ΑΡΘΡΑ

Διαμαντόπουλος: Δημοψήφισμα μετά τις εκλογές για να μιλήσει για την συμφωνία των Πρεσπών λαός

0 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 13:31

Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή συνιστά πράξη εθνικής μειοδοσίας και σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση Τσίπρα με οριακή πλειοψηφία και με μερικούς «γυρολόγους» και πρόθυμους βουλευτές από άλλα μικρά κόμματα, τα οποία σχεδόν διέλυσε, παραβιάζοντας τις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, κατόρθωσε να επιβάλει μια καταστροφική συμφωνία, στην οποία το 80% του ελληνικού λαού αντιτίθεται σφοδρά.

Αφού χάσαμε το μόνο χαρτί που διέθετε η χώρα μας για να πιέζουμε τα Σκόπια, δηλαδή την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ, τώρα η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ισχυρίζεται ότι δεν αλλάζει πια τίποτα και το θέμα έληξε.

Δηλαδή το φρόνημα του ελληνικού λαού εκβιάστηκε, δημοψήφισμα στην Ελλάδα δεν έγινε και μια Κυβέρνηση που τα παρεχώρησε όλα στους Σκοπιανούς μας λέει ότι το θέμα έκλεισε.

Η Ένωση Κεντρώων δεν συμφωνεί με τέτοια τετελεσμένα, δημοψήφισμα μπορεί να γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, ο ελληνικός λαός να καταδικάσει την συμφωνία των Πρεσπών και να ακολουθήσει διακήρυξη της χώρας μας προς όλα τα μέλη του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι στην Ελλάδα άλλα ήθελε ο λαός και άλλα έπραξε η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Ανώτατος άρχοντας σε ένα ευνομούμενο κράτος είναι ο λαός και αν μια Κυβέρνηση πράξει ενάντια στην κυρίαρχη θέλησή του, ο λαός δεν ξεχνά και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους την κατάλληλη στιγμή.

Όλη η ουσία βρίσκεται στο όνομα «Μακεδονία». Η θέση της Ένωσης Κεντρώων ήταν ανέκαθεν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ονομασία της γείτονος χώρας που να περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του είτε σε απλή είτε σε σύνθετη μορφή. Ας επιλέξουν τα Σκόπια όποιο άλλο όνομα επιθυμούν, και τότε η Ελλάδα είναι πρόθυμη να τα στηρίξει οικονομικά, να τους παράσχει διευκολύνσεις, να προωθήσει την ένταξή τους στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Ποιος Έλληνας θα μπορούσε ποτέ να υποδεχθεί στην Ελλάδα τον κ. Ζάεφ ή άλλον μελλοντικό πρωθυπουργό των Σκοπίων, αναγνωρίζοντάς του την ιδιότητα και προσφωνώντας τον «Μακεδόνα»; Πώς είναι δυνατόν να μονοπωλούν τον τίτλο των Μακεδόνων διεθνώς και μάλιστα με την υπογραφή της Ελλάδας; Μακεδόνες είναι οι Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας επί χιλιετίες. Το υποτιθέμενο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των Σκοπιανών παραχαράσσει την ιστορία και τον πολιτισμό μας που είναι η βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Έπειτα έρχεται η γλώσσα. Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ας ρωτηθούν οι φίλοι μας οι Βούλγαροι για το ποια γλώσσα μιλούν οι Σκοπιανοί, αφού πρόκειται για βουλγαρική διάλεκτο.

Λέγεται ότι η Συμφωνία θα συμβάλει στη σταθερότητα και ευημερία της ευρύτερης περιοχής. Αυτή η εκτίμηση είναι λανθασμένη. Γιατί οι Αλβανοί πολίτες των Σκοπίων να δεχθούν να λέγονται «Μακεδόνες»;

Εκτιμώ ότι τίθεται η βάση για περαιτέρω εθνοτικές διενέξεις οι οποίες θα θέσουν σε αμφιβολία την ίδια την ύπαρξη του κρατιδίου και την ειρήνη στα Βαλκάνια. Προβλέπω εξ άλλου με βεβαιότητα ότι οι έριδες με την Ελλάδα δεν θα λήξουν σύντομα, αλλά αντιθέτως θα υπάρξει νέα πυροδότηση της έντασης καθώς οι Σκοπιανοί θα επιμένουν στον αλυτρωτισμό προκειμένου να κρατήσουν τη χώρα τους όρθια. Μόνο που τώρα θα τους έχουμε «εντός των τοιχών», ως μέλη του ΝΑΤΟ και οι δυνατότητες άσκησης πιέσεων εκ μέρους μας θα είναι σχεδόν μηδενικές.

Τον κ. Ζάεφ μπορεί κάλλιστα να διαδεχθεί κάποιος πρωθυπουργός «κοπής» Γκρουέφσκι ή Προέδρου Ιβανόφ και τότε θα αποδειχθεί πόσο σαθρή είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Ακόμα και οι σχέσεις της πΓΔΜ με τη Βουλγαρία μπορεί να αποδειχθούν εύθραυστες.

Το σημαντικό για εμάς είναι τι πιστεύουν οι Έλληνες. Τις προηγούμενες της κύρωσης μέρες, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωναν κατά της Συμφωνίας. Όσο και να προσπάθησε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να δυσφημίσει τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις ως διαδηλώσεις «ακροδεξιών και φασιστών» δεν έπεισε κανέναν. Απλοί Έλληνες πολίτες διαπνεόμενοι από αγνά πατριωτικά αισθήματα ήταν η ραχοκοκαλιά και η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών.

Η κυβέρνηση τόλμησε να χρησιμοποιήσει κάθε κατασταλτικό μέσο, προκειμένου να διαλύσει εξ αρχής τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, και για να αποτρέψει παρόμοια κινητοποίηση για την ημέρα που θα γινόταν η κύρωση της συμφωνίας.  

Ο Τάκης Διαμαντόπουλος είναι επιχειρηματίας και υποψήφιος βουλευτής στο νότιο τομέα της Β' Αθηνών με την Ένωση Κεντρώων. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.