ΑΛΙΜΟΣ

Greek Green Awards 2019: Διάκριση στο δήμο Αλίμου για την εξοικονόμηση ενέργειας

0 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 11:53

΄Ενα ακόμα βραβείο για το δήμο Αλίμου προστίθεται στην αλυσίδα των διακρίσεών του. Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στην απονομή των Πανελληνίων βραβείων  GREEK GREEN AWARDS έλαβε βραβείο για την καινοτόμο πρακτική που εφαρμόζει στην εξοικονόμηση ενέργειας και κατ' επέκταση στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Η βράβευση αφορά τα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και διασφάλισης ποιότητας καυσίμων που έχουν εφαρμοστεί  στο Κολυμβητήριο και στα οχήματα της Δ/νσης Περιβάλλοντος.

Όπως και παλαιότερα είχε δηλώσει ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, ο Δήμος Αλίμου προσπαθεί να είναι πρωτοπόρος σε Εθνικό επίπεδο, όσον αφορά τις δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενέργεια χαμηλού άνθρακα και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Τα Greek Green Awards απονέμονται μία φορά το χρόνο κατόπιν διαγωνισμού, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Μετά την παραλαβή του βραβείου ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν και σ' αυτήν τη διάκριση του δήμου Αλίμου.

Η περιβαλλοντική πολιτική της διοίκησης

Από την αρχή της θητείας της, η παρούσα Δημοτική Αρχή του Αλίμου έθεσε ως βασική προτεραιότητα το περιβάλλον, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Αλίμου ήταν από τους πρώτους Ελληνικούς Ο.Τ.Α που υπέγραψαν τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πόλεων Υδρογόνου και αποτέλεσαν ιδρυτικά της μέλη, υπογράφοντας τη σχετική συμφωνία συνεργασίας με το FCH JU στις 17/10/2016.

Βασική δέσμευση η υλοποίηση πολιτικών και μέτρων, ώστε να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικοί στόχοι μέσω και των τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου σε:

Α) Μεταφορές: Δημοτική συγκοινωνία, δημοτικά οχήματα με έμφαση σε ειδικά οχήματα (scooters, μικρά απορριμματοφόρα, σκούπες κ.λπ.), καθώς και οχήματα ιδιωτικής χρήσης.

Β) Σταθερές εφαρμογές: Χρήση κυψελών καυσίμου για Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (ΣΗΘ), με χρήση κυρίως φυσικού αερίου για τον οικιακό και τριτογενή τομέα.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.