ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Σωφρόνης: Θα μας βρει απέναντι όποιος θελήσει να εμποδίσει το έργο του ηλεκτροφωτισμού

0 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 21:19

Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού: «Το έργο του νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού θα προχωρήσει κανονικά και την 1η Μαρτίου, θα ανάψουν τα νέα φώτα της πόλης.

Θα μας βρει απέναντι, με κάθε νόμιμο τρόπο, όποιος επιχειρήσει να βάλει εμπόδια στο έργο του ηλεκτροφωτισμού».


Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης κατέστησε σαφές στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνεκλήθη μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης, ότι το έργο της λειτουργίας του νέου δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά LED, που γίνεται με αυτοχρηματοδότηση, δεν πρόκειται να ακυρωθεί.

Κι όχι μόνον δεν πρόκειται να ακυρωθεί, όπως ζητά η αντιπολίτευση, αλλά την 1η Μαρτίου θα ανάψουν τα πρώτα νέα φώτα της πόλης.

Ο Γ. Σωφρόνης στην τοποθέτηση του ανέδειξε όλα τα οφέλη από την υλοποίηση της συγκεκριμένης παρέμβασης.

Οφέλη οικονομικά για το Δήμο και την πόλη, αφού δεν θα δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή του νέου δικτύου, αλλά ούτε και για τη συντήρηση του, κατά τη διάρκεια της 12ετούς σύμβασης με τον ανάδοχο. Αντίθετα το κόστος θα πληρώνεται τμηματικά κι εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Θα υπάρξουν και περιβαλλοντικά οφέλη, αφού η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων led θα σηματοδοτήσει την κατακόρυφη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης για το φωτισμό της πόλης, καθώς και η εκπομπή ρύπων.

Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι το έργο υλοποιήθηκε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, αφού για την ανάδειξη του αναδόχου διενεργήθηκε δημόσιος διεθνής διαγωνισμός, ενώ επιπλέον η διαδικασία που ακολουθήθηκε έχει και την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της αντιπολίτευσης η οποία επιχειρεί στο παραπέντε της εκτέλεσης του έργου, να το ακυρώσει με παράνομο τρόπο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκλογικές σκοπιμότητες , γεγονός που θα βλάψει το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν ρήτρες ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Δήμαρχος επισήμανε κατά τη δημόσια τοποθέτησή του ότι με παρόμοιες μεθοδεύσεις η αντιπολίτευση και προσωπικά ο σημερινός αντι-περιφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Π. Φιλίππου, επιχείρησε πρόσφατα να ακυρώσει πέραν του έργου του ηλεκτροφωτισμού και το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, για την επίλυση του αποχετευτικού.

Τόνισε κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψει οι μεθοδεύσεις αυτές να περάσουν και πως είναι αποφασισμένος να σταθεί απέναντι, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο, στην προσπάθεια συγκεκριμένων προσώπων να ακυρώσουν κάθε έργο που πρόκειται να γίνει στο Δήμο.

Δεσμεύθηκε προσωπικά ότι το έργο θα προχωρήσει κανονικά και χωρίς χρονοτριβή.

Με τη λειτουργία του νέου δικτύου, όταν «ανάψουν τα νέα φώτα της πόλης μας», θα επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά ότι στο τέλος το φως νικά πάντα το σκοτάδι.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.