ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ΦΕΚ η αναστολή της απόφασης Χουλιαράκη για τα ταμειακά διαθέσιμα

0 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 13:22

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ/Β’ 568/22.2.2019 η αναστολή της απόφασης Χουλιαράκη για τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ και των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης. 

Με βάση την απόφαση αυτή αναβάλεται μέχρι την 1η Ιουλίου η έναρξη της ισχύος της για το "σάρωμα" όλων των ταμειακών διαθεσίμων και κατάθεσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Η αναστολή της απόφασης Χουλιαράκη αποτελεί κυβερνητική υπαναχώρηση που επετεύχθη μετά τη δυναμική και τεκμηριωμένη αντίδραση τόσο της ΚΕΔΕ όσο και της ΕΝΠΕ.

Εστιάζοντας στο περιεχόμενο της νέας Απόφασης, επισημαίνονται τα εξής:

- η αναστολή δίνεται διότι « απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για τη λειτουργική και τεχνική προσαρμογή των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στο θεσμοθετημένο Σύστημα Λογαριασμών Θησαυροφυλακίου»,

- ορίζεται ότι «η Απόφαση ισχύει από 1η Ιουλίου 2019»,

- προβλέπεται ρητά πως «οι επιμέρους προθεσμίες που προβλέπονται στην παρούσα Απόφαση παρατείνονται μέχρι την 1η Ιουλίου 2019».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.