ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Κίνηση Πολιτών "Φάληρο ονειρεμένη πόλη" - Προτάσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου

0 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 14:53

Κίνηση Πολιτών "Φάληρο ονειρεμένη πόλη" - Προτάσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου.

Σκοπός των παρεμβατικών μας προτάσεων είναι η βελτίωση της καθημερινότητας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και προτάσεις.

Οι πυλώνες για την υλοποίηση του σκοπού μας είναι:
-Π Φάληρο "όμορφη-άνετη πόλη" 
-Π Φάληρο "φωτεινή πόλη"
-Π Φάληρο "πρωτοποριακή-σύγχρονη πόλη"
-Π Φάληρο "ασφαλής πόλη"

Στον πρώτο πυλώνα εντάσσονται όλες οι ενέργειες που αφορούν την αναζήτηση κοινοτικών κονδυλίων (προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ) με σκοπό των εξωραϊσμό της αισθητικής εικόνας που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις καθώς επίσης και η εξωτερική εικόνα των πολυκατοικιών-κατοικιών των κεντρικών δρόμων που δραστηριοποιείται ο βασικός κορμός των παραπάνω επιχειρήσεων ( Αγίου Αλεξάνδρου-Ζησιμοπούλου-Αχιλλέως-Αγίας Βαρβάρας-Ελ. Βενιζέλου κλπ.

Μέσω της ανωτέρω ενέργειας οι επιχειρήσεις θα γίνουν πιο ελκυστικές για τους πελάτες τους και οι πολίτες θα απολαμβάνουν καλύτερα την καθημερινότητά τους (περίπατος-καφές κλπ).

Και φυσικά όλα αυτά θα υλοποιηθούν με άμεση αγαστή συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του Εμπορικού Συλλόγου του Δήμου με ανταλλαγή εκατέρωθεν προτάσεων σε συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν άμεσα μετά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Τα πεζοδρόμια να ανασκευασθούν στο σύνολό τους καθ όσον έχουν προκληθεί πολλά ατυχήματα. Κύριο πρώτο μέλημα η αποφυγή των ατυχημάτων αλλά και η αισθητική τους αναβάθμιση, αφού επικρατεί πλήρης αναρχία στην εικόνα που παρουσιάζουν εξ αιτίας της "πρασιάς" που έχουν δικαιοδοσία μόνο οι ιδιοκτήτες των ακινήτων και δεν δύναται να παρέμβει σε αυτές ο Δήμος.

Βελτίωση των οδοστρωμάτων και κυρίως όπου εμφανίζονται κακοτεχνίες οι οποίες να μην πραγματοποιούνται στο τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής για προεκλογικούς λόγους.

Κατασκευή Δημοτικών πάρκινγκ σε υπόγειους και υπέργειους χώρους για την αντιμετώπιση του σοβαρού κυκλοφορικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου μας

Ποδηλατικό οδικό δίκτυο.

Να πραγματοποιηθεί μελέτη σε συνεργασία με συγκοινωνιολόγους εάν και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να αναπτυχθεί ποδηλατικό οδικό δίκτυο στους δρόμους της πόλης μας

Στον δεύτερο πυλώνα

Εντάσσεται το σοβαρότατο πρόβλημα του Φωτισμού των δρόμων που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες αφού το Π. Φάληρο κατά τις ώρες αυτές είναι μια σκοτεινή πόλη και ο φωτισμός του είναι ελλιπέστατος. Το πρόβλημα αυτό προτείνουμε να λυθεί με αντικατάσταση όλων των παλαιών λαμπτήρων με νέους σύγχρονους με αποδοτικότερη απόδοση φωτισμού και μικρότερη κατανάλωση ρεύματος. Η διαδικασία αυτή θα επιτευχθεί μέσω χρηματοδότησης από κοινοτικά κονδύλια ή λήψης δανείου με ευνοϊκούς όρους, όπου η πληρωμή των δόσεών του θα πραγματοποιείται μέσω της εξοικονόμησης πόρων από την μικρότερη δαπάνη που θα καταβάλλει ο Δήμος στη ΔΕΗ λόγω της μικρότερης κατανάλωσης ρεύματος και ως εκ τούτου ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί με επί πλέον κόστος

Στον τρίτο πυλώνα εντάσσονται

Η αναβάθμιση της δημοτικής βιβλιοθήκης σε ψηφιακή
Να γίνει ψηφιακή καταγραφή όλων των βιβλίων που είναι διαθέσιμα για τους Δημότες σε ειδική ιντερνετική διεύθυνση. Να εμφανίζεται άμεσα κατά την πρόσβαση των κατοίκων σε αυτήν εάν το συγκεκριμένο βιβλίο της επιθυμίας τους είναι διαθέσιμο. Να δεσμεύεται ημερομηνία παραλαβής του και επιστροφής του. Να μπορεί ο αναγνώστης να κάνει σχόλια για το περιεχόμενό του και να μπορεί να ανταλλάσει απόψεις και με άλλους κατοίκους που έχουν αναγνώσει το ίδιο βιβλίο.

Ανακύκλωση των απορριμμάτων, δωρεάν μοίρασμα ειδικών έγχρωμων σακουλών για διαφορετικό είδος απορριμμάτων με προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη για το Δήμο.

Η παραλαβή διαφόρων πιστοποιητικών από τους Δημότες ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται η πρόσβασή τους στο Δήμο (ισχύει).
    
Η δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού τοπικής εμβέλειας στα νότια προάστια. Ο σταθμός να εκπέμπει για 8 ώρες ημερησίως, με ολιγομελή αμειβόμενο προσωπικό Οι εκπομπές του θα περιορίζονται σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης μόνο, ενημερωτικές με εθελοντές παρουσιαστές και αντικείμενο ιατρικά ,οικονομικά κλπ θέματα, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και τέλος παιδικά προγράμματα. Ο εν λόγω σταθμός να παρουσιάζει όλη την κοινωνική, αθλητική, πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου και των διαφόρων συλλόγων πολιτιστικών και αθλητικών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Στο τέταρτο πυλώνα που αφορά την ασφάλεια των κατοίκων του δήμου μας προτείνουμε με μία ελάχιστη μηνιαία επιβάρυνση στα δημοτικά τέλη ο δήμος μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό να συνεργασθεί με εταιρεία σεκιούριτι η οποία με προσωπικό της και οχήματα δικά της κατά τις βραδινές ώρες με περιπολίες της στους δρόμους της πόλης μας να συμβάλλει αποτελεσματικά στη πρόληψη και μείωση της εγκληματικότητας.

Όραμά μας είναι η ενοποίηση του παραλιακού ιστού με τον αστικό ιστό και η υπογειοποίηση της παραλιακής λεωφόρου.

Επί πλέον των ανωτέρω προτείνουμε:
Τη ριζική αναμόρφωση σε όλες τις πλατείες του Π φαλήρου "Φλοίσβος – Ντάβαρη – Αγίας Βαρβάρας-Κοψαχείλα" και την πραγματοποίηση πολλαπλών εκδηλώσεων σε αυτές αφού για εμάς όλες οι επί μέρους περιοχές του είναι ισάξιες.

Χορηγίες
Να παραχωρείται ο υπέροχος περιβάλλοντος χώρος του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Σκέπης σε μεγάλες επιχειρήσεις προκειμένου να πραγματοποιούν εκδηλώσεις τους με αντίτιμο έσοδα για το Δήμο και παροχή τροφίμων τα οποία θα διατεθούν για τους οικονομικά αδύναμους και άπορους του Δήμου μας. Και φυσικά θα υπάρχει ρήτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
  
Να αποσταλούν προσκλήσεις προτάσεις προς τους εύπορους πολίτες και ιδρύματα του δήμου μας με ευγενείς χορηγίες τους να χρηματοδοτήσουν την κτιριακή ασφάλεια, αισθητική εικόνα, ενεργειακή επιβάρυνση πετρέλαιο κλπ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Δήμου βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια , λύκεια ώστε η εκπαίδευση των παιδιών μας να είναι περισσότερο ασφαλής και ευχάριστη, αφού η κεντρική διοίκηση πολλές φορές είναι αδύναμη λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους ενέργειας Η χορηγία δεν θα αφορά καταβολή χρημάτων αλλά εκτέλεση των έργων εκ μέρους των χορηγών.
  
Πολιτισμό

Να πραγματοποιείται ετήσιος διαγωνισμός στους μαθητές της 4ης -5ης -6ης δημοτικού στη ποίηση και στη ζωγραφική.

Με επιτροπή ανεξάρτητη που θα απαρτίζεται από στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα επιλέγονται τρία (3) έργα ανά περίπτωση τα οποία θα κοσμούν τις αίθουσες του Δημαρχείου.

Δημιουργία Δημοτικής θεατρικής ομάδας με εθελοντική συμμετοχή κατοίκων του Δήμου και σκηνοθέτη. Η ομάδα αυτή θα κάνει πρόβες και θα δίνει δωρεάν παραστάσεις στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου. Να γίνει και πρόταση παρουσίασης της παράστασης της στο Ίδρυμα Νιάρχου, καθώς επίσης και σε άλλους Δήμους εκπροσωπώντας και διαφημίζοντας το Π. Φάληρο.

Δημιουργίας - Δημοτικής μπάντας από μαθητές των γυμνασίων λυκείων του Δήμου μας και χορηγία αίθουσας από το Δήμο για την πραγματοποίηση πρόβας. Στο τέλος κάθε σχολικής περιόδου η μπάντα να δίνει συναυλίες σε όλες τις πλατείες του Δήμου και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου.

Σύσταση επιτροπής από εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού η οποία θα βραβεύει σε ειδική εκδήλωση στις αρχές κάθε νέου έτους.
  
Α- τον καλύτερο νέο συγγραφέα
Β- το καλύτερο νέο βιβλίο της χρονιάς

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιάζονται συνοπτικά και τα άλλα βιβλία που συγγράφηκαν στη χρονιά που πέρασε.

Πρόνοια
Μέριμνα για τους οικονομικά αδύναμους κατοίκους του Δήμου μας με δημιουργία
Κοινωνικού παντοπωλείου – φαρμακείου – δωρεάν μαθήματα στα παιδιά τους από εθελοντές δασκάλους, καθηγητές.

Ειδικές κοινωνικές εκδηλώσεις που τα έσοδά τους θα προορίζονται για την ανακούφιση των απόρων (κανένας άπορος στους δρόμους του Π. Φαλήρου.

Άποροι
Καταγραφή των απόρων του δήμου μας σε συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Σμύρνης στην οποία ανήκει ο Δήμος μας - των ενοριών της σε αυτόν και της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να ληφθούν μέτρα προστασία τους, αφού στην εποχή της κρίσης που περνά η πατρίδα μας είναι οι μόνοι σταθεροί πυλώνες προστασίας τους.

Αθλητισμός
Αξιοποίηση αθλητικών χώρων, ανοικτών γηπέδων, με δωρεάν είσοδο για τους δημότες, με ειδική κάρτα εισόδου για μαζικό λαϊκό αθλητισμό.

Δωρεάν αθλητικά προγράμματα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Διεξαγωγή πρωταθλημάτων στα παιδιά των δημοτικών σχολείων , μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ κλπ αθλήματα.

Αξιοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου μας, με διεξαγωγή πολλαπλών αθλητικών εκδηλώσεων.
  
Σεμινάρια
Να πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια υπό την αιγίδα του Δήμου
-προστασία από σεισμούς
- παροχή πρώτων βοηθειών
- επαγγελματικού προσανατολισμού στους απόφοιτους μαθητές των λυκείων με στόχο την καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση
- διάφορα ιατρικά θέματα κλπ.

Εξυπακούεται ότι η κίνησή μας σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει τη δημοτική αρχή, ούτε οι προτάσεις μας είναι υποκατάστατο προεκλογικού προγράμματος δημοτικής παράταξης που κατέρχεται στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αφού υπάρχουν πολλά ακόμα σοβαρά θέματα που πρέπει να ασχοληθεί η δημοτική αρχή ενδεικτικά αναφέρουμε (βρεφονηπιακοί σταθμοί- νηπιαγωγεία (με ιδιαίτερη μέριμνα για τις εργαζόμενες μητέρες) δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, αδέσποτα, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, εξωραϊσμός ρέματος Κοψαχείλας) και η μόνη μας σκέψη είναι να συμβάλλουμε εθελοντικά και μόνο στη καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας μας.

Επιθυμία μας είναι και μετά από επαφές που έχουμε με κατοίκους άλλων Δήμων του Νότιου Τομέα της Αττικής να υπάρχει μία ευρύτερη συνεργασία των κατοίκων τους ώστε τελικά τα Νότια Προάστια με πρωτεύουσα το Παλαιό Φάληρο με μεταφορική πάντα έννοια αφού είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Αθήνας – Πειραιά – Γλυφάδας να γίνουν η ωραιότερη κατοικήσιμη περιοχή σε όλη την Ευρώπη με αξιοποίηση όλου του παραλιακού ιστού και του Ελληνικού.

Επικοινωνία faliro.oneiremeni.poli@gmail.com
Τηλ : 693 767 7883 Στεφανόπουλος Πέτρος

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.