ΑΛΙΜΟΣ

Οι προεκλογικές ζυμώσεις στον Άλιμο

Του Νικόλα Κονταρίνη 5 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 09:14

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και ειδικότερα κατά την διάρκεια της τότε προεκλογικής περιόδου, είχα από νωρίς επισημάνει πως, οι όποιες "συμμαχίες" είχαν κάνει οι Θάνος Ορφανός και Νίκος Τσαμπαρλής, αυτοί οι δύο βασικά, προκειμένου να θέσουν εκτός μάχης τον ανεξάρτητο και μετέπειτα νικητή των εκλογών, σημερινό Δήμαρχο, Ανδρέα Κονδύλη, δεν θα είχαν καμία τύχη.

Το γεγονός ότι οι εξελίξεις με δικαίωσαν στο έπακρο, δεν έχει να κάνει βέβαια με μαντικές ικανότητες, τις οποίες άλλωστε δεν διαθέτω, μα στην, εκ του σύνεγγυς, πολυετή μου ενασχόλησή και παρατήρηση των δημοτικών πραγμάτων αυτής της περιοχής, και όχι μόνο αυτής ασφαλώς.

Σε αυτήν την πρώτη θητεία του λοιπόν, ο Ανδρέας Κονδύλης κατάφερε να λύσει μία σειρά προβλημάτων στην πόλη, να πραγματοποιήσει καινούρια έργα και να βάλει τις βάσεις για άλλα, θέματα που έχουμε παρουσιάσει εξάλλου με σειρά ρεπορτάζ, στα τέσσερα αυτά χρόνια που διοικεί τον Δήμο.


Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης 

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει και οι αντίπαλοι δημοτικοί συνδυασμοί παίρνουν θέση μάχης και, σιγά σιγά, χρησιμοποιούν τα όποια όπλα διαθέτει ο καθένας, προσπαθώντας να πείσουν τους ψηφοφόρους.

Το προεκλογικό σκηνικό στον Άλιμο, κι έτσι όπως μέχρι τώρα είναι διαμορφωμένο, σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες είναι, ο ανεξάρτητος και πάλι, νυν δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης και οι, Θάνος Ορφανός (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελος Τσιαμήτας (προερχόμενος από τη Ν.Δ, όπως λέει ο ίδιος), Κώστας Χαρίτος (ΣΥΡΙΖΑ), Κυριακή Καμαρινού (ΚΚΕ) και Χάρης Μέξας, ο οποίος θα ηγηθεί του συνδυασμού "Ελληνική Αυγή για τον Άλιμο" (Χρυσή Αυγή).

Πέρα λοιπόν, από "στηρίξεις" και "χρίσματα" που, υστερόβουλα και αβάσιμα, κυκλοφορούν εδώ κι εκεί, αυτές είναι οι έως σήμερα "σταθερές" που, εκτός κάποιου συγκλονιστικού απροόπτου, θα φτάσουν στην κάλπη.

Έτσι, και μέσα από όλα αυτά, βλέποντας τους συσχετισμούς των δημοτικών (και όχι κατ' ανάγκη καθαρά πολιτικών) δυνάμεων στον Άλιμο, μπορεί να προβλέψει κάποιος ότι, και αυτή τη φορά, πολύ δύσκολα δεν θα είναι νικητής των εκλογών ο Ανδρέας Κονδύλης, προκειμένου να συνεχίσει το έργο του σε δεύτερη θητεία.

Κάποια στοιχεία που, έστω εν συντομία, πρέπει να επισημανθούν σχετικά με τις προαναφερθείσες υποψηφιότητες, είναι πως, ο "προερχόμενος" από τον χώρο της ΝΔ, Ευάγγελος Τσιαμήτας, εργολάβος ιδιωτικών και δημοσίων έργων, μέχρι το 1999, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με επικεφαλής τον Θάνο Ορφανό, αντί να είναι με τον επίσημα χρισμένο από τη ΝΔ, υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Τσαμπαρλή. Παρ' ότι λοιπόν, ο κος Ορφανός κατετάγη δεύτερος, μετά τον Ανδρέα Κονδύλη, εντούτοις ο κος Τσιαμήτας δεν κατάφερε να εκλεγεί. Πέραν αυτών, και σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος στο πιο πάνω προεκλογικό του βιογραφικό, από το 1999 και έως σήμερα , δραστηριοποιείται στον χώρο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, ως βασικός μέτοχος σ' ένα δίκτυο επτά καταστημάτων ανά την Ελλάδα κ.λπ. Επίσης, αν εξαιρέσουμε τις επίσημες και καθαρές στηρίξεις των, Κώστα Χαρίτου, Χάρη Μέξα και Κυριακής Καμαρινού από τα κόμματα τους, τόσο το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) όσο και η Νέα Δημοκρατία, δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη ποιά υποψηφιότητα στηρίζουν.

Απεναντίας, και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, βουλευτές, όπως και πολλά άλλα σοβαρά και "δυνατά" στελέχη των κομμάτων αυτών, με πρώτο αυτό της Πειραιώς, στηρίζουν τον σημερινό δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έχει ήδη εμπλουτήσει, και συνεχίζει να εμπλουτίζει, το ψηφοδέλτιό του, με αξιόλογα πρόσωπα, ανάμεσά τους και νυν δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων που πρόσκεινται στους δύο προαναφερθέντες πολιτικούς χώρους. 

Αυτό σε πρώτη φάση και πάντα σε γενικές γραμμές, είναι το προεκλογικό σκηνικό στον Άλιμο. Ένα σκηνικό που, λίγο πολύ, στην ουσία του, δείχνει να θυμίζει αυτό της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, όταν ο τότε υποψήφιος της ΝΔ, Νίκος Τσαμπαρλής, την β' Κυριακή καλούσε επίσημα και δημόσια τους ψηφοφόρους του να προτιμήσουν για δήμαρχο τον Θάνο Ορφανό και όχι τον Ανδρέα Κονδύλη. Κάτι όμως, με το οποίο δεν συμφώνησαν, όπως εκ του τελικού αποτελέσματος απεδείχθη οι δημότες, αφού αγνόησαν τις έντονες και συνεχείς παραινέσεις του κου Τσαμπαρλή, εκλέγοντας τον σημερινό δήμαρχο.

Αν μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, βάλουμε την ολοφάνερη ... "αγαστή", "συνεργασία" στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και γενικότερα, των Ορφανού, Τσαμπαρλή και των δ.σ του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον του δημάρχου, καθώς και μια δυο υποψηφιότητες, άνευ ιδιαίτερης βαρύτητας κατά την άποψή μας, όπως αυτής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κάποιος πως, όλοι αυτοί, και για τους δικούς του λόγους ο καθένας, στοχεύουν στην αποδυνάμωση του δημάρχου Κονδύλη, προκειμένου να μην εκλεγεί αυτοδύναμος από την πρώτη Κυριακή. 

Με βάση όλα αυτά προς το παρόν,καθώς και με τα όσα θα ακολουθήσουν, θα μπορούσαμε να πούμε πως, δεν απέχει μακράν της πραγματικότητας αν λέγαμε ότι, και σε τούτη την εκλογική αναμέτρηση, ο Ανδρέας Κονδύλης θα κόψει και πάλι πρώτος το νήμα, και μάλιστα από τον πρώτο γύρο, επικρατώντας όχι μόνο των αντιπάλων του, αλλά ξεπερνώντας και τις όποιες παγίδες έστησε η κυβέρνηση αυτή, με τον άχρηστο και αχρείαστο προς το παρόν, κουτοπόνηρο εκλογικό νόμο του "Κλεισθένη".
 

Σχόλια Αναγνωστών

5 Προσθήκη σχολίου
Κρυστάλλω 14.02.19
Μάθαμε ότι ο κ. Πέτσας έφυγε από τον Ορφανό και πήγε με τον δήμαρχό μας.Έφυγε και ο Νίκος Αλεξόπουλος και πήγε με τον Κονδύλη κι αυτός. Ο Πέτσας Πασοκ και ο Αλεξόπουλος ΝΔ. Διαβάσαμε όμως εδώ μέσα στις σελίδες πουναι για το Π.Φάληρο ότι και κάποιες κυρίες από την ΟΝΝΕΔ του Αλίμου πήγαν με τον Κονδύλη. Μετά από όλα αυτά ποιός πιστεύει ότι το Πασοκ και η ΝΔ δεν στηρίζουν τον σημερινό δήμαρχο;
Απάντηση
Παπα-κονόμας 24.01.19
Καταραμένε Κοντύλη, φευγα για να ξαναγυρίσει ο Θανούλης μας
Απάντηση
παντελής αργυρ. 19.01.19
Τον μισω θανατηφορα, αλλα ξερω ότι αυτος θα ξαναβγει.
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 19.01.19
Μπράβο σου ρε Παντελή, μου αρέσει πουσαι ειλικρινής  
Απάντηση
Καλαμακιωτης 19.01.19
Κονδυλης και ξερρο ψωμι
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.