενη από την κα Ιωάννα Δουκάκη

- Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπυροπροστασίας Βούλας, με εκπρόσωπο τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Παναγιώτη Σωτηρόπουλο.

Στιγμή που επίσης ξεχώρισε ήταν η έκπληξη που επιφύλαξε η ΕΟΔΠΕΑ στον πρώην Διοικητή του 8ου Π.Σ. Αθηνών, Αρχιπύραρχο (ε.α.) κ. Φώτη Δημαρέση. Το δώρο του, που ετοιμάστηκε με μεράκι, ήταν μια φωτογραφική συλλογή από χαρακτηριστικές στιγμές της δράσης της ομάδας, στην οποία έχει συμβάλλει τα μέγιστα ο ίδιος με την παρουσία και την εκπαίδευση που μας παρείχε στη θητεία του.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο επικεφαλής της ΕΟΔΠΕΑ & Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός, οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Νικοθόδης, Γεώργιος Σαραφίδης, Χαρά Λαμπρινού, ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Αντωνόπουλος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Αργυρούπολης Ηρώ Κατσαρού και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ειρήνη Στελλάκη, Λάζαρος Τογρίδης και Αθανάσιος Καλύβας.

Φορείς της Πόλης εκπροσωπήθηκαν από: τον Σύλλογο Δρομέων Ευκλής, την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης ο Πρόεδρος  Γιώργος Κωτσαντής, τον Σύλλογο Κρητών Αργυρούπολης ο Πρόεδρος Χρήστος Λουσίδης, τον Σύλλογο Ευγηριωτών Λευκάδος ο Πρόεδρος  Τρύφωνας Ζαχαρόπουλος αλλά και εκπρόσωποι άλλων εθελοντικών δομών του Δήμου, όπως το Γραφείο του Σώματος Εθελοντών o Γιάννης Δεκαβάλλας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ο Γιάννης Σουφατζής, την Κίνηση Γυναικών Αργυρούπολης η Κλεάνθη Καρέλλου και τη Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης η Άντα Χρυσού.

Τη γιορτή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος Δρ. Μιχάλης Χάλαρης και εκπρόσωποι του 1ου & του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών. Παρευρέθηκαν επίσης η Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ) με εκπρόσωπο τον Μάριο Πιζάνια, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ) Ξένια Γεωργιάδου και Νίκος Δουλάμης, καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων της ομάδας μας  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.