ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Βουλιαγμένη - Τζιώτης: Δεν θέλουμε ανάπτυξη στο όνομα ξένων offshore

1 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 22:16

Σε ανακοίνωση της καθόδου του στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου προχώρησε σήμερα ο Δημήτρης Τζιώτης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του τοπικού τύπου στην πλατεία της Βουλιαγμένης. 

Η κάθοδός του αν και σχετικά αργά - μένουν τρεις μήνες περίπου μέχρι τις εκλογές - αποφασίστηκε, όπως ο ίδιος είπε, καθώς έβλεπε όλο αυτό το διάστημα τους υποψήφιους να "εξαφανίζονται" ένας - ένας. "Πάλεψα" είπε " να μην είμαι υποψήφιος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά τελικά θεώρησα υποχρέωσή μου να κατεβώ στις εκλογές για να κάνουμε κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό".

Η υποψηφιότητα του Βουλιαγμενιώτη Δημήτρη Τζιώτη αλλάζει τα δεδομένα στο δημοτικό σκηνικό του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης αν αναπτύξει τη δυναμική που είχε στις εκλογές του 2006 όταν ήταν και πάλι υποψήφιος δήμαρχος απέναντι στο Γρηγόρη Κασιδόκωστα και απέσπασε ποσοστό 34,17%.

Προσδίδοντας στον ίδιο και στην παράταξή του τον χαρακτηρισμό "πράσινοι" και ανεξάρτητοι, προσδιόρισε στη συνέχεια το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί στην περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος. 

Άμεση δημοκρατία και περιβάλλον 

Δύο είναι οι άξονες που διεφάνησαν από τις δηλώσεις του κυρίου Τζιώτη και που πάνω σ' αυτούς θα κινηθεί εφ' όσον εκλεγεί δήμαρχος. Η άμεση δημοκρατία στη διακυβέρνηση του δήμου και η προστασία του περιβάλλοντος.

Προσδιορίζοντας την έννοια την άμεσης δημοκρατίας δήλωσε πως θα δώσει όλες τις εξουσίες στο πλησιέστερο στον πολίτη επίπεδο, καθιστώντας τον συμμέτοχο στη διαμόρφωση των αποφάσεων που θα αφορούν τις τρεις δημοτικές ενότητες και την καθημερινότητά τους. "Εμείς θα κάνουμε προτάσεις, οι πολίτες θα αποφασίζουν" είπε.

Όχι άλλο τσιμέντο 

Τοποθετώντας την προστασία του περιβάλλοντος πολύ ψηλά στην προεκλογική του ατζέντα αλλά και στον αξιακό του κώδικα, μίλησε όχι μόνο για την προστασία του σε τοπικό επίπεδο αλλά τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν πως υπάρχει ευρύτερο πρόβλημα στον πλανήτη με την κλιματική αλλαγή.  

Μίλησε για "μεγάλα συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι το Δήμο", απαντώντας δε στην ερώτηση αν μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένος, είπε πως θα αναφερθούν σ' αυτά στο άμεσο μέλλον.

"Δεν χρειαζόμαστε άλλο τσιμέντο" είπε διατυπώνοντας τη θέση ότι αυτό δεν είναι ανάπτυξη. "Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η διαφύλαξη αυτού που έχουμε. Η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να μας φέρει πολλά περισσότερα οφέλη. Ανάπτυξη στο όνομα ξένων offshore , δεν θέλουμε", είπε χαρακτηριστικά "και θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιος και τι κερδίζει". 

Αναφερόμενος στα ειδικά χαρακτηριστικά που έχουν οι τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης είπε πως δεν συμφωνεί με την προσπάθεια της παρούσας δημοτικής αρχής για την αισθητική ομογενοποίησή τους. "Θα πρέπει η κάθε μία να κρατήσει τα δικά της χαρακτηριστικά".  

Υπέρμαχος της απλής αναλογικής είπε ότι δεν πρόκειται, αν βρεθεί στη θέση της αντιπολίτευσης, να ασκήσει κριτική για την κριτική και θεωρεί ότι είναι απόλυτα εφικτό να λειτουργήσει ο δήμος με συνεργασία των παρατάξεων. 

Αναφερόμενος στον νυν δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο είπε πως παρά το γεγονός ότι έχουν διαφορετική φιλοσοφία και αντιλήψεις, παρ' όλα αυτά θα προσπαθήσει να έχει ομαλή συνεργασία για το καλό του Δήμου, γιατί η μικροπολιτική δεν είναι λύση, δηλώνοντας ως ένδειξη αυτής της πρόθεσης το γεγονός ότι θα παραστεί στον απολογισμό πεπραγμένων του δημάρχου το ερχόμενο Σάββατο.  

Απαντώντας στην ερώτηση εάν η απόφαση να διεκδικήσει τη δημαρχία σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Σπύρος Πανάς δήλωσε ότι αυτή την τετραετία θα απέχει, παραδέχθηκε πως έχει σχέση αφού δεν θα κατέβαινε εάν εκείνος ήταν υποψήφιος. "Άλλωστε με τον Σπύρο Πανά έχουμε τις ίδιες αξίες και οράματα" τόνισε "και με τιμά το γεγονός ότι άνθρωποι από το συνδυασμό του που θέλουν να συνεχίσουν θα είναι μαζί μας". 

Τέλος είπε ότι η ανακοίνωση του ονόματος του συνδυασμού, το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι θα παρουσιαστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.  

 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Κοκκινοσκουφίτσα 21.02.19
Σοβαρή υποψηφιότητα στα ξαφνικά πρόκυψε. Λέτε να έχουμε και άλλα ανακοινωθέντα;
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.