ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Χάρης Πασβαντίδης: Ήρθε η ώρα ένας επιτυχημένος Δήμαρχος να εκλεγεί Περιφερειάρχης Αττικής

0 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 17:54

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη κατεβαίνει  ο Χάρης Πασβαντίδης, ο οποίος διαθέτει πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία.  

Στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Γ. Πατούλη δηλώνει πως ήρθε η ώρα ένας επιτυχημένος Δήμαρχος να εκλεγεί Περιφερειάρχης Αττικής.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο fb:  

"Η Περιφέρεια Αττικής , η ναυαρχίδα της Αυτοδιοίκησης στην χώρα μας, έχει ηλικία μόλις οχτώ χρόνων. Αντί όμως να σφύζει από ζωντάνια και ενέργεια, μοιάζει με μια ηλικιωμένη,ασθενούσα κυρία που αποκαμωμένη βαδίζει τρικλίζοντας.Της λείπει η ορμή, ο ενθουσιασμός, η καινοτομία, το όραμα. Και δεν της αξίζει να ασχολούνται οι πολίτες μαζί της, μόνο όταν εμπλέκεται σε τραγωδίες.

Της αξίζει να καταξιωθεί επιτέλους στην συνείδηση των πολιτών, ως ο θεσμός που μπορεί να επηρεάσει θετικά τη ζωή τους, καθώς οι εκατοντάδες αρμοδιότητες της αφορούν άμεσα και έμμεσα την ζωή των μισών σχεδόν Ελλήνων.

Έργα και δράσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.Δεν γνωρίζω κανέναν Αυτοδιοικητικό που έπειτα από χρόνια στη διοίκηση να μην άφησε πίσω του κάποιο έργο. Το ίδιο και στην Περιφέρεια. Αυτό όμως που σήμερα έχει απόλυτη ανάγκη η Περιφέρεια Αττικής ,είναι να ρεύσει στις φλέβες της ένα νέο αναγεννητικό αίμα, μια νέα ισχυρή και δημιουργική δύναμη να μπολιάσει το σώμα της. Εχει ζωτική αξία γι’ αυτήν ένα νέο ξεκίνημα. Μία ΝΕΑ ΑΡΧΗ. Και αυτά μόνο ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ μπορεί να τα πετύχει, έχοντας όχι μόνο την γνώση και την εμπειρία, αλλά κυρίως την δυναμική και δημιουργική πνοή που απαιτεί η εκ βάθρων αλλαγή ενός παρηκμασμένου συστήματος διοίκησης και διαχείρισης.

O Δήμαρχος Αμαρουσίου, εκλεγόμενος πάντα από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, είναι κορυφαίο πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα , ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων αλλά και εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη, ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πόλεων και Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταξιωμένο πρόσωπο, όχι μόνο στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στην επιστήμη του. Την επιστήμη των επιστημών. Την Ιατρική.

Δεν ξεχνώ ποτέ ότι ο καλύτερος ηγέτης της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα και την Αττική , ήταν ο πρώτος αιρετός Νομάρχης Αθηνών Δημήτρης Ευσταθιάδης, που προερχόταν από μία σπουδαία και απόλυτα επιτυχημένη Δημαρχιακή θητεία στην Αργυρούπολη. Διετέλεσα επί Νομαρχίας του, για τέσσερα χρόνια, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών και γνωρίζω καλά ότι ο θεσμός οικοδομήθηκε και λειτούργησε χάρις στις δικές του επίπονες προσπάθειες και αδιαμφισβήτητες ικανότητες. Η φυσιολογική ροή των πραγμάτων, δηλαδή η ανάληψη της Διοίκησης της Νομαρχίας και της Περιφέρειας από ένα επιτυχημένο Δήμαρχο της Αττικής, ακυρώθηκε από τότε, με κομματικές και προσωπικές επιλογές ανθρώπων με ισχυρές επιρροές στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ήρθε η ώρα, έπειτα από εικοσιτέσσερα χρόνια να επανέλθει η κανονικότητα στην Αυτοδιοίκηση, στην ανεξαρτησία της οποίας όλοι ορκίζονται και υποκλίνονται αλλά υποκρινόμενοι την παραβιάζουν συστηματικά.

Ήρθε η ώρα να γίνει ένας επιτυχημένος Δήμαρχος, Περιφερειάρχης Αττικής.

Στηρίζω την υποψηφιότητα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ., όχι θεωρητικά και με την ασφάλεια, της εκ του μακρόθεν παρακολούθησης. Τον στηρίζω έμπρακτα, παίρνοντας την απόφαση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του στον Νότιο Τομέα των Αθηνών. Έχοντας την εμπειρία έξι εκλογικών αναμετρήσεων στην Νομαρχία Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και του γενικότερου πολιτικού περιβάλλοντος, καταλαβαίνω ότι σε προσωπικό επίπεδο ο δρόμος που επέλεξα είναι ο δύσκολος. ο ανηφορικός και δύσβατος. Αυτό όμως που προέχει δεν είναι η ατομική τύχη αλλά η συλλογική προσπάθεια για την ανατροπή των σημερινών και παλιών κατεστημένων δομών της Περιφέρειας Αττικής, με την οικοδόμηση ενός καλύτερου και δημιουργικότερου μέλλοντος.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.