ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης: "Πάω για 7η θητεία"

Του Νικόλα Κονταρίνη 1 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 12:04

"Ναι, θα θέσω για έβδομη φορά υποψηφιότητα. Θα σταματήσω στην δέκατη, εφόσον εκλεγώ, και κλείσω με αυτή τον πολιτικό, αυτοδιοικητικό μου κύκλο".

Αυτό δήλωσε σε σχετική ερώτησή μας ο δήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, στα εγκαίνια της έκθεσης  "Από τον Άλιμο με θέα - Η Νεοελληνική ζωγραφική από τον Γύζη στον Μόραλη", όπου βρέθηκε προσκαλεσμένος από τον εκεί οικοδεσπότη συνάδελφό του, Ανδρέα Κονδύλη.

Όπως είπε,  θα είναι και πάλι υποψήφιος στον Καλλικρατικό αυτό Δήμο, για έβδομη φορά, και ελπίζει πως θα επανεκλεγεί, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, όπως μας άφησε να καταλάβουμε.

Αισιόδοξος έδειξε ο Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη και γιατί να μην είναι άλλωστε. Η δυνατή του προσωπικότητα και το σοβαρό έργο του όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου του, δικαιολογούν την όποια σιγουριά του.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Ιωακειμίδη. Είναι Πειραιώτης, με Ποντιακές ρίζες και υπηρετεί την αυτοδιοίκηση περί τα 35, συναπτά, χρόνια εκ των οποίων τα 25 ως Δήμαρχος.

Είναι απόφοιτος της προτύπου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, με πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού.

Σε ηλικία 28 ετών, το 1982 για την ακρίβεια, εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος. Το 1986 και το 1990 βάζει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αγίου Ιωάννη Ρέντη με την στήριξη του ΚΚΕ και ΚΚΕ εσωτερικού, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Για πρώτη φορά εκλέγεται Δήμαρχος το 1994, στον δεύτερο γύρο, με ποσοστό 60%. Στη συνέχεια, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, στις εκλογές του 1998 κερδίζει τους αντιπάλους του από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 54%, κάτι που γίνεται και στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις με μεγαλύτερα ποσοστά, όπως το 2002, με 64%, το 2006, με 62,5% κ.λπ.

Πέραν όλων αυτών, στην τρέχουσα  θητεία του, είναι εκλεγμένος Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής [ΠΕΔΑ], η οποία λήγει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, και που, όπως πραναφέραμε, θα διαξαχθούν τον Μάϊο του 2019.


Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Λυκούργος Χατζάκος 06.05.19
δηλαδή, δεν βαρέθηκε να είναι 25 χρόνια δήμαρχος; Τόσο μεγάλη καρδιά είναι; Θέλει να ... προσφέρει και άλλα ακόμη; Τα 40 χρόνια είναι θεμιτά για φούρναρη. Όχι όμως για πολιτική εξουσία.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.