ΑΡΘΡΑ

Τι κρύβει η σιωπή του δημάρχου Γλυφάδας;

Του Νικόλα Κονταρίνη 3 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 09:07

Είναι καιρός τώρα, που τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από τα δημοτικά πράγματα στη Γλυφάδα,  προβληματίζουν τους πολίτες και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Ειδικότερα, σε ότι αφορά το πρόσωπο του δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου, οι συνεχείς, πλέον, δημόσιες καταγγελίες εις βάρος του, τόσο από δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, όσο και πολλών άλλων που τον στήριξαν στην εκλογή του, και συμβαίνει να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την Δημοτική Νομοθεσία, έχουν ως αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται μεγάλες και σοβαρές παραβάσεις, που αυτή την ώρα ελέγχονται από την Δικαιοσύνη, η οποία και θα κρίνει αν έγιναν σύμφωνα με τα καταγγελόμενα και κατά πόσο μπορούν να χαρακτηριστούν κακουργηματικές κάποιες εξ αυτών.   

Οι επικριτές του βέβαια, στις δημόσιες αυτές καταγγελίες - αναφορές τους, χρησιμοποιούν σκληρότερες εκφράσεις εναντίον του, όπως και εναντίον του πολύ στενού του, συγκεκριμένου, περιβάλλοντος, με το οποίο διοικεί τον Δήμο.

Μεταξύ άλλων, τον κατηγορούν για "ασυδοσία", "αυταρχισμό", "απαξίωση", "ειρωνία", για την δημιουργία "βιομηχανίας" παραγωγής πλαστών αποσπασμάτων πρακτικών εικονικών ανύπαρκτων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των δύο Επιτροπών Διοίκησης του Δήμου, στις οποίες προεδρεύει ο ίδιος ο κος Παπανικολάου.

Άλλωστε, όπως αναφέρει ο πρώτος σε ψήφους  και τέως Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τζούβελης, στην "Ανοιχτή Επιστολή" του προς τους συνδημότες του, μαζί με άλλους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους, έχουν κάνει γνωστά στον Εισαγγελέα τα όσα παράνομα συμβαίνουν στη Γλυφάδα εδώ και πολλούς μήνες, με την υπ' αριθμ.: A.Β.Μ./Δ18-1405 Αναγγελία τους. 

Πέραν όλων αυτών, όμως, πρόσφατα, στις 20 Οκτωβρίου 2018 για την ακρίβεια, από το κρατικό κανάλι ΕΡΤ1, στην εκπομπή "Άλλη Διάσταση", παρακολουθήσαμε την ανεξάρτητη πια, δημοτική σύμβουλο, Βάνα Μπάρμπα που εξελέγη με τον συνδυασμό του κ.Παπανικολάου, τον επί σειρά δημοτικών θητειών,  πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Γιάχο και τον π. δημοτικό υπάλληλο, Θέμη Μπαλασόπουλο, ο οποίος έχει διατελέσει και Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να καταγγέλουν τον σημερινό Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, για σωρεία παρανόμων πράξεων, με βασικότερη αυτή των "μαϊμού" συνεδριάσεων τών δημοτικών οργάνων που προαναφέραμε, και ως εκ τούτου τις "μαϊμού" αποφάσεις που ελήφθησαν από αυτά τα Όργανα.

Ήδη για το μείζον αυτό θέμα των "μαϊμού"συνεδριάσεων και αποφάσεων, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει διατάξει δικαστική έρευνα, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών κος Χαρίτσης, έδωσε εντολή στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να συντάξει πόρισμα ελέγχου και να διαβιβαστεί στις Εισαγγελικές Αρχές. Το ζήτημα παίρνει μεγάλες διαστάσεις, αφού, σύμφωνα με τις δημόσιες και επώνυμες καταγγελίες-μαρτυρίες, τόσο ο δήμαρχος Παπανικολάου, όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγάκος, βεβαίωσαν συνολικά, ψευδώς, πως πραγματοποιήθηκαν 62 συνεδριάσεις και ότι εξ αυτών ελήφθησαν, αθροιστικά, 100 αποφάσεις, για διάφορα θέματα, συνολικού οικονομικού αντικειμένου άνω των 10.000.000 ευρώ.

Αυτά, συν τα όσα επισήμως έχει καταγγείλει, μήνες πριν, η Βάνα Μπάρμπα, περί αδιαφάνειας στα οικονομικά, για αλόγιστες σπατάλες, για το αλαλούμ με την διοίκηση του ΚΑΠΠΑ, , το "κουκούλωμα" της δύσοσμης υπόθεσης της ΔΕΑΠ με τους αγνοούμενους πίνακες της πινακοθήκης Πιερίδη, τις εξωφρενικές δαπάνες για δένδρα που ξεραίνονται, για τις συνεχείς ποινικές διώξεις και τους οικονομικούς καταλογισμούς στην διοίκηση του ΓΚΟΛΦ και άλλα διάφορα, δικαιολογημένα προβληματίζουν τον κόσμο. Πολλώ δε, μάλλον, όταν, ο παρουσιαστής της ΕΡΤ1, δηλώνει πως, ο κος Παπανικολάου δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους, προκειμένου να αντικρούσει τις εναντίον του κατηγορίες, αλλά ούτε μέχρι σήμερα έχει προβεί σε κάποια ενέργεια για να τις διαψεύσει με στοιχεία, κάτι που, ουκ ολίγες φορές, τον έχουμε προκαλέσει-παρακαλέσει να κάνει και εμείς.

Αντί για αυτό, μαθαίνουμε πως προσπαθεί να βρει τρόπους για να απαλλαγεί από την "μέγγενη", που όπως πληροφορούμεθα, μέρα με την μέρα, σφίγγει όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να πέφτει σε νέα λάθη, τα οποία δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την θέση του.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ίσως να θεωρεί πως, η γνωστή ρήση, "η σιωπή είναι χρυσός", είναι η πλέον ενδεδειγμένη για τα προβλήματα αυτά που αντιμετωπίζει. Όμως, και εφ' όσον το εκλαμβάνει έτσι, καλό είναι να έχει κατά νου ότι, ο κόσμος που θα κληθεί να ψηφίσει σε λίγους μήνες από τώρα, το πιθανότερο είναι να το αντιλαμβάνεται και με έναν άλλο, εντελώς διαφορετικό, τρόπο. Και αυτό γιατί, ευλόγως μπορεί να σκεφτεί και να διερωτηθεί (και έχει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να το κάνει), μήπως αυτή η σιωπή του δεν κρύβει "χρυσό", αλλά ενοχές;

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, με τα όσα αποκαλύπτονται κάθε τρεις και λίγο για την Γλυφάδα, φαίνεται πως τα πράγματα δεν σταματάνε εδώ, αφού τα "σημάδια" δείχνουν ότι, λίαν συντόμως, θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις στον Δήμο αυτό.

Σ.Σ. Το VIMAONLINE.GR, όπως κάθε φορά, ενημερώνει ότι είναι στην διάθεση των κ.κ. Παπανικολάου και Παναγάκου, να δημοσιεύσει και την δική τους θέση σχετικά με τα όσα τους καταμαρτυρούνται από τους συναδέλφους τους.

 

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα 23.01.19
Μπορεί κανείς να μας πει πόσες ΝΕΕΣ πλατείες - προσοχή: όχι λυόμενες παιδικές χαρές, τίγκα στο πλαστικό - φτιάχτηκαν τα ΠΕΝΤΕ χρόνια της δημαρχίας Παπανικολάου;; Μπορεί να μας πει κάποιος από την διοίκηση του Δήμου αν δίπλα στο νεκροταφείο που παραχώρησε το ΥΕΘΑ, κατασκευάστηκε κάποια Πάρκο, Αθλητική εγκατάσταση κλπ;;...Λοιπόν, πέρα από τις κούνιες, τις τραμπάλες, κάποια πεζοδρόμια και κάποιους χρυσοπληρωμένους παιδικούς σταθμούς σε λυόμενα(!), ΚΑΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ στην Γλυφάδα την τελευταία πενταετία, Αντίθετα, πολλοί δημοτικοί χώροι μαραζώνουν στο έλεος της εγκατάλειψης (λ.χ. πλατεία Μακεδονίας). Ο Παπανικολάου ήταν ένας ΜΕΤΡΙΟΣ, ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟΣ δήμαρχος και σαν τέτοιο θα τον θυμόμαστε.
Απάντηση
Γλυφαδιώτης βραδύνους 30.12.18
Σε μένα που είμαι χαζός και κουρκούτιας θα μου εξηγήσει ο κ.Γιωργάκης γιατί δεν απαντάειτόσο καιρό που του τα σούρνουν οι δικοί του άνθρωποι;
Απάντηση
Κοκκινοσκουφίτσα 30.12.18
Κρίμα αν τελικά όλα είναι βάσιμα. Και όσο δε υπερασπίζεται τον εαυτό του ο κύριος δήμαρχος, αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι περιμένει κάποια σανίδα σωτηρίας δηλαδή εκλογές για να τον βοηθήσουν οι δικοί του ή φοβάται και τρέμει για αυτά που τον περιμένουν.Κρίμα.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.