ΑΛΙΜΟΣ

Για 40 χρόνια παραχωρείται το Κολυμβητήριο Αλίμου στο Δήμο - "Όχι" από μερίδα της αντιπολίτευσης

0 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 14:47

Η διατήρηση του κολυμβητηρίου Αλίμου που βρίσκεται στην υπό επένδυση έκταση της Μαρίνας Αλίμου, και η παραχώρησή του στο Δήμο για 40 χρόνια περιλαμβάνεται στους όρους της σύμβασης ανάμεσα στην ΕΤΑΔ Α.Ε. και στο Δήμο, ανάμεσα και σε άλλα οφέλη που εξασφάλισε η δημοτική αρχή μετά από επίμονη διαπραγμάτευση.

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, με την αναλήψη των καθηκόντων της, στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, άλλαξε άρδην τα πράγματα, με συνέπεια όχι μόνο να αποτρέψει την κατεδάφιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της πόλης, αλλά και να παραχωρηθεί αυτό στον Δήμο Αλίμου για το μακρύ χρονικό διάστημα των 40 χρόνων.

Ανάμεσα στα οφέλη επίσης, βρίσκεται η υποχρέωση εκ μέρους του επενδυτή ανέγερσης στο χώρο της Μαρίνας και δίπλα στο κολυμβητήριο, δύο κτιρίων επιφάνειας 100 τ.μ. έκαστο, στα οποία θα στεγαστεί η Δημοτική Πινακοθήκη αλλά και άλλοι χώροι Πολιτισμού.

Θετικό, επίσης, της συμφωνίας που προαναφέραμε, είναι και το γεγονός πως, με την οριστικοποίησή της, προβλέπεται να καταβάλλονται, από τους επενδυτές, Δημοτικά Τέλη, ύψους περίπου 400.000,00 ευρώ ετησίως, κάτι που μέχρι τώρα δεν έκανε το κράτος, παρ' ότι η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου παρείχε εκεί τις υπηρεσίες της. 

Αξίζει τον κόπο να θυμίσουμε πως, στην αρχική μελέτη που είχε εκπονήσει το ΤΑΙΠΕΔ για την εκμετάλλευση της Μαρίνας του Αλίμου, η παραμονή του Κολυμβητηρίου δεν προβλεπόταν και θα έπρεπε να γκρεμιστεί.

Παρά το γεγονός ότι ο τότε δήμαρχος Θάνος Ορφανός, όπως είχε πει στη συζήτηση που είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο για το σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο και στην ΕΤΑΔ Α.Ε., πλέον, είχε λάβει προφορική υπόσχεση ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν, δεν υπήρχε καμία γραπτή δέσμευση εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ και όπως του απάντησε κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συζήτησης ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν μετρούν οι προφορικές υποσχέσεις αλλά οι υπογραφές. Η δε διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. είχε δηλώσει πλήρη άγνοια

Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι το Κολυμβητήριο όχι μόνο δεν γκρεμίζεται, αλλά παραχωρείται στο δήμο για 40 χρόνια, θα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία της δημοτικής αρχής, όσο και να θέλει να την αμφισβητήσει μερίδα της αντιπολίτευσης. 

Οι όροι της σύμβασης  μεταξύ ΕΤΑΔ Α.Ε. και Δήμου Αλίμου για την παραχώρηση του χώρου του Κολυμβητηρίου στο Δήμο συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου 2018 ως εξής:

Υπέρ ψήφισαν 17 σύμβουλοι.

Κατά, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, Κυριακή Καμαρινού (ΚΚΕ) και ο ανεξαρτητοποιηθείς, Δημ. Γιαννακόπουλος, καθώς και ο Ταξ. Δήμου, τον οποίο διέγραψε ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, με δημόσια ανακοίνωσή του. 

Λευκό, ψήφισαν οι κυρίες δ.σ. της παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι", Ελένη Μπελιά,  Αμαλία Αθανασοπούλου και Αλέκα Γιαννούτσου. 

Εξαίρεση από την αντιπολίτευση αποτέλεσε η θετική ψήφος του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Νίκου Τσαμπαρλή (Ν.Δ.), Νίκου Αλεξόπουλου και της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Γιώτας Προυντζοπούλου.

Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης απουσίαζαν. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.