ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Στέλιος Κατσέλης: "Στόχοι μας η διαφάνεια, η ευσυνειδησία και η αποτελεσματικότητα"

0 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 17:19

Για την ολοκληρωτική αφοσίωση του στην υπηρεσία των δημοτών του Παλαιού Φαλήρου, στοχεύοντας  σε μία διοίκηση που θα βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην διαφάνεια, την ευσυνειδησία και την αποτελεσματικότητα, μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος, Στέλιος Κατσέλης, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 22 Φεβρουαρίου 2019 στον Πολυχώρο "Τερψιχόρη" του Δημαρχιακού Μεγάρου, με την ευκαιρία κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξής του, "ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - Νέο ξεκίνημα".

Σε μια εντυπωσιακή από συμμετοχή κι ενθουσιασμό συγκέντρωση στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου, ο δικηγόρος Στέλιος Κατσέλης παρουσίασε την υποψηφιότητά του και τους πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού του, «ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – Νέο Ξεκίνημα».Στην εντυπωσιακή από συμμετοχή κι ενθουσιασμό συγκέντρωση, παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα, εκπροσώπων του ιερού κλήρου της περιοχής και υποψηφίων βουλευτών του νότιου τομέα Αττικής, ο Στέλιος Κατσέλης ευχαρίστησε  τον απερχόμενο και επιτυχημένο δήμαρχο, Διονύση Χατζηδάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στό πρόσωπό του επί 13 συναπτά χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων είχαν μία άψογη συνεργασία, με αποτέλεσμα να έχει σήμερα ο Δήμος ένα"θαυμαστό οικονομικό πλεόνασμα", πέρα από όλο το άλλο, μεγάλο και κοινωφελές έργο του κ. Χατζηδάκη, ο οποίος έστειλε σύντομο χαιρετισμό και τις ευχές του στον κ. Κατσέλη και τους συνεργάτες του. 

Πριν την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου, Στέλιου Κατσέλη, σύντομο χαιρετισμό απηύθηναν, οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης, Θεοτόκη Ντολαπτσή, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και ο Θεόδωρος Γιάνναρος, ως εκπρόσωπος του υποψηφίου περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη.

Μετά την ομιλία του, ο κ. Κατσέλης παρουσίασε τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης, και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησαν ιερείς εκκλησιών της πόλης.Όπως προαναφέρθηκε, εκτός του πλήθους Φαληριωτών, παρέστησαν εκπρόσωποι του εκκλησιαστικού, πολιτικού, δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου και αναγνώστηκε μήνυμα του Δημάρχου Π. Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκη.

Ανάμεσά τους, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρ. Κουτσούμπας, οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. στον Νότιο Τομέα, Β. Σπανάκης, Μ. Σταυριανουδάκης (νυν Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού) Δ. Αράπογλου, Δ. Παπανικολάου, Θ. Ντολαπτσή, του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Α΄ Πειραιά Στ. Μανουσάκης και της Ένωσης Κεντρώων στο Νότιο Τομέα, Τ. Διαμαντόπουλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός με τους υποψηφίους συμβούλους του, Χρ. Κατσάρου, Ιάκ. Μυλωνά, Ανδρ. Κουτσουρή, Αθ. Χαμπεσή και Γ. Ψαριώτη.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Γ. Πατούλη, Θ. Γιάνναρος, Χ. Πασβαντίδης, Χ. Τσιγκουνάκης, Δ. Γκόρης Στ. Μαμαλάκης και η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Άννα Μεθυμάκη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Κεντρώων, δημοσιογράφος Δ. Μποτώνης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γ. Σταματογιάννης, ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΙΔΑ. Στρ. Παραδιάς. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Π. Φαλήρου και υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Στέλιου Κατσέλη, Θ. Κανέλλος (Αντιδήμαρχος), Μ. Ζάγκα, Γ. Γουλιέλμος, Στ. Καμαριάς, Ευαγγ. Φακιολά κι Ελ. Ράπτη. Οι τραγουδιστές Γ. Πλούταρχος, Άντζ. Δημητρίου και Κ. Μαρτάκης. Οπτικοποιημένο χαιρετισμό απηύθυναν ο μουσικοσυνθέτης Χρ. Νικολόπουλος και ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Πειραιά, Δ. Μαρκόπουλος.Η ομιλία του Στέλιου Κατσέλη

Αγαπητοί μου συμπολίτες,  Αγαπημένοι μου φίλοι,

Που είστε απόψε εδώ για να με στηρίξετε, που με τιμάτε με τη μαζική παρουσία σας. Σας ευχαριστώ εκ βαθέων.

Αναλογίζομαι την τιμή και συγχρόνως την ευθύνη που απορρέει από τη στήριξη αυτή και θέλω πολύ να ανταποδώσω την αγάπη σας, με την ολοκληρωτική μου αφοσίωση στην υπηρεσία των δημοτών του Παλαιού Φαλήρου.

Της πόλης που με δέχτηκε ως δημότη της το 2001, μου εμπιστεύτηκε τη νομική της εκπροσώπηση το 2005 κι ευελπιστώ να μου δώσει την ευκαιρία να την υπηρετήσω, να την προάγω και να την αναβαθμίσω περαιτέρω στο μέλλον.

Είστε οι δημότες μιας πόλης που τη χαρακτηρίζει η μεγαλοαστική της παράδοση, η διαπολιτισμική της ταυτότητα, οι δόξες και η αίγλη που έζησε, η φήμη που απέκτησε, το κομβικό και νευραλγικό σημείο που βρέθηκε.

Σας πρέπει το καλύτερο. Σας χρειάζεται μια μεταχείριση, αντίστοιχη της ποιότητας που σας χαρακτηρίζει.

Γιατί ναι, το Παλαιό Φάληρο σηματοδοτούν οι χιλιάδες προοδευμένοι, άξιοι, επιτυχημένοι και ποιοτικοί άνθρωποί του. Όχι εκείνοι που το εποφθαλμιούν. Που επαναλαμβάνονται και ανακυκλώνονται στη διοίκηση της πόλης, που διέπονται από ιδιοκτησιακή έως καθεστωτική αντίληψη της διοίκησης αυτής, που δεν διανοούνται να εγκαταλείψουν τις θέσεις που καταλαμβάνουν, με μεθόδους και πρακτικές που υποδηλώνουν ιδιοτέλεια και επαγγελματισμό.

Σας πρέπουν άνθρωποι που θα εννοούν τις επαγγελίες και τις δεσμεύσεις τους. Που δεν θα χαρακτηρίζονται από διγλωσσία αλλά από συνέπεια λόγων και έργων.
Πρόκειται ουσιαστικά για αναμέτρηση δύο κόσμων, αφού αντιπαραβάλλονται δύο διαφορετικές φιλοσοφίες και στάσεις ζωής.Αγαπητοί φίλοι,

Την απόφασή μου να διεκδικήσω τη διοίκηση του Δήμου, υπαγόρευσε η ανάγκη να επικρατήσει, ως συνέχεια της σημερινής -επιτυχημένης και προσωποπαγούς- μια νέα, στιβαρή, λειτουργική, διαφανής και αποτελεσματική διοίκηση.

Που θα απαλλάξει το Φάληρο από παρωχημένες αντιλήψεις και κατεστημένες πρακτικές δεκαετιών. Του παραγοντισμού που επαναλαμβάνεται στερεότυπα και πνίγει την πόλη. Την κρατάει καθηλωμένη, σε μια ιδιότυπη ομηρία, του μετρίου, του στατικού και του συμβιβαστικού.

Απέναντι σ’ αυτό προτείνουμε μια νέα-δυναμική προσέγγιση, μια νέα προοπτική. Μια αξιόπιστη λύση, δομημένη από ανθρώπους επαρκείς, συγκροτημένους, επιμελείς, επιτυχημένους στον επιστημονικό και επαγγελματικό τους βίο, προνοητικούς, διαθέσιμους για προσφορά, αφιερωμένους στο καθήκον και αποφασισμένους να υπηρετήσουν την πόλη.

Η 13χρονη θητεία μου στη Νομική Υπηρεσία και η αποτίμησή της, μου δίνει την ευκαιρία να την επικαλούμαι, ως ενδεικτική μιας ανάλογης συνέχειας στη διοίκηση πλέον του Δήμου. Ο επιτυχής χειρισμός εκατοντάδων υποθέσεων, που απέφεραν στο Δήμο 11 εκ. ευρώ -ποσό που υπερβαίνει το θαυμαστό πλεόνασμα της χρηστής Διοίκησης Χατζηδάκη- και η απαλλακτική έκβαση 100 και πλέον ποινικών δικογραφιών, επιτρέψτε μου να επικαλούμαι ότι υποδηλώνουν, περισσή επιμέλεια, σχολαστικότητα και προσήλωση στο καθήκον.

Τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα και οι επιδόσεις των συνυποψηφίων στην εκλογική αυτή αναμέτρηση, τόσο στον ιδιωτικό-επαγγελματικό τους βίο όσο και στις δημοτικές θέσεις που διετέλεσαν, είναι ασφαλή κριτήρια για την αναβάθμισή τους ή μη στη συνέχεια.Αγαπητοί φίλοι,

Παρά το μεγάλο έργο που επιτελέστηκε, οι ανάγκες της πόλης είναι πολλές και χρειάζονται επιτακτικά αντιμετώπιση.

Επιθυμούμε την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των συνοικιών, τη μέγιστη ενοποίηση και λειτουργικότητά τους, χωροταξικά και συγκοινωνιακά.

Μια νέα συγκοινωνιακή μελέτη που θα ανακουφίσει τα επιβαρυμένα σημεία σήμερα της πόλης, κατά τις ώρες αιχμής.

Μια ευέλικτη δημοτική συγκοινωνία με περισσότερα και σύγχρονα μέσα, με συχνότητα δρομολογίων και συνδέσεις με τους πλησιέστερους δύο σταθμούς του μετρό.

Θα συμβάλλουμε στην ασφαλέστερη διαβίωση δημοτών και κατοίκων, με την επανασύσταση μιας πολυμελούς Δημοτικής Αστυνομίας που θα εφαρμόσει την ευνομία στην πόλη και θα επικουρήσει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υψηλή προτεραιότητά μας, η κατάλληλη κτηριακή υποδομή των σχολείων, η ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων, η καθαριότητα των χώρων διδασκαλίας και υγιεινής, η διαθεσιμότητα όλων των λειτουργικών μέσων διδασκαλίας προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.Ένα μεγάλο μέρος της παραλίας χρήζει ανάπλασης, ώστε να αποκτήσει την καλαισθησία που της αρμόζει.

Η κεντρική πλατεία, που ομολογουμένως έχει διαμορφωθεί στη βάση ενός επιτυχούς σχεδίου, χρειάζεται παρεμβάσεις αναμόρφωσης αλλά και κίνητρα σε επιχειρήσεις, να εγκατασταθούν και να επενδύσουν, όπως μια δραστική μείωση των δημοτικών τελών.

Η αγορά χρειάζεται τόνωση, με πρώτο καθοριστικό βήμα τη στάθμευση στο κεντρικό Φάληρο, που μπορεί να εξασφαλιστεί υπό προϋποθέσεις, σε υφιστάμενο σήμερα χώρο που θα επιδιώξουμε να εξασφαλίσουμε.

Η νεολαία της πόλης - που τόσο της έχει λείψει - πρέπει να επιστρέψει σ’ αυτήν για να της προσδώσει τη ζωντάνια και την άνθιση που της χρειάζεται.Οδοποιία, πεζοδρόμηση, φωτισμός και καθαριότητα, είναι αυτονόητη υποχρέωση των υπηρεσιών μας, να γνωρίζουν την εικόνα τους, να εποπτεύουν, να επιθεωρούν και να σχεδιάζουν τις επεμβάσεις που απαιτούνται.

Το ρέμα της Πικροδάφνης πρέπει να διαφυλαχθεί ως οικοσύστημα και η συντελεσθείσα πλέον οριοθέτησή του, επιτρέπει τις ανάλογες προστατευτικές παρεμβάσεις στην κοίτη και τις όχθες του, με εμπέδωση της οικολογικής συνείδησης που πρέπει να μας διέπει.

Με ιδιαίτερη πρόνοια και ευαισθησία θα επιμεληθούμε -κατά τρόπο ουσιαστικό και εξαντλητικό και όχι ασφαλώς ενδεικτικό, όπως δυστυχώς συνέβη στο παρελθόν- για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, που είναι χαρακτηριστικό δείγμα πολιτισμού και φιλοζωικής συνείδησης.

Το πολύτιμο ανθρωπιστικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό έργο των συλλογικοτήτων της πόλης, θα ενισχυθεί με γενναία αύξηση της ετήσιων δημοτικών παροχών αλλά και με κάθε μορφής υποστήριξη του έργου τους. Ασφαλώς, η φροντίδα της τρίτης ηλικίας θα συνεχιστεί, με την αξιοπρεπή μεταχείριση που της πρέπει, μακριά από τη μαζική και πελατειακή λογική που αντιμετωπίστηκε μέχρι σήμερα από συγκεκριμένα πρόσωπα.Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Οι σύγχρονες απαιτήσεις και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η πρόσφατη νομοθετική μεταρρύθμιση (Ν. 4555/2018 Κλεισθένης), προκαλούν κατά μείζονα λόγο σήμερα την ανάγκη, η Δημοτική Αρχή να διαθέτει τη γνώση, την επάρκεια και τη δυνατότητα, να διαπραγματευτεί, να διακρίνει, να συνθέσει και να εξασφαλίσει προγράμματα και πόρους, που θα συμβάλουν στην ποιότητα της ζωής των δημοτών και των κατοίκων.

Αγαπητοί Δημότες,

Η πόλη πρέπει να αφυπνιστεί, να εξετάσει, να ερευνήσει, να ενημερωθεί, να αποκτήσει άποψη ώστε να αποφασίσει για το μέλλον και την τύχη της. Σε ποια χέρια, σε ποιους ανθρώπους θα την εμπιστευτεί, ώστε να είστε ασφαλείς και ευτυχείς για το μέλλον της.

Είμαστε εδώ για να σας υπηρετήσουμε. Με αγνότητα, με προνοητικότητα, με διαφάνεια, με ευσυνειδησία, με μεθοδικότητα, με ποιότητα. Να δώσουμε μια νέα προοπτική, να διαμορφώσουμε μια νέα δυναμική στην πόλη μας.

Σας διαβεβαιώνω ότι στο πρόσωπό μου, το Παλαιό Φάληρο θα βρει έναν αφοσιωμένο υπηρέτη του, έναν φύλακα, έναν θεματοφύλακα του πλούτου του και έναν αναμορφωτή του.

Σας ευχαριστώ βαθιά, για τα αισθήματά σας και την εμπιστοσύνη σας.


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.