ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Μαχαιριές» Τσίπρα-Καμμένου: Θα με ευγνωμονείς – Είσαι ψυχρός εκτελεστής

0 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 20:56

Σκληρό ήταν το φινάλε της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου απόψε στη Βουλή. Ο Πάνος Καμμένος χάνοντας την Κοινοβουλευτική του Ομάδα αφού διέγραψε τον Παπαχριστόπουλο μίλησε με σκληρά λόγια εναντίον του πρώην εταίρου του αποκαλώντας τον "ψυχρό εκτελεστή" που περιέφερε το κεφάλι του στην Τουρκία και στην Ευρώπη. 

Απαντώντας σε εξίσου υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός ανέφερε πως του έδωσε την ευκαιρία να μην γίνει ένας νέος Αντώνης Σαμαράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η τελευταία ομιλία Καμμένου ως αρχηγού ΚΟ καθώς κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής την επιστολή με την οποία διαγράφει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.


Η ομιλία του Πάνου Καμμένου  έσταζε δηλητήριο κατά του Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό να του επιτίθεται λέγοντάς του πως στο μέλλον θα τον ευγνωμονεί επειδή δεν έγινε «ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

«Ελπίζω να μην αληθεύει ότι ο Τσίπρας δεν θα παραστεί στη συζήτηση», είπε ο κ. Καμμένος στην αρχή της τοποθέτησής του και αμέσως εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός ο οποίος χαμογελούσε διάπλατα.

«Η φίμωση των ΑΝΕΛ είχε προκαλέσει έκπληξη του κ. Τσίπρα. Μου ζήτησε να του πω τον κανονισμό. Όπως βλέπετε σήμερα, μετά την ομιλία μου, με απόφαση του κ. Βούτση, αποφασίστηκε αυτό που δεν κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση: Οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις Επιτροπές και να υπάρχουμε ως ΚΟ», ανέφερε.

«Ήμασταν κυβερνητικοί εταίροι τέσσερα χρόνια. Βάλαμε πλάτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να βγούμε από τα Μνημόνια» τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Στην πολιτική μου ζωή, ότι είχα να πω το έλεγα από το βήμα της Βουλής. Δεν εκβίασα και δεν εκβιάστηκα. Εκτελέστηκα στο τέλος της κοινοβουλευτικής μου ζωής. Είναι έγκλημα κ. Τσίπρα, αναλαμβάνω την ευθύνη για τον εαυτό μου αλλά οι ΑΝΕΛ δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Τι φταίξανε τα παιδιά που αύριο πρέπει να απομακρυνθούν; Που έδωσαν αγώνα για την κυβέρνηση. Που σας πίστεψαν και ήταν μαζί μας στο Σύνταγμα, στις επιτυχίες της κυβέρνησης και σήμερα τους λέτε παίρνετε πόδι. Πηγαίνετε στην ανεργία. Τους γκρεμίσατε καταργώντας την ομάδα των ΑΝΕΛ με πραξικοπηματικό τρόπο», είπε.

«Περάσαμε στην εποχή της καρέκλας, που ανταλλάσσετε με την ψυχή. Δεχόμαστε και δημόσιες επιθέσεις: Έλεγε ο κ. Σκουρλέτης πως κλαψουρίζουμε. Δεν δεχόμαστε αλλαγή του κανονισμού. Ποτέ δεν πήρα τηλέφωνο ανεξάρτητο βουλευτή διότι σέβομαι. Αλλά δεν αποδέχομαι βουλευτές και πολίτες που έγιναν υπουργοί με τους ΑΝΕΛ να γίνονται βορά της συναλλαγής. Όχι μόνο εκλεγμένοι βουλευτές, ακόμα και ο αναπληρωτής βουλευτής εξαγοράζεται από εσάς με υπουργική καρέκλα για να πετύχετε το 151. Ουσιαστικά αυτό δείχνει πως μιλάμε για ανατροπή του Συντάγματος και της ηθικής. Θα κυβερνήσετε με 151 και οι 3 είναι του εταίρου σας, τους πήρατε έναντι μιας καρέκλας», ανέφερε.

«Θυμάστε όταν μιλούσαμε για τις μάχες που κερδίζαμε στη Βουλή; Αν φύγω από εδώ εγώ θα πάω σπίτι μου. Δεν θα παρακαλέσω κανέναν. Θα προτιμήσω σήμερα το βράδυ, ίσως να σας δώσω την παραίτηση μου ως βουλευτής», ανέφερε.

«Τις Κ.Ο. τις συγκροτεί ο λαός, οι αγώνες. Μου αρκεί το μετερίζι της ελεύθερης φωνής μου. Είχα δικαίωμα να το έχω ως επικεφαλής του κόμματος με το οποίο συνεργαστήκατε», είπε και αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «ψυχρό εκτελεστή».

«Όμως η εκτέλεση της Μακεδονίας μετράει ακόμα περισσότερο. Κύριε Τσίπρα να σέβεστε Αρχές και ιδέες, από τη στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις. Όσοι ακολούθησαν όλους εμάς που θα πάνε; Όλα τα παιδιά που πιστέψανε σε κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης που θα πάνε;», επεσήμανε.

«Εδώ παίζετε το θέατρο του παραλόγου που έχει εξήγηση και την έδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1995 μετά τις Κάννες. Τότε μίλησε για το διευθυντήριο των Βρυξελλών που τον πίεζε για να παραδώσει τον όρο Μακεδονία, και είπε ότι πάμε σε ένα είδος συρρίκνωσης εθνικής δύναμης» είπε ο κ. Καμμένος και διάβασε ένα απόσπασμα της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού.

«Σήμερα ερχόμαστε σε ένα Κοινοβούλιο που στηρίζετε στον ΣΥΡΙΖΑ και αποστάτες. Το ΣΥΡΙΖΑ που έλεγχε τι θα πούμε στο ΝΑΤΟ, σήμερα, εν γνώση του, υπογράφει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και τη μεταφορά της βάσης του Ιντσιρλίκ στα Σκόπια, χωρίς να υπάρχει καν πρόβλεψη αν θα έχει και πυρηνικά. Αντίθετη σε αυτή τη σύμβαση είναι και η ΝΔ», είπε και επεσήμανε πως «τώρα ψηφίζουν οι καρέκλες που εξαγοράζονται έναντι συνειδήσεων».

«Σε λίγα λεπτά θα καταθέσουμε τη διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου», αποκάλυψε ο κ. Καμμένος.

«Θα δώσουμε τη μάχη μας, αλλά έχετε υποχρέωση κ. Τσίπρα, σε αυτά που συμφωνήσαμε, να αποχωρήσετε. Δεν θα μας κατηγορήσετε ποτέ για σχέση με τη διαπλοκή. Η διαπλοκή ζει επειδή κάποιοι που έχουν παραβεί τον όρκο τους παραμένουν στη θέση τους» τόνισε.

«Θα μπορούσατε να βρείτε τη δημοκρατική ευαισθησία του 2015 και να κάνετε δημοψήφισμα. Κρίμα κύριε πρωθυπουργέ», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Τσίπρας σε Καμμένο: Θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα το να ρίξετε την κυβέρνηση

«Όπως είδατε είμαι εδώ. Όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε. Ομολογώ ότι δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική προσπάθεια να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο και συνέχισε:

«Ακούγοντάς σας όμως… Τέσσερις φορές αναφερθήκατε για γέφυρες, λες και κάποιος σας το ζήτησε. Η πόλις: Καινούργιους τόπου δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ’ ακολουθεί. Και σας το αφιερώνω γιατί σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε. Και σας διαβεβαιώνω: Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.