ΑΛΙΜΟΣ

Οι "παρατασιούχοι" στον Άλιμο, η επιστολή της κ. Καμαρινού και η στάση των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης

0 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 11:20

Από τη δημοτική σύμβουλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Αλίμου, Κυριακή Καμαρινού λάβαμε επιστολή σχετική με το δημοσίευμά μας για το θέμα της παραμονής των "παρατασιούχων" στο Δήμο. 

Παρά το γεγονός ότι αναφέρουμε πως, η ίδια ήταν ασθενής και ως εκ τούτου απουσίαζε δικαιολογημένα και απέστειλε την πρότασή της γραπτά, αναφέρει ότι στο δημοσίευμα του vimaonline.gr "Mε ευθύνη της αντιπολίτευσης "ξεκρέμαστοι" οι παρατασιούχοι στον Άλιμο, "υπήρξε αντιδεοντολογικός και άδικος συμψηφισμός, θέσεων και απόψεων". 

Επίσης, αναφέρει πως, η πρόταση αναβολής έγινε μόνο από την ίδια, όχι και από την παράταξη "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι", ότι υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. και ότι εμείς ερμηνεύσαμε "αυθαίρετα" τα περί διαβούλευσης, "με κίνδυνο αυτό να ενέχει σκόπιμη διαστρέβλωση και συκοφαντία". 

Απαντώντας στην κυρία Καμαρινού για την οποία έχουμε αρκετές φορές γράψει για τη συνέπεια των λόγων και της παρουσίας της στα δημοτικά συμβούλια του Αλίμου, θα πούμε πως: 

- To γεγονός πως η ίδια φρόντισε να είναι συνεπής και να στείλει  έγγραφα την πρότασή της που εκφράζει τις γνωστές και πάγιες θέσεις του κόμματός της για τους εργαζόμενους, δεν αναιρεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης φρόντισε να απέχει. 

- Το γεγονός, όπως λέει η ίδια, ότι  μόνο εκείνη ζήτησε την αναβολή, δεν αίρει την ευθύνη της αποδοχής και από τις άλλες παρατάξεις που όπως λέει πάλι η ίδια, την αποδέχθηκαν ομόφωνα. 

- Στο δημοσίευμά μας τα περί διαβούλευσης αφορούσαν την ενδοπαραταξιακή συνεννόηση κάθε παράταξης και σε καμία περίπτωση τη συνεννόηση ανάμεσα στις παρατάξεις και κοινές προτάσεις.

Τέλος, θεωρούμε πως σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε η παραμικρή προσπάθεια διαστρέβλωσης. Αποτυπώσαμε όσα ακούστηκαν στο επίμαχο δημοτικό συμβούλιο και τα οποία αναγράφονται στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο που ακολουθεί. 
Στο τέλος του κειμένου ολόκληρη η επιστολή της κυρίας Καμαρινού.  

Επανασυζήτηση του θέματος για τους "παρατασιούχους" του Δήμου Αλίμου 

Απομαγνητοφωνημένο το μεγαλύτερο τμήμα των όσων ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της 5ης Δεκεμβρίου 2018. 


Κονδύλης - Δήμαρχος: Κύριοι συνάδελφοι, το θέμα είναι γνωστό, έχει συζητηθεί πριν από μερικές μέρες. Τότε ζητήθηκε από δύο παρατάξεις, από την κυρία Καμαρινού "Λαϊκή Συσπείρωση" και την παράταξη "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" να δοθεί μία αναβολή, για να συνεδριάσουν τα συλλογικά τους όργανα και να έλθουν με πρόταση. 

Από την πλευρά της διοίκησης δεν υπάρχει τίποτα νεώτερο να εισφέρουμε στην κουβέντα. Είναι γνωστό ότι αν προχωρήσουμε σε εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, πρέπει άμεσα να απολυθούν. Αυτή η απόλυση δεν έγινε γιατί το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μου δώσει εντολή να μην λύσω τις συμβάσεις και να μείνουν στην εργασία προσωρινά. Σήμερα, ή πρέπει να ανανεωθεί αυτή η εντολή ή αν δεν ανανεωθεί τότε αύριο το πρωί θα πρέπει εγώ να προχωρήσω στη λύση των συμβάσεων. 

Η κυρία Καμαρινού μας έστειλε μία επιστολή γιατί είναι απούσα για λόγους υγείας. Γράφει:  

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να παρακολουθήσω τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και να εκφράσω τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης πάνω στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ειδικότερα, λυπάμαι πολύ, που δε θα μπορέσω να τοποθετηθώ στο 31ο θέμα, την αναβολή του οποίου είχαμε εισηγηθεί, σχετικά με την παράταση του χρόνου εργασίας των εργαζόμενων με σύμβαση.

Η θέση μας για την μη απόλυσή τους, την παραμονή τους στην εργασία και εξάντληση όλων των δυνατοτήτων, προκειμένου για την ανανέωση των συμβάσεων και την μετατροπή τους σε «αορίστου» χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, παραμένει η ίδια.

Είναι σε γνώση μας ότι η οριστική επίλυση του θέματος μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης, και σε αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι η υιοθέτηση της παραπάνω θέσης μας από το Δημοτικό Συμβούλιο, μπορεί να συμβάλλει θετικά.

Με εκτίμηση
Κυριακή Καμαρινού»


Άρα έχουμε μια πρόταση που λέει παραμένουν στην εργασία με εντολή και ευθύνη, εκτιμώ και υποθέτω του δημοτικού συμβουλίου. Ζητάμε άμεση επίλυση του προβλήματος με παρέμβαση της κυβέρνησης. 

Αυτή είναι μία πρόταση. Εάν υπάρχει κάτι νεώτερο από τους συναδέλφους του "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" να το ακούσουμε. Κάπου να κατασταλάξουμε με τους ανθρώπους αυτούς που αρκετά έχουν ταλαιπωρηθεί από αυτή την κατάσταση. 

Η αντιδήμαρχος Δώρα Σύρμα παίρνει το λόγο. 

Δώρα Σύρμα: Συνάδελφοι, τα θέματα των εργαζομένων είναι θέματα σοβαρά που ο καθένας μας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για το πως θα στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους και το μέλλον τους. 

Στην προηγούμενη συνεδρίαση θέλαμε να δούμε χρόνους, να δώσουμε χρόνους, να δώσουμε αναβολή. Το δεχθήκαμε, το συζητήσαμε. Κάποιοι ψήφισαν "παρών" κοιτάζοντας να εξασφαλίσουν το προσωπικό τους συμφέρον και την προσωπική τους μελλοντική ασφάλεια. Κάποιοι από εμάς που είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι και λοιδορούμαστε καθημερινά, ψηφίσαμε στο να παραμείνουν και να πάμε στην αναβολή και στη διαδικασία, σκεφτόμενοι πόσο σοβαρό είναι το θέμα της εργασίας και του μεροκάματου γι' αυτούς τους ανθρώπους. 

Σήμερα, λοιπόν, οι παρατάξεις έχουν αποχωρήσει και η παράταξη που έμεινε από την αντιπολίτευση ψηφίζει "παρών". Εγώ λοιπόν επειδή υπήρξα χρόνια συνδικαλίστρια και δέχθηκα πολλές φορές την απόλυση, τη λοιδορία, τα πάντα, σήμερα με αυτή την κατάσταση που είναι εδώ και εξαιτίας της στάσης των παρατάξεων αναγκάζομαι να δηλώσω ότι θα ψηφίσω "λευκό". 

(στο σημείο αυτό παρεμβάνει η αντιδήμαρχος Αναστασία Σιμητροπούλου απευθυνόμενοι προς τις συμβούλους του Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι. "Ναι, αλλά τα γέλια δεν χρειάζονται...") 

Κονδύλης προς "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι": Σας χαρακτηρίζει. Γελάτε με ένα θέμα που κρέμονται κάποιοι άνθρωποι για το μεροκάματό τους. Είναι σοβαρό θέμα και σεις γελάτε. Έχετε την άνεση να γελάτε με τους ανθρώπους που τώρα κρέμονται από τα χείλη μας. Εσείς γελάτε. 

Σύρμα: Και δηλώνετε "παρών". Αυτή είναι η εργατική σας ευαισθησία. 

Κονδύλης: Αν πονάς τον άλλο δεν έχεις όρεξη να γελάσεις. Η ανθρωπιά η στοιχειώδης το λέει αυτό. 

Αναστασία Σιμητροπούλου - Αντιδήμαρχος: Δυστυχώς είμαστε σε ένα σημείο που μόνο για γέλια δεν είναι το συγκεκριμένο θέμα. Παρ' όλα αυτά δεχόμαστε και το γέλιο, δεχόμαστε και την ειρωνία. Η ώρα είναι 11.30. Δεν είναι μία συνεδρίαση που έφτασε μέχρι τη μία - δύο όπως αναγράφουμε άλλες φορές και δεν είχαν κάποιοι την πνευματική διαύγεια να μπορέσουν να συνεχίσουν να βρίσκονται εδώ. Μιλήσαμε και μιλάμε τόση ώρα για δημοκρατία για συλλογικά όργανα και για διαδικασίες. 

Μέσα όμως στη δημοκρατία είναι και η υποχρέωσή σου να ασκείς σωστά τα δικαιώματά σου και τουλάχιστον να έχεις το "γνώθι σαυτόν" και να μπορείς να μιλάς και να τοποθετείσαι. Όμως παρατήρησα στις 11.20 ενώ δηλαδή γνωρίζαμε όλοι εκ των προτέρων ότι σε 5  το πολύ λεπτά θα έρθει το επίμαχο θέμα, σηκώθηκαν όλοι της αντιπολίτευσης και απεχώρησαν. 

Η δε παράταξη "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" είπε ότι για λόγους συμπεριφοράς εφ' εξής δηλώνει "παρών". Για μένα το "παρών" είναι προσχηματικό. Θα μπορούσατε πολύ εύκολα να πείτε την πραγματικότητα, ότι απλά το τελευταίο θέμα δεν θέλετε να το ψηφίσετε. Επειδή λοιπόν χρειάζονται ομόφωνες αποφάσεις, καλείται τώρα αυτή η διοίκηση την οποία εσείς κατηγορείτε συνεχώς για τις διαδικασίες, τις οποίες κάνει, εγώ εισηγούμαι και στον κύριο δήμαρχο ότι χωρίς ομόφωνη απόφαση δεν είναι ορθό να πάρει καμία μα καμία απόφαση και η διοίκηση. 

Κονδύλης: Είναι προκλητική, απερίγραπτη η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων. Και θα τους ονοματίσω. Την προηγούμενη φορά ζητήθηκε από δύο παρατάξεις αναβολή του θέματος για να το κουβεντιάσουν με τις παρατάξεις τους και να 'ρθουν εδώ να μας καταθέσουν άποψη. Από την παράταξη της κυρίας Καμαρινού και από το ''Ανω - Κάτω στο Καλαμάκι". 

Η κυρία Καμαρινού για λόγους ανωτέρας βίας και ανυπέρβλητους, έκανε μία μικροεπέμβαση, ειδοποίησε και ζήτησε συγγνώμη ότι δεν μπορεί να παρευρίσκεται. Ενημέρωσε και έστειλε την πρότασή της γραπτά. Αυτή την πρόταση, συμφωνούμε, διαφωνούμε, έστειλε πρόταση. Οι άλλες τρεις συνάδελφοι, η παράταξη "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" που ζήτησαν την αναβολή, γιατί τη ζήτησαν την αναβολή; Απλώς για τερτίπια; Για διαδικαστικούς λόγους; Για να αναβάλουμε τις κουβέντες; 

Έρχονται εδώ, έρχεται το θέμα εκ νέου και δεν λαμβάνουν το λόγο να τοποθετηθούν. Εκείνες ζήτησαν να αναβάλουμε το θέμα για να διαβουλευτούν και να μας φέρουν πρόταση. Λοιπόν ποια είναι η πρότασή τους; Ποια είναι η σκέψη τους; Αφωνία έχουν πάθει; Μας κοροϊδεύουν; Μας εμπαίζουν; 

Ζητάνε αναβολή και έρχονται και δεν έχουν να πουν τίποτα; Η μία συνάδελφος γελάει, δεν έχει σημασία με τι και με ποιον γελάει, έχει όρεξη και γελάει σε ένα τέτοιοι θέμα; Εγώ είμαι παθιασμένος με το πρόβλημα αυτό, γιατί είναι γόρδιος δεσμός. Γιατί είναι ανωμαλία για το δήμο και γιατί είναι ανωμαλία και για κάποιους ανθρώπους που κρέμονται τώρα στο internet από τα χείλη μας τι θα πούμε. Δεν έχω τη διάθεση για αστεϊσμούς και για γέλια.....

Υπάρχει συνάδελφος που δεν παίρνει το λόγο, που ήταν λαλίστατη σε όλα τα άλλα θέματα, επί τις διαδικασίας, επί του χαρτιού, επί το ένα, επί το άλλο... δεν βγάζει κιχ, δεν ζητάει το λόγο. Για την πολιτική της συνέπεια, για την ειλικρίνειά της... Συγχαρητήρια. 

Εγώ περιμένω να ακούσω ονομαστικά την κυρία Γιαννούτσου, την κυρία Μπελιά, την κυρία Αθανασοπούλου, που ζήτησαν αναβολή για να το ξανακουβεντιάσουμε αφού ασχοληθούν και διαβουλευτούν να μας πουν που καταλήγουν και τι προτείνουν. 

Αλλιώς μας εμπαίζουν, μας κοροϊδεύουν και αποδεικνύουν ότι κάθε φορά που ζητάνε αναβολή το κάνουν μόνο και μόνο για να μην παίρνει αποφάσεις το δημοτικό συμβούλιο. Για προσχηματικούς λόγους, υποκριτικά, για να κωλυσιεργούν, για να μη φτάνουμε ποτέ σε αποτέλεσμα. Είναι τερτίπι διαδικαστικό. Εις βάρος του δημοσίου και δημοτικού συμφέροντος. Εάν δεν είναι έτσι, τις προκαλώ να πούνε τώρα, η διαβούλευση που έκαναν αυτές τις μέρες που καταλήγει. Και τι προτείνουν γι' αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί εκείνες ζήτησαν να αναβληθεί. Θα είχαμε πάρει απόφαση μέχρι τις 27 να μην απολυθεί κανείς. Αυτή τη στιγμή αν δεν ληφθεί απόφαση απολύονται αύριο το πρωί. Περιμένω ν' ακούσω.. 
(Δεν υπήρξε καμία απάντηση από την παράταξη "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι". Η κυρία Γιαννούτσου είχε αποχωρήσει). 

Κονδύλης: Δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου αυτή η υποκριτική στάση. Είναι θεομπαίχτες. Δεν έχουν φέρει πρόταση και ψηφίζουν "παρών". Όλοι οι υπόλοιποι έχουν φύγει. Αυτοί που τόσο πολύ αγαπούν τους εργαζόμενους. Κοιτάχτε τους. Άδεια τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Το μπαλάκι στη διοίκηση. Αυτή τη διοίκηση που μονίμως κατηγορούμε. Που δείχνουμε με το δάχτυλο. Που αυτή τα κάνει όλα και που φταίει για όλα..... 

Η επιστολή της κυρίας Καμαρινού 

Αξιότιμε κ. Κονταρίνη,
σε ανάρτηση της εφημερίδας σας με τον τίτλο «Με ευθύνη της αντιπολίτευσης ξεκρέμαστοι οι «παρατασιούχοι» στον Άλιμο» και ημερομηνία 5/12/18, που αφορά τα τεκταινόμενα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, στις 5-12-18, γίνεται ένας αντιδεοντολογικός και άδικος, για την παράταξή μας, συμψηφισμός θέσεων και απόψεων, σχετικά με το 31ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης του Δ.Σ.

Η στάση και η παρέμβαση της Δημοτικής Συμβούλου μας, κ. Κ. Καμαρινού, για την μη απόλυση των εργαζόμενων, παρά τη δυσμενή γι αυτούς δικαστική απόφαση και η, με κάθε τρόπο, στήριξη της παραμονής τους στην εργασία, υπήρξε εξ αρχής ξεκάθαρη και σταθερή, τόσο κατά τη διάρκεια του Δημ. Συμβουλίου, στις 26/11/18, όσο και στη συνέχεια, στο Δημ. Συμβούλιο, στις 5/12/18. Μάλιστα, οι θέσεις αυτές εκφράστηκαν έγκαιρα με επιστολή της κ. Καμαρινού, προς τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία για λόγους μιας έκτακτης χειρουργικής επέμβασης δεν μπόρεσε να παραστεί στο τελευταίο Δημ. Συμβούλιο.

Επισυνάπτουμε τη σχετική επιστολή, προκειμένου για την εγκυρότερη απεικόνιση και αποκατάσταση της ειδησεογραφικής πραγματικότητας, αλλά και ουσίας.

Επίσης, παρακαλούμε να ανακληθεί κάθε διατύπωση ή υπονοούμενο, όπως διατυπώνεται στο δημοσίευμά σας, για το αίτημα της αναβολής της συζήτησης του θέματος , στο Δημ. Συμβούλιο της Δευτέρας, 26/11/18, το οποίο έγινε μόνο από την κ. Καμαρινού και υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. Δεν υπήρξε η παραμικρή υπόνοια περί διαπαραταξιακών «διαβουλεύσεων» και πολύ περισσότερο των από κοινού «προτάσεων» με την παράταξη του «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι». Τέτοιου είδους ερμηνείες είναι εξολοκλήρου αυθαίρετες και ενέχουν κινδύνους σκόπιμης διαστρέβλωσης και συκοφάντησης.

Ευελπιστούμε για τη συνεργασία σας για την έγκαιρη, άμεση και αντικειμενική αποκατάσταση της αλήθειας .

Με εκτίμηση
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου
Κυριακή Καμαρινού

Σ.Σ. Για όσους διαβάσουν με προσοχή, τόσο το δικό μας δημοσίευμα όσο και αυτά που δημοσίως και επισήμως ακούστηκαν, από τον Δήμαρχο & τις Αντιδημάρχους, θεωρούμε πως δεν θα δυσκολευτούν ιδιαιτέρως να βγάλουν τα δικά τους ασφαλή συμπεράσματα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.