ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας "Athena" στο ίδρυμα Ευγενίδου

0 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 20:46

Με παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και πλήθους κόσμου και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας «Athena» του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το νέο πρότυπο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας «Athena» αποτελεί την μετεξέλιξη της «Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας», που λειτούργησε από το 2006 έως το 2016, η οποία με την σειρά της αποτελούσε την συνέχεια της «Συλλογής Πειραμάτων και Τεχνικών Εκθεμάτων», η οποία δημιουργήθηκε το 1966 και λειτούργησε μέχρι και το 1988. 

Το Κέντρο, που φιλοξενείται σε μία εξαιρετική κτηριακή υποδομή συνολικής επιφάνειας 1.200 τ.μ., σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων, που μελέτησε επιστάμενα τις τρέχουσες ανάγκες στην Ελλάδα, αλλά και τις σύγχρονες τάσεις σε όλον τον κόσμο.

Στόχοι του είναι να εξοικειώσει τους νέους με τις βασικές επιστημονικές αρχές και τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας να εμφυσήσει το πνεύμα της συνεχούς επιστημονικής και τεχνολογικής εξερεύνησης, καθώς και να φέρει πιο κοντά το κοινό στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη το Ίδρυμα Ευγενίδου για την, όπως τόνισε «επί έξι δεκαετίες εμβληματική κοινωφελή εκπαιδευτική του δραστηριότητα, η οποία, κατά το όραμα του ιδρυτή του, εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη, συμβάλλει κυρίως στην εκπαίδευση των νέων στο επιστημονικό και τεχνολογικό πεδίο.

Στα συγχαρητήρια αυτά», συνέχισε, «προστίθεται, εκ μέρους μου, η δημόσια αναγνώριση της μεγάλης σημασίας του νέου πρότυπου Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας «Athena», του οποίου έχω την τιμή να κάνω τα εγκαίνια. Κέντρου, το οποίο συνιστά χώρο γνωριμίας, ενασχόλησης και πειραματισμού με την Επιστήμη και την Τεχνολογία για τους νέους και τις νέες της χώρας μας». Στην φωτογραφία Διακρίνονται:
Η Υπεύθυνη του κέντρου "Αntena" Δρ Βάλια Λύρατζη , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου Λεωνίδας Δημητριάδης , ο τέως Πρωθυπουργός Καθηγητής Λουκάς Παπαδήμας και ο Δημαρχεύων αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Αλέξανδρος Πανταζής .

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.