ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

"Πρώτα το Φάληρο" - Η Βίκυ Ανδρικοπούλου ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Ρεπορτάζ: Νικόλα Κονταρίνη - Φωτο: Αλεξάνδρα Χριστοδουλίδη 0 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 03:38

Το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Φεβρουαρίου 2019, η μεγάλη και επιβλητική κεντρική αίθουσα του Πολυχώρου "Τερψιχόρη" του Δημαρχιακού Μεγάρου στο Παλαιό Φάληρο, καθώς και οι υπόλοιποι χώροι του, απεδείχθησαν τελικά μικροί για να χωρέσουν το πλήθος του κόσμου που είχε κατακλύσει κάθε γωνιά τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν την πρώτη επίσημη προεκλογική συγκέντρωση της υποψηφίας δημάρχου, Βίκυς Ανδρικοπούλου.

Η εκδήλωση, την οποία συντόνιζε ο γνωστός δημοσιογράφος, και Δ/ντής εφημερίδων, Νίκος Χιδίρογλου, άνοιξε με την προβολή ενός περιεκτικού ολιγόλεπτου φιλμ, την σκηνοθεσία και επιμέλεια του οποίου είχε ο δημοφιλής δημοσιογράφος και υπoψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυσμό της κας Ανδρικοπούλου, Στέφανος Κωνσταντινίδης, και ήταν σχετικό με τις καθημερινές δραστηριότητες της, ως Αντιδημάρχου, αλλά και μιας εκ των πλέον στενών συνεργατών του δημάρχου, Διονύση Χατζηδάκη και μάλιστα επί σειρά ετών.

Ακολούθησε μία σύντομη, πλην όμως, άκρως συμβολική, παρουσίαση της συνάντησης που είχε η κα Ανδρικοπούλου και στελέχη του συνδυασμού της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Φανάρι, στην Κωνσταντινούπολη, όπου της δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσει τον Παναγιώτατο για διάφορα θέματα του Φαλήρου και ιδιαίτερα για τους πολλούς συμπολίτες της Κωνσταντινουπολίτες που ζουν και εργάζονται στην πόλη, καθώς και για το περιβάλλον, αφού είναι γνωστή η ευαισθησία του Οικουμενικού Πατριάρχη πάνω σ' αυτό. Για την υποψήφια δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Βίκυ Ανδρικοπούλου, μίλησαν με θερμά λόγια, ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην προσωπικότητά της και στο πολυσχιδές έργο που έχει επιτελέσει εδώ και δύο δεκαετίες περίπου, δίπλα στον βραβευμένο Δήμαρχο, Διονύση Χατζηδάκη, ο π. Υπουργός και νυν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Διονύσης Μπενέτος, η π. Υπουργός και νυν βουλευτίνα της ΝΔ στο Νότιο Τομέα, Σοφία Βούλτεψη, ο βουλευτής της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, και ο βουλευτής, Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ, τόσο ο Επίτροπος της Ελλάδος στην Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος, όσο και ο Δήμαρχος, Διονύσης Χατζηδάκης, με επιστολές τους που απέστειλαν και διαβάστηκαν, χαιρέτησαν την προσπάθεια της υποψηφίας δημάρχου, ευχόμενοι καλό αγώνα.

Με τη σειρά της η Βίκυ Ανδρικοπούλου, αναφέρθηκε στην πολυετή συμμετοχή της στην Αυτοδιοίκηση, από την εποχή του Δημάρχου, Δημήτρη Καψάνη και στη συνέχεια του σημερινού, Διονύση Χατζηδάκη, τονίζοντας το τεράστιο έργο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, με πρώτο το παραλιακό μέτωπο της πόλης, το στολίδι της Αθήνας όπως αποκαλείται πλέον, αλλά και αυτά που έχει ήδη προγραμματίσει να γίνουν, σε διάφορες περιοχές του Φαλήρου.Ως στόχο της επόμενης μέρας προσδιόρισε τις παρεμβάσεις που θεωρεί πως πρέπει να γίνουν στις γειτονιές του Παλαιού Φαλήρου με βάση και τις υποδείξεις των πολιτών που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα. 

"Έχει κάνει ένα αριστούργημα στο παραλιακό μέτωπο ο Διονύσης Χατζηδάκης" είπε, "τώρα χρειάζεται να γίνει δουλειά στις γειτονιές. Στην Αγία Βαρβάρα, στην Κοψαχείλα, στη Ντάβαρη, στην Αμφιθέα... Να κάνουμε τις γειτονιές μας φιλόξενες και τις πλατείες μας πόλους έλξης για την τρίτη ηλικία και τη νεολαία". Αναφερόμενη στον Πολιτισμό είπε πως μέχρι τώρα έχουν δουλέψει πολύ όμως μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα ενώ στον κοινωνικό τομέα τόνισε πως προτεραιότητά τους θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.Δεν παρέλειψε βέβαια να μιλήσει, μεταξύ άλλων, και για την ιλιγγιώδη αύξηση των δημοτών - αναγνωστών στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες, στις οποίες είναι υπεύθυνη εδώ και πολλά χρόνια, με επιστέγασμα την δημιουργία και μιας άλλης, αυτήν της Παιδικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης που στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο επί της οδού Αίαντος 28 και Σπάρτης.

Τα εγκαίνια της νέας αυτής δημοτικής βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκαν επί ημερών του σημερινού δημάρχου, κου Χατζηδάκη, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, παρουσία και του π. δημάρχου κου Καψάνη.Να θυμήσουμε ότι, ιδιοκτήτρια του ακινήτου ήταν η Έλλη Σίμου, η οποία το δώρησε στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, προκειμένου να δημιουργηθεί άλλο ένα κύτταρο Πολιτισμού,  για να τιμήσει την μνήμη του αειμνήστου αδελφού της, ιστορικού Τέχνης, Γεωργίου Σίμου - Πετρή.Μετά το πέρας των ομιλιών, η κα Ανδρικοπούλου παρουσίασε όλες και όλους τις/τους υποψηφίους του συνδυασμού της, "Πρώτα το Φάληρο", επισημαίνοντας ότι, στο ψηφοδέλτιό της κυρίαρχη θέση έχουν οι γυναίκες, τονίζοντας πως, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τόσο αυτές όσο και οι άνδρες, είναι πρόσωπα άφθαρτα και θέτουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά και στη συνέχεια κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα της παράταξης, την οποία ευλόγησε ο πατήρ Θεόδωρος, του Ι.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου.

Πέραν των προαναφερθέντων, την πρώτη αυτή επίσημη προεκλογική συγκέντρωση της Βίκυς Ανδρικοπούλου, τίμησαν με την παρουσία τους, ιερείς, εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Αρμένικης Εκκλησίας, ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, ο π. αναπληρωτής Νομάρχη και νυν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, Χάρης Πασβαντίδης, ο δημοτικός σύμβουλος  και υποψήφιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Δημήτρης Πιτούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Αλίμου, Ευάγγελος Ευαγγελίου, ο δημοτικός σύμβουλος Παλ. Φαλήρου, Γιάννης Γουλιέλμος, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα, Βασίλης Σπανάκης, ο υποψήφιος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, στο Νότιο Τομέα, Τάκης Διαμαντόπουλος, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Γ.Πατούλη, στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης, ο επιστημονικός συνεργάτης του Μητροπολίτου Ιλίου, κ. Αθηναγόρα, Δημήτρης Ανυφαντάκης, η Πρόεδρος του Γυναικείου Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου "ΑΘΗΝΑ", Μαρία Καφούρου, η Πρόεδρος της "Παναθηναϊκής" Οργάνωσης Παλ.Φαλήρου, Ρένα Μαρουλίδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου "Οι Φίλοι του Ερυθρού Σταυρού", Λίτσα Κολυβά, ο κριτικός και ιστορικός Τέχνης, Κωνσταντίνος Δάφνος κ.α.

Η Βίκυ Ανδρικοπούλου, ανάμεσα στους, Δημήτρη Μάρκου και Γιάννη Βουλγαράκη

Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γιάννης Βουλγαράκης, Γρηγόρης Ψαριανός, Στέφανος Κωνσταντινίδης

Νίκος Χιδίρογλου και Στέφανος Κωνσταντινίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Β. ΑνδρικοπούλουΠάνος Σόμπολος

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.