ΓΔ: 632,93 -0,61% EUR/USD: 1,1279

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

To Παλαιό Φάληρο στους 131 Ελληνικούς Δήμους που θα χρηματοδοτηθούν για wifi από την Ευρωπαϊκή Ένωση

0 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 16:13

Ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι πρώτοι 2.800 Ευρωπαϊκοί Δήμοι μεταξύ των οποίων και 131 Ελληνικοί που θα λάβουν χρηματοδότηση για την εγκατάσταση wifi σε δημόσιους χώρους.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμπεριλαμβάνεται στους 131 καθώς υπέβαλλε αίτημα στην σχετική προκήρυξη στα πλαίσια της πρωτοβουλίας WiFi4EU, πρόταση που τελικά ενεκρίθη.

Την ευθύνη για την συμμετοχή στην συγκεκριμένη διαδικασία είχε το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι προτάσεις υπέβαλλαν 13.000 Δήμοι από όλη την Ευρώπη εκ των οποίων επιλέγηκαν τελικά 2.800.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU αποτελεί καθεστώς στήριξης για την παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο σε μονίμους κάτοικους και επισκέπτες στα κέντρα της τοπικής δημόσιας ζωής ενώ η τοπική ασύρματη συνδεσιμότητα που παρέχεται δωρεάν και χωρίς όρους που εισάγουν διακρίσεις, αναμένεται να συμβάλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος.

Οι Δήμοι που επιλέγηκαν θα πρέπει να ενισχύσουν περαιτέρω την πρόσβαση σε υπηρεσίες που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής στις τοπικές κοινωνίες, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως για παράδειγμα οι τομείς της ηλεκτρονικής υγείας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Η οικονομική ενίσχυση του προγράμματος είναι 15.000 ευρώ για κάθε Δήμο ενώ όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος ο οποίος είχε την ευθύνη της πρότασης, στην επιλογή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου σημαντικό ρόλο έπαιξε η εμπειρία, η παρουσία αλλά κυρίως η καλή επίδοση της Δημοτικής Αρχής Διονύση Χατζηδάκη σε ανάλογες ευρωπαϊκές δράσεις και προγράμματα του παρελθόντος τα οποία αξιολογήθηκαν ιδιαίτερα θετικά.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.