ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμμένος σε Τσίπρα: Δεν θέλω χάρες! Εκτός από Ρουβίκωνες, υπάρχουν και Ελληνες, Αλέξη

0 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 13:59

Οι ΑΝΕΛ δεν θελουμε χάρη από κανένα, θελουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας. Δεν δέχομαι δε ιδιαίτερα απειλές κατά της οικογένειας μου. ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ . ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΕΞΗ...

Η παρέμβαση αυτή του Πάνου Καμμένου είναι η απάντηση του επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να προωθεί ρύθμιση για να μην διαλύονται οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες και να διατηρούν οι αρχηγοί τα προνόμιά τους, ανεξαρτήτως αν οι βουλευτές τους έχουν αποχωρήσει και οι αρχηγοί έχουν χάσει τον απαιτούμενο αριθμό που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, για την ύπαρξη αυτόνομης ομάδας.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να κάνει τα χατίρια του Πάνου Καμμένου και να υποκύψει στους εκβιασμούς του φάνηκε ήδη από χθές με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής. Σήμερα την σκυτάλη πήρε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, υπουργός Επικρατείας που δήλωσε:

Τα κόμματα που έχασαν τους βουλευτές τους θα εξακολουθούν να λειτουργούν όπως και σήμερα μετά από τροποποίηση στον κανονισμό της Βουλής που θα γίνει ύστερα από συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις τις επόμενες μέρες.

Κατά συνέπεια πρόσθεσε ο υπουργός και κάθε πολιτικός αρχηγός θα εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα και τα προνόμια του πολιτικού αρχηγού κόμματος. Δεν θέλουμε να διαλύσουμε κανένα κόμμα, σημείωσε. Το διαζύγιό μας με τους ΑΝΕΛ δεν είναι δήθεν, υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες.

Τι αναφέρει η επίμαχη διάταξη

Η επίμαχη διάταξη από την οποία έχει προκληθεί όλος αυτός ο πολιτικός θόρυβος αναφέρει ότι ο ελάχιστος αριθμός βoυλευτών για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Oμάδας περιορίζεται σε πέντε (5), αν τo κόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή.

Η φράση-κλειδί στη διάταξη είναι «στο οποίο εξακολουθούν να ανήκουν», και αυτό διότι ο κ. Καμμένος, ακόμη κι αν σήμερα ο κ. Παπαχριστόπουλός παραιτηθεί και την έδρα του πάρει αμέσως ο Τέρενς Κουίκ και ανεξαρτητοποιηθεί, έχει τον αριθμό των 5 βουλευτών, όμως ο κ. Φωκάς, ο οποίος είναι άρτι αφιχθείς και αποτελεί τον πέμπτο βουλευτή, δεν έχει εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ αλλά με την Ένωση Κεντρώων. Άρα με βάση τη διάταξη δεν μπορεί να λογίζεται στους ελάχιστους 5 και κατά συνέπεια οι ΑΝΕΛ διαλύονται.

Σφοδρή η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Με αφορμή δηλώσεις περί ενδεχομένου αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής ώστε να μη διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες, η ΝΔ σημειώνει ότι «όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου πια εκβιασμού». Η ΝΔ προσθέτει ότι: «Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ»

«Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος, αναφέρει η ΝΔ και καταλήγει λέγοντας: «Αυτό που και οι δύο δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι».


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.