ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα - Π. Γιάχος: Δήμαρχε Παπανικολάου αυτός ήταν ο ευρωπαϊκός πολιτισμός που θα μας έφερνες...;"

0 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 13:10

Με επιστολή - καταγγελία προς τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Νιτσιόπουλο, τη διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Παναγιώτα Κυριακίδου και τον Ληξίαρχο Δημήτρη Νικολαϊδη, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος διαμαρτύρεται καταγγέλοντας τους παραπάνω για απαξιωτική για την προσωπικότητά του "ιδιόμορφη εξορία".

Συγκεκριμένα. Η πολιτική αντιπαράθεση που υπάρχει ανάμεσα στον Παναγιώτη Γιάχο και τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου είναι γνωστή καθώς εδώ και αρκετό καιρό ο Παναγιώτης Γιάχος έχει μεταβιβάσει στη δικαιοσύνη  έναν ογκώδη φάκελο κατηγορώντας τον Δήμαρχο για παράνομες διοικητικές πράξεις.

Θύμα όμως αυτής της πολιτικής αντιπαράθεσης φαίνεται πως είναι η κόρη του Παναγιώτη Γιάχου η οποία αναγκάζεται να κάνει το γάμο της σε γειτονικό δήμο και συγκεκριμένα στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, αφού η δημοτική αρχή σύμφωνα με όσα γνωστοποιεί και καταγγέλει ο πατέρας της Παναγιώτης Γιάχος αρνήθηκε να τελεστεί ο γάμος, ημέρα Σάββατο όπως ήταν η επιθυμία της οικογένειας, επικαλούμενος την πολιτική του δήμου που θέλει οι πολιτικοί γάμοι να τελούνται μόνο ημέρα Παρασκευή. 

Για τις ημέρες Σάββατο ή Κυριακή απαιτείται έγκριση του δημάρχου, την οποία στην προκειμένη περίπτωση απ' ότι φαίνεται και σύμφωνα με όσα καταγράφει ο Παναγιώτης Γιάχος, ο Γιώργος Παπανικολάου δεν έδωσε, παρά το γεγονός όπως λέει, ότι έχουν τελεστεί πολλοί γάμοι ημέρα Σάββατο, αναγκάζοντας τη νύφη να "μετακομίσει" στο γειτονικό δήμο και τον πατέρα της να κάνει λόγο για "μικροψυχία" και "ιδιότυπη εξορία".   

Διαβάστε παρακάτω την ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Παναγιώτη Γιάχου, για τα όσα προηγήθηκαν αυτής της "ιδιότυπης εξορίας" της οικογένειας του από τη Γλυφάδα και η οποία έχει δημοσιοποιηθεί και από τον ιστότοπο dimologies.gr τον οποίο επιμελείται ο ίδιος.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Συγκεκριμένα:

1) Προς τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Νιτσιόπουλο
2) Προς την Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Παναγιώτα Κυριακίδου
3) Προς τον Ληξίαρχο Δημήτρη Νικολαϊδη
4) Προς τον Δήμαρχο Γεώργιο Παπανικολάου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

ΘΕΜΑ: Αναφορικά με την αρνητική απάντησή σας για τέλεση του πολιτικού γάμου της κόρης μου Κωνσταντίνας - Ρουμπίνης Γιάχου, στην ημερομηνία "Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 ώρα 5,00 μ.μ.", που αιτήθηκα με τα διαδοχικά έγγραφά μου με αρ. πρωτ. 2353/21-01-2019 και 215/28-01-2019 και τις με τους ίδιους αριθμούς πρωτοκόλλου διαδοχικές απαντήσεις σας.

Αντιδήμαρχε Δημήτρη Νιτσιόπουλε.

Παρότι και οι δύο αιτήσεις μου απευθύνονταν σε εσένα κι ενώ στην πρώτη μου έκανες την τιμή και μου απάντησες εσύ, ενώ και η δεύτερη αίτησή μου απευθυνόταν πάλι προς εσένα, εσύ αντί να μου απαντήσεις, προφανώς με άνωθεν εντολή "πέταξες το μπαλάκι" της απάντησης, στον ληξίαρχο Δημήτρη Νικολαϊδη για να μου απαντήσει αυτός, ότι: "Με βάση την 3148/2015 (44926/7-10-2015) Απόφαση Δημάρχου Γλυφάδας έχει ορισθεί ότι οι πολιτικοί γάμοι γίνονται κάθε Παρασκευή και ώρα 2.00 έως 3.00 μ.μ.".

Εγώ όμως αντιδήμαρχε όπως σου αναφέρω και στην δεύτερη αίτησή μου, είχα ήδη επικοινωνήσει με τον Ληξίαρχο Νικολαϊδη ο οποίος με είχε ήδη πληροφορήσει σχετικά με την παραπάνω απόφαση δημάρχου περί τέλεσης των πολιτικών γάμων τις Παρασκευές 2.00 έως 3.00 μ.μ..

Όταν όμως είχα πει στον Ληξίαρχο, την επιθυμία της οικογένειάς μου για την τέλεση του γάμου το Σάββατο 2 Μαρτίου, αυτός μου είχε πει ότι "Πράγματι κ. Γιάχο έχουν γίνει στο Δήμο πολιτικοί γάμοι σε διαφορετικές ημέρες και ώρες εκτός από τις Παρασκευές, αλλά αυτό έχει γίνει μετά από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου, οπότε να απευθυνθείτε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο".

Επίσης αντιδήμαρχε Νιτσιόπουλε στην ίδια αίτησή μου είχα τονίσει ότι: "...έχω πλήθος μαρτυριών ότι στο Δήμο μας έχουν τελεστεί και τελούνται από την σημερινή Δημοτική Αρχή πολιτικοί γάμοι, εκτός από Παρασκευές και άλλες ημέρες και ώρες της Εβδομάδας, όπως Σάββατα κλπ."

Σου είχα επίσης θέσει υπόψη σου το άρθρο 131 του νόμου 4483/2017 - ΦΕΚ τεύχος Α 107/ 31-7-2017 "Άρθρο 131 Τέλεση πολιτικών γάμων. Η παρ. 2 του άρθρου 5 του π.δ. 391/1982 (Α ́73) αντικαθίσταται ως εξής: «2. Σε κάθε Δήμο, ο Δήμαρχος ορίζει με πάγια πράξη του, περισσότερες τακτές ημέρες της εβδομάδας, μη αποκλειομένου του Σαββάτου και της Κυριακής, και ορισμένη ώρα ενάρξεως, για την τέλεση των γάμων για τους οποίους υποβλήθηκαν σχετικές αιτήσεις μέχρι και την προηγούμενη ημέρα. Με την ίδια πράξη του, ο Δήμαρχος μπορεί να ορίζει την τέλεση των πολιτικών γάμων σε περισσότερα του ενός δημοτικά κτίρια ή και σε εξωτερικούς κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους. Ο Δήμαρχος μεριμνά για την κατάλληλη διαρρύθμιση και διακόσμηση του χώρου, ώστε να δίνεται στην τελετή του γάμου η επισημότητα που της ταιριάζει".

Επίσης αντιδήμαρχε σου είχα επισημάνει ότι πέρα από την εφαρμογή και στο Δήμο μας των διατάξεων του παραπάνω νόμου, είναι αυτονόητη η απαίτηση της οικογένειάς μου να έχουμε ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ και την ίδια αντιμετώπιση που είχαν οι πολίτες που οι πολιτικοί γάμοι τους τελέστηκαν στο Δήμο μας άλλες ημέρες και ώρες, όπως Σάββατα και άλλες ημέρες.

Επίσης στην ίδια αίτηση την οποία είχα κοινοποιήσει και στον δήμαρχο Γεώργιο Παπανικολάου, τον καλούσα να δείξει ευαισθησία, ανωτερότητα και διαλλακτικότητα, ικανοποιώντας το αίτημά μας, για καθορισμό του γάμου της κόρης μου, για το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στις 5.00 μ.μ.

Παρ όλες όμως τις προσπάθειές μου και παρά την προσωπική παρέμβαση στον δήμαρχο του Δημοτικού Συμβούλου και καλού μου φίλου Δημήτρη Αγγελάτου, ο δήμαρχος αλλά και συ αντιδήμαρχε με την προφανώς υπαγορευμένη γραφειοκρατική απάντηση του Ληξίαρχου, απορρίψατε το αίτημά μας, ενώ είναι πασίγνωστο ότι τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος όσο και σεις οι αντιδήμαρχοι έχετε τελέσει πολιτικούς γάμους Σάββατα και άλλες ημέρες της εβδομάδας πέραν της Παρασκευής.

Δήμαρχε Παπανικολάου σου αξίζουν συγχαρητήρια αφού ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που ζει η κάθε οικογένεια, εσύ με την πρωτοφανή και ακατανόητη συμπεριφορά σου κατάφερες και το μετέτρεψες σε ένα κακόγουστο σήριαλ, δείχνοντας μια πρωτοφανή μικρότητα και εκδικητικότητα απέναντι στο πρόσωπό μου προφανώς λόγω της πολιτικής μου δραστηριότητας, μετακυλίωντας στους οικείους μου εν είδει οικογενειακής ευθύνης, την δυσφορία σου για τις ενοχλητικές και οδυνηρές για εσένα καταγγελίες μου για παράνομες πράξεις σου, που ήδη ελέγχεσαι από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Εγώ αυτό που ζήτησα τόσο προφορικά όσο και με τις έγγραφες αιτήσεις μου, ήταν να γίνει ο γάμος της κόρης μου Σάββατο απόγευμα, όπως άλλωστε προβλέπει και το άρθρο 131 του νόμου 4483/2017 κι όπως άλλωστε έχετε ήδη κάνει σε άλλους πολιτικούς γάμους, τόσο εσύ ο ίδιος όσο και οι αντιδήμαρχοί σου.

Εμείς δεν ζητήσαμε ούτε την ειδική διακόσμηση που σας υποχρεώνει ο παραπάνω νόμος, ούτε βέβαια ζητήσαμε να γίνει ο γάμος της κόρης μου φιέστα και να αναμεταδοθεί με VIDEO WALL όπως έκανες εσύ στο γάμο σου. Αναρωτιέμαι τι θα σκεφθεί ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του όταν πληροφορηθούν αυτή την επαίσχυντη συμπεριφορά του κουμπάρου τους, απέναντι σε μια κοπέλα που ζήτησε να παντρευτεί Σάββατο και η οποία είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν τότε η σημερινή σύζυγός σου.

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΝΕΣ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!

Αντιδήμαρχε Νιτσιόπουλε,

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι στις τηλεφωνικές συνομιλίες μας σου είπα πει ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι για την οικογένειά μου ιδιαίτερα ευαίσθητο και μάλιστα σου είχα εξηγήσει και τους λόγους που επισπεύσαμε το γάμο;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι σου είχα πει ότι δεν διανοούμαι να εμπλακεί ο γάμος της κόρης μου στην οποιαδήποτε πολιτική αντιπαλότητα έχω εγώ με τον δήμαρχο;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι σου είχα πει ότι την δαπάνη της υπερωρίας του Ληξίαρχου θα την αναλάβουμε εμείς;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι σου είχα επαναλάβει ότι δεν είναι σωστό και δεν το επιθυμώ, προκειμένου να τελεστεί ο γάμος της κόρης μου ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, να εξαναγκαστώ να καταφύγω σε γειτονικό Δήμο;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι είχα ζητήσει να πρυτανεύσει η ανθρωπιά και να μη με οδηγήσετε σε μια ιδιαίτερα απαξιωτική για την προσωπικότητά μου "ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΕΞΟΡΙΑ" από τον Δήμο μας, στον οποίο υπήρξα Δημοτικός Σύμβουλος για πολλά χρόνια, καθώς και Πρόεδρος του Δημοτικού του Συμβουλίου επί μια δεκαετία;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι ενώ οι πολιτικοί γάμοι ως αντιδήμαρχος Διοικητικού είναι στις δικές σου αρμοδιότητες, όταν στο ανέφερα μου απάντησες: <<...τι μου λες τώρα, με βάζεις να τσακωθώ με το Δήμαρχο >> ;

Εσύ λοιπόν αντιδήμαρχε αντί "να σταθείς όρθιος", με την πειθήνια τυφλή υπακοή σου στις εντολές του δημάρχου, πέταξες στα σκουπίδια την 35χρονη οικογενειακή μας φιλία, ενώ και ο δήμαρχος με την αντιπάθεια του προς εμένα, αυτό που καταφέρατε ήταν να μας <<εξορίσετε>> από τον Δήμο μας, αφού για να τελεστεί ο γάμος της κόρης μου ημέρα Σάββατο, καταφύγαμε στην φιλοξενία γειτονικού μας Δήμου, όπου προφανώς στην πολιτική του ηγεσία είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με συναισθήματα και ευαισθησίες.

Το αν γι αυτή την συμπεριφορά σας απέναντι στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου σας αξίζουν συγχαρητήρια ή το αν θα πρέπει να ντρέπεστε, ας το κρίνουν οι αντικειμενικοί πολίτες.

Περαιτέρω:

- Η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Παναγιώτα Κυριακίδου στην οποία επίσης απευθύνεται η παρούσα, παρακαλείται να μου χορηγήσει: Αντίγραφο της 3148/2015 (44926/7-10-2015) Απόφασης δημάρχου Γλυφάδας. Παρακαλώ να έχω άμεσα την χορήγηση του εν λόγω εγγράφου, προκειμένου να ενεργήσω τα νόμιμα.

- Ο Ληξίαρχος Δημήτρης Νικολαϊδης προς τον οποίο επίσης απευθύνεται η παρούσα παρακαλείται να μου χορηγήσει άμεσα: Κατάλογο με τις ημεροχρονολογίες που τελέστηκαν στον Δήμο πολιτικοί γάμοι διαφορετικές ημέρες εκτός της Παρασκευής. Ληξίαρχε Νικολαίδη, επειδή ενδέχεται οι διοικούντες να σε εμποδίσουν να μου χορηγήσεις τα στοιχεία που ζητάω, επικαλούμενοι την προστασία των προσωπικών δεδομένων αυτών που τέλεσαν τους πολιτικούς γάμους τους, εγώ δεν ζητάω τα προσωπικά στοιχεία κανενός, παρά μόνο τις ημεροχρονολογίες που τελέστηκαν στο Δήμο πολιτικοί γάμοι και άλλες ημέρες εκτός από τις Παρασκευές. Παρακαλώ να έχω άμεσα την ΕΓΓΡΑΦΗ απάντησή σου, προκειμένου να ενεργήσω τα νόμιμα.

- Η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών με την ιδιότητα της προϊσταμένης της Γραμματείας του Δ.Σ. και σε εφαρμογή του αρ. 14 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Κ.Λ.τ.Δ.Σ.), παρακαλείται να μεριμνήσει όπως η παρούσα μου διανεμηθεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε εφαρμογή του αρ. 4 του Κ.Λ.τ.Δ.Σ. όπου: "Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος ανακοινώνει στο σώμα κάθε έγγραφο που απευθύνεται στο Συμβούλιο", να αναγνώσει όπως έχει υποχρέωση την παρούσα μου στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.

Η παρούσα μου να πρωτοκολληθεί και να μου χορηγηθεί αντίγραφό της.

Με τιμή

Παναγιώτης Γ. Γιάχος 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.