ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Κατατέθηκαν τα σχέδια πολεοδόμησης για την Επένδυση στο Ελληνικό

1 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 19:30

Κατατέθηκαν τα σχέδια ώστε να εκδοθούν οι  Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) για την πολεοδόμηση της επένδυσης του Ελληνικού (πρ. αεροδρόμιο Ελληνικού), σε συνδυασμό με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), στο γραφείο Ελληνικού (ΥΠΟΙΚ) και το ΥΠΕΝ προκειμένου να ελεγχθούν και να γνωστοποιηθούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ξεκινήσει η διαβούλευση.

Αυτή την στιγμή το ΥΠΕΝ έχει στα χέρια του τη μελέτη πολεοδόμησης του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού, τα σχέδια για τις ζώνες Ανάπτυξης, την κυκλοφοριακή μελέτη και τα σχέδια και τον κανονισμό λειτουργίας του μεγαλύτερου πάρκου στην Ευρώπη που θα δημιουργηθεί στο κέντρο του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού, έκτασης 2.500 στρεμμάτων περίπου.

Οι μελέτες σε λίγες ημέρες θα κοινοποιηθούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς (δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου) για τυχόν παρατηρήσεις επί των σχεδίων. Η διαβούλευση θα κρατήσει 55 εργάσιμες ημέρες, δηλαδή περίπου 3 μήνες, και θα τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας καθώς τα εν λόγω σχέδια πρόκειται να αλλάξουν όλο τον οικονομικό και τουριστικό χάρτη της Αττικής για τα επόμενα χρόνια.

Στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, που ουσιαστικά θα πραγματοποιηθεί το 90% της Επένδυσης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σχεδόν έτοιμος φάκελος με όλες τις παρατηρήσεις επί των σχεδίων, καθώς η έμπειρη τεχνική και νομική ομάδα που υποστηρίζει τον δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο, δουλεύει αθόρυβα εδώ και πολύ καιρό, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου, για τα επόμενα χρόνια.

Ο διαγωνισμός για το καζίνο, οι μετεγκαταστάσεις φορέων και οι έγκριση των μελετών πολεοδόμησης είναι οι επόμενες κρίσιμες προϋποθέσεις που χρειάζεται να εκπληρωθούν, εντός ενός ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος, προκειμένου στο τέλος του καλοκαιριού (νωρίτερα επιθυμεί η κυβέρνηση) να υπογραφεί η σύμβαση του Δημοσίου με τον επενδυτή για το Ελληνικό, να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος (300 εκατ. ευρώ) και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Παναγιώτης Κ. Κουμουνδούρος 08.03.19
17.2.2019-Ελληνικό Ευχαριστούμε για την ενημέρωση !Π.Κ.Κ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.