ΓΛΥΦΑΔΑ

"ΑΝΥΠΟΚΤΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ" το όνομα της νέας παράταξης - 3 Μαρτίου η ιδρυτική συνέλευση

0 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 12:21

Μία νέα παράταξη θα λάβει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, η "ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ".

Στην πρόσκληση - ανακοίνωση που λάβαμε από τη δημοτική σύμβουλο Ειρήνη Βαγγελάτου, αναγγέλεται ότι η ιδρυτική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου, στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο της Γλυφάδας.

Η ανακοίνωση

Η πρωτοβουλία για την κινηματική συσπείρωση και αγωνιστική διεκδίκηση στην πόλη μας, τη Γλυφάδα, για να δοθεί προτεραιότητα στις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες με συλλογικό τρόπο έχει ανάγκη τη συμμετοχή όλων μας.

Οι επόμενες δημοτικές εκλογές, τον Μάιο του 2019, είναι μια στάση σημαντική, αλλά όχι το τέλος της συλλογικής μας κίνησης, αφού στόχος είναι η διαρκής κινηματική δράση μας.

Δύναμή μας είναι η ένωση των αδύναμων αυτής της πόλης στον αγώνα για ένα δήμο που να εξυπηρετεί πρώτα από όλα τις λαϊκές ανάγκες, που να προωθεί τη συμμετοχή των κατοίκων στις αποφάσεις με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο, μια Γλυφάδα με κοινωνικό πρόσωπο.

Αδιαπραγμάτευτες αξίες μας είναι:

★ Η αλληλεγγύη, η ισότητα και η δικαιοσύνη
★ Η διαφανής και δημοκρατική λειτουργία του Δήμου Γλυφάδας
★ Η συλλογικότητα και η αποτελεσματική μάχη κατά της διαφθοράς
★ Η προστασία του περιβάλλοντος ενάντια σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα
★ Πάρκο στο Ελληνικό για όλο το λαό
★ Η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στο δήμο με την κατάργηση της ελαστικής εργασίας
★ Η ειρήνη και ο αγώνας κατά του φασισμού και του ρατσισμού
★ Η ουσιαστική στήριξη των ανέργων, των αδύναμων και των ατόμων με αναπηρία
★ Η αναβάθμιση της δωρεάν παιδείας & υγείας. H πλήρης κάλυψη των σχολείων-νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό, ενίσχυση των υποδομών και των πόρων τους
★ Η προώθηση των αιτημάτων των γυναικών, οι οποίες έχουν επιβαρυνθεί δυσανάλογα από τις συνέπειες της κρίσης και των μνημονίων και την όξυνση της έμφυλης βίας
★ Η δημοκρατία και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα
★ Η φιλοζωική πολιτική και πρακτική με συγκεκριμένα μέτρα

Στόχος μας, να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που έχει φέρει την κοινωνία σε απελπιστική θέση και έχει υποβαθμίσει τη ζωή στους δήμους και τις γειτονιές μας, μέσα και πέρα από τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης.

Να καταργηθεί ο Κλεισθένης για να αποκτήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματικά λαϊκό, συμμετοχικό και δημοκρατικό χαρακτήρα.

Στις 3 Μάρτη, 11πμ, στο Δημαρχείο της Γλυφάδας (Άλσους 15), κάνουμε το πρώτο βήμα στο δρόμο του συλλογικού αγώνα, της ανυπακοής, της αντίστασης και της διεκδίκησης, για ένα δήμο και μια κοινωνία που θα λειτουργούν υπέρ του συνόλου και όχι για τα συμφέροντα των λίγων, για μια «Ανυπότακτη Γλυφάδα» και σας προσκαλούμε να είμαστε όλοι και όλες, ισότιμα, μαζί!
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.