ΑΛΙΜΟΣ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δικαίωσε τον Δήμαρχο Αλίμου - Απέρριψε την προσφυγή Ορφανού για τα LED

0 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 10:13

Με τον πλέον "ηχηρό" τρόπο έκλεισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση το θέμα του διαγωνισμού για την αντικατάσταση του φωτισμού με LED στο Δήμο Αλίμου. 

Η από 9-1-2019  απόφαση της Αποκεντρωμένης με την οποία απορρίπτεται η προσφυγή κατά του διαγωνισμού του πρώην δημάρχου Θάνου Ορφανού και του δημοτικού συμβούλου Νίκου Παπανικολάου, είναι "χαστούκι" όχι μόνο στους προαναφερόμενους αλλά και σ' όλους όσοι αμφισβήτησαν τη νομιμότητα του διαγωνισμού, ο οποίος να σημειωθεί ήταν διεθνής. 

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης, πως το συγκεκριμένο θέμα, στις 18 Οκτωβρίου 2018, ήταν το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκείνη τη μέρα, κατά την διάρκεια του οποίου, το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης έδωσε στην κυριολεξία "ρεσιτάλ" αμφισβήτησης, τόσο για τη νομιμότητα του διαγωνισμού όσο και για την ορθότητα των διαδικασιών που ακολούθησε η διοίκηση. 

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη ο οποίος απευθυνόμενος προς αυτούς που ασκούσαν κριτική, πότε για το ύψος της έκπτωσης και πότε για το γεγονός ότι δεν τους επέτρεπε η διοίκηση να πάρουν τους φακέλους, όπως ήθελαν, στο σπίτι τους για... μελέτη, είπε: "Εσείς θέλετε να μην γίνει το έργο πριν από τις εκλογές, αλλά δεν θα σας περάσει".  

Τελικώς, η απορριπτική απόφαση βάζει τα πράγματα στη θέση τους, το έργο όπως αναφέρει και ο δήμος σε ανακοίνωσή του θα γίνει και οι προσφεύγοντες, αλλά και οι αμφισβητούντες μένουν εκτεθειμένοι, γιατί πραγματικά αποδεικνύεται πως όλη η προσπάθεια γινόταν για να μη γίνει το έργο. 

Η ανακοίνωση του Δήμου 

Κανονικά προχωράει η τοποθέτηση οδοφωτισμού LED στον Άλιμο
Απορρίφθηκε η προσφυγή της αντιπολίτευσης για δήθεν παράνομο διαγωνισμό


Η Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί ένα μεγάλο έργο: την αντικατάσταση όλου του οδοφωτισμού του Αλίμου με νέα φωτιστικά σώματα led, που είναι οικολογικά, πολύ οικονομικά και δίνουν πλούσιο φωτισμό.

Συνεπής στις υποσχέσεις της, προχώρησε στον σχετικό διεθνή διαγωνισμό, προκειμένου ν’ αρχίσει η υλοποίηση του έργου. Η Αντιπολίτευση, όμως, υπέβαλε Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εναντίον του διαγωνισμού, καταγγέλοντάς ότι είναι δήθεν παράνομος, άκυρος και ασύμφορος και προσπαθώντας να σταματήσει τη διαδικασία ευόδωσης και υλοποίησης του έργου.

Στις 9.1.2019, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Υπουργείο Εσωτερικών) με έγγραφό της (αρ. πρωτ. 116486/36728/2018) απέρριψε στο σύνολό της όλη την Προσφυγή που είχαν υποβάλει στελέχη της αντιπολίτευσης εναντίον της Δημοτικής Αρχής.

Εξέλιπε, συνεπώς, κάθε τεχνητό εμπόδιο που η αντιπολίτευση προσπάθησε να προκαλέσει και απεδείχθη για άλλη μία φορά, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, η πλήρης νομιμότητα και η ορθότητα όλων των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει κανονικά τις ενέργειές του, ώστε ν’ αντικατασταθεί όλος ο οδοφωτισμός του Αλίμου με οικονομικό και οικολογικό φωτισμό LED και η πόλη μας ν’ αποκτήσει τα βράδια μια άλλη όψη, με πλούσιο φωτισμό και περισσότερη ασφάλεια!!!

"Κόλαφο" χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο fb την απόφαση της Αποκεντρωμένης αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: 

"Εδώ και 2 – 3 μήνες πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να σταματήσουν ένα μεγάλο έργο που έχει υποσχεθεί η Δημοτική μας Αρχή και είναι έτοιμη να υλοποιήσει: την αντικατάσταση όλου του οδοφωτισμού του Αλίμου με νέα φωτιστικά σώματα led, που είναι οικολογικά, οικονομικά και δίνουν πλούσιο φωτισμό.

Προσέφυγαν, λοιπόν, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση καταγγέλλοντας ότι ο διαγωνισμός που έκανε ο Δήμος μας ήταν τάχα παράνομος, άκυρος και ασύμφορος. Ταυτόχρονα, διάφορα «παπαγαλάκια» διέδιδαν στα σόσιαλ μίντια και αλλαχού ότι επρόκειτο περί μεγίστου σκανδάλου.

Σε όλη αυτή την εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής, με σθένος απαντούσαμε ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη, έγκυρη, ότι συνέφερε τον Δήμο και γι΄ αυτό ακριβώς θα αγωνιζόμαστε να προχωρήσει κανονικά, όσα εμπόδια κι αν προσπαθούσαν να βάλουν.

Θέλουμε η πόλη μας ν΄ αλλάξει όψη το βράδυ, με πλούσιο, πλήρη και οικονομικό οδοφωτισμό! Κι ας έφτασαν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ζητάνε την πειθαρχική δίωξη του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων λόγω του δήθεν «σκανδάλου»…

Σε όλους αυτούς έρχεται τώρα και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Υπουργείο Εσωτερικών) να απαντήσει αποστομωτικά, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς τους και εγκρίνοντας όλες τις ενέργειες της Δημοτικής μας Αρχής ως νόμιμες, βάσιμες και σωστές!

Μια κουβέντα μόνο για επίλογο:
H εμπαθής αντιπολίτευση είναι άγονη και στείρα. Αντί να πηγαίνει την πόλη μπροστά, την οδηγεί στη στασιμότητα, κι ακόμα χειρότερα… στην οπισθοδρόμηση!!!".
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.