ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην Καισαριανή

0 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 17:32
Γ. Πατούλης: «Η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας που είναι η Αττική, θα γίνει το μητροπολιτικό κέντρο επανεκκίνησης και ανάπτυξης όλων των Δήμων της Αθήνας»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή της Καισαριανής όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, καταστηματάρχες και εργαζόμενους στο Δημαρχείο και σε κοινωνικές δομές, προκειμένου να ενημερωθεί και να καταγράψει τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα της περιοχής όπου συνομίλησε με τους καταστηματάρχες σχετικά με την κίνηση στην αγορά και ακολούθως είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της περιοχής.

Οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής ανέδειξαν ως μείζονα ζητήματα την ανάγκη υλοποίησης έργων όπως η υπογειοποίηση της περιφερειακής Καισαριανής και τη σωστή χωροθέτηση των στάσεων του μετρό προκειμένου να μειωθεί ο κυκλοφοριακό φόρτος της περιοχής, αλλά και την έλλειψη αθλητικών υποδομών και κυρίως κολυμβητηρίου.

«Μέσα από ένα δίκτυο πόλεων θα δημιουργήσουμε κυψέλες πολιτισμού και εκπαίδευσης για όλους»

Ακολούθως ο κ. Πατούλης μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής όπου συζήτησε με τον υποδιοικητή του τμήματος και τους αστυνομικούς υπαλλήλους για τα προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο τους όπως είναι η έλλειψη προσωπικού αλλά και η ανάγκη για την ενίσχυση αστυνομικών οχημάτων. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισήμανε πως μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας που λειτουργούσε και επικουρικά στην προσπάθεια των αστυνομικών να προασπίσουν την ασφάλεια των πολιτών, οι ανάγκες για προσωπικό έχουν αυξηθεί. «Η αστυνομία επιτελεί λειτούργημα και εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων μας. Σε αυτό το πλαίσιο επιβάλλεται να ενισχυθούν τόσο με προσωπικό όσο και με τα κατάλληλα μέσα προκειμένου να προσφέρουν αποτελεσματικότερο έργο» τόνισε χαρακτηριστικά.Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού Δανιήλ με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις δυνατότητες δημιουργίας κέντρων εκπαίδευσης, αθλητισμού και πολιτισμού σε συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με την εκκλησία. «Στόχος μας είναι μέσα από ένα δίκτυο πόλεων που θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα συνεργάζονται δημιουργικά να ξανανθίσουν οι γειτονιές, να αναζωογονηθούν οι τοπικές κοινωνίες προκειμένου να δώσουμε κίνητρα στους νέους μας να μείνουν στην πατρίδα τους» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως θα στηριχθεί η εκκλησία έτσι ώστε να διευρυνθεί το ανθρωπιστικό της έργο υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στο σχεδιασμό για τη δημιουργία κέντρων που θα εστιάζουν στην ανάπτυξη τομέων όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός αλλά και ηπρόληψη της υγείας σημαντική θα είναι, όπως τόνισε ο κ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του στο ΚΑΠΗ της περιοχής και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. «Εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεν τους αντιμετωπίζουμε ως απόμαχους αλλά ως δημιουργικούς κρίκους στο κοινωνικό σύνολο», σημείωσε.

«Θα τηρήσουμε τη δέσμευση μας για μία Νέα Αρχή στην Αττική»

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Καισαριανή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε το βυζαντινό μνημείο Μονής Καισαριανής το οποίο μαζί και με άλλα ιστορικά μνημεία έχει τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης με στόχο την ανάπτυξη του προκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού.

Σε δηλώσεις του τόνισε:
« Η Καισαριανή μία περιοχή με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερη φυσιογνωμία είναι μία περιοχή με ελλείψεις και προβλήματα. Είμαστε εδώ για να τα ακούσουμε, να τα καταγράψουμε και όλοι μαζί να βρούμε λύσεις. Η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας που είναι η Αττική θα γίνει το μητροπολιτικό κέντρο επανεκκίνησης και ανάπτυξης όλων των Δήμων της Αθήνας. Να είστε βέβαιοι ότι τη δέσμευση μας να κάνουμε μία Νέα Δυναμική Αρχή, θα την τηρήσουμε». 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.