ΒΟΥΛΑ

Εκδήλωση του Συλλόγου "Αρχέδημος" για τον Υμηττό

0 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 16:59

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 09/01/2019 η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Συλλόγου ΑΡΧΕΔΗΜΟΣ στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα: «Υμηττός, ένα οικοσύστημα που συμβάλλει καθοριστικά στην ποιότητα της ζωής μας » με κύριους ομιλητές τους:

Δρ. Αλεξάνδρα Μαρή, Αρχαιολόγος της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας “Σπήλαια αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο Νότιο Υμηττό”Απόστολος Αλεξόπουλος Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Ε.Κ.Π.Α “Μια συνοπτική Γεωπεριβαλλοντική προσέγγιση του Υμηττού”
Νάσος Αναγνωστόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής “Η συμμετοχή του ορεινού όγκου του Υμηττού στην κλιματική αλλαγή”

Επίσης διαβάστηκε χαιρετισμός του WWF ΕΛΛΑΣ προς τον Σύλλογο και την εκδήλωση για τον Υμηττό.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου επιβραβεύει την αρχική σκέψη και προσπάθεια που κάναμε πριν από οκτώ περίπου μήνες για την ανάγκη δημιουργίας του Συλλόγου μας.

Βρισκόμαστε δίπλα σε έναν πνεύμονα πρασίνου που σε συνδυασμό με την παρουσία πολλών Αρχαιοτήτων και Γεωτόπων σημαντικού ενδιαφέροντος, έχουμε την υποχρέωση να προστατέψουμε για μας και τα παιδιά μας.

Θα είμαστε πάντα εδώ επεξεργαζόμενοι προτάσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση και την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και στην ανάδειξη των επιμέρους χαρακτηριστικών του Νοτίου Υμηττού άμεσα συνδεόμενο με το σκοπό του Ορεινού Όγκου.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.