ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Η υποψήφια δήμαρχος Π. Φαλήρου Βίκυ Ανδρικοπούλου στο Φανάρι - Η στήριξη του Πατριάρχη

1 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 20:18

Μία πολύ σημαντική συνάντηση είχε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου η υποψήφια δήμαρχος Παλαιού Βίκυ Ανδρικοπούλου στην Κωνσταντινούπολη. Η επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα το Φάληρο" και συνεργάτες της συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι. 

Στη συνάντηση αυτή όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως οικολογικά, κοινωνικά και η υποψηφιότητά της κυρίας Ανδρικοπούλου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου, ενώ ο Πατριάρχης ζήτησε να ενημερωθεί για τους Κωνσταντινουπολίτες του Παλαιού Φαλήρου πως ως γνωστόν αποτελούν σημαντικό μέρος του πληθυσμού της πόλης. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της στήριξης του Πατριάρχη στο πρόσωπο της αντιδημάρχου και στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες που αναπτύσσει  καθώς όπως είπε, θα προτρέψει τους Κωνσταντινουπολίτες να ψηφίσουν την Βίκυ Ανδρικοπούλου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης "Πρώτα το Φάληρο" 

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ:
«ΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΜΒΡΙΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΒΙΚΥ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ»

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

Ο Α. Θ. Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με την Βίκυ Ανδρικοπούλου, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου-Υποψήφια Δήμαρχο και τους συνεργάτες της από τον Δημοτικό Συνδυασμό «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ», όπου και συζήτησαν για οικολογικά και άλλα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο Φανάρι και διήρκησε πάνω από μία ώρα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημερώθηκε πλήρως και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικολογικές και κοινωνικές της δράσεις. Ο «Πράσινος Πατριάρχης» όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται λόγω της έντονης και ενεργής οικολογικής του δράσης σε όλο τον πλανήτη και ειδικά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, συμπορεύεται από κοινού με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου σε ενημερωτικό έντυπο κοινών περιβαλλοντικών δράσεών τους.

Ο Α.Θ. Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την διάρκεια της συζήτησης εξέφρασε την ευχή άνθρωποι με την δράση και την προσωπικότητα της Βασιλικής Ανδρικοπούλου να αναγνωριστούν από τους δημότες και τους πολίτες όπως πρέπει και όπως τους αξίζει για να πετύχουν τους στόχους τους για το καλό της κοινωνίας και να αναλάβουν τους ρόλους και τα αξιώματα εκείνα που θα τους επιτρέψουν να υλοποιήσουν τα οικολογικά και κοινωνικά τους οράματα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε μεταξύ των άλλων, χαρακτηριστικά:

«Τι γίνεται το Φάληρο με τους πολλούς Κωνσταντινουπολίτες; Θα πω στους Πολίτες να σας ψηφίζουν πάντα. Και τώρα και για το μέλλον. Τώρα δεν είναι οι εκλογές, τον Μάιο;»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόσθεσε επίσης: « Όταν πήρα το ωραίο γράμμα σας, άρχισα να σας περιμένω εναγωνίως και σήμερα είμαι ευτυχής που πραγματοποιείται η συνάντησή μας, μάλιστα μετά την σημερινή συμπροσευχή μας και την Θεία Κοινωνία, καθώς είναι μία μεγάλη μέρα σήμερα με την Υπαπαντή του Κυρίου και επιπλέον παραμονές της ελεύσεως του Πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Εύχομαι ότι θα συμβάλλει η επίσκεψη αυτή στην βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και στην βελτίωση των θέσεων της ομογένειας εδώ και του Πατριαρχείου μας γιατί η μειονότητα όπου υπάρχει δεν είναι πάντοτε ευημερούσα. Και δεν εννοώ μόνον εδώ, γενικά». 


Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ 05.02.19
Σημαντική επιτυχία της κας Ανδρικοπούλου η συνάντηση με τον Πατριάρχη.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.