ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Σάρωσαν τα βραβεία "Best City Awards 2018" Δήμοι των νοτίων προαστίων

0 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 20:05

Σάρωσαν τα βραβεία "Best City Awards 2018" Δήμοι των νοτίων προαστίων. Ανάμεσα σε εβδομήντα δύο δήμους απ' όλη την Ελλάδα, διακρίθηκαν οι Δήμοι Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Βύρωνα και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης. 

Στη φετινή διοργάνωση πήρα μέρος εβδομήντα δύο Δήμοι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, και δέκα επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις).

Οι διακριθέντες δήμοι παρέλαβαν το Gold, Silver ή Bronze βραβείο τους, ανάλογα με τη βαθμολογία που προέκυψε από την αξιολόγηση μίας ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πατούλη (Πρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου). Τα βραβεία παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Κουμπλής.Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε στη σύντομη ομιλία του προς βραβευμένους και συμμετέχοντες, ότι «Και η φετινή ανταπόκριση των Δήμων ήταν μεγάλη, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί κατ’ αρχήν σημαίνει ότι τα Best City Awards είναι πλέον ένας σημαντικός θεσμός, αλλά και γιατί καλύπτουν τη σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των OTA στη διαχείριση ενός βιώσιμου οικονομικά και πράσινου αστικού περιβάλλοντος. Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που διακρίνονται, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η παγκοσμιοποίηση, η οικονομική και τεχνολογική επανάσταση, αλλά και η κλιματική αλλαγή, έχουν κάνει επιτακτική την ανάγκη της προσαρμοστικότητας για τις πόλεις μας. Τα έργα που διακρίνονται σήμερα είναι μεγάλα και σημαντικά, γεγονός που έκανε δημιουργικά δύσκολο το έργο των κριτών».

Οι διακρίσεις για τους Δήμους των νοτίων προαστίων 

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης 


O δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος παρέλαβε το βραβείο από τον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη. 

Silver βραβείο για την ψηφιακή κάλπη για τις πολιτιστικές δράσεις. 
Gold βραβείο για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και αντιμετώπισης πυρκαγιών. 
Bronze βραβείο για τη μετατροπή του Σύζευξις από PRI σε SIP Trunking.  

Δήμος Παλαιού Φαλήρου 


Βίκυ Ανδρικοπούλου. 


Οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Φωστηρόπουλος και Γιώργος Ασημακόπουλος. Ανάμεσά του η Μαρία Μπούρκουλα, Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. 

Gold βραβείο στη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος για την ολοκληρωμένη Διαχείριση Πιλοτικού Προγράμματος Προστασίας από τα κουνούπια. 
Silver βραβείο για το Κλειστό Γυμναστήριο και την ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου έκτασης 22 στρ. 

Δήμος Αλίμου 


Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης. 

Gold βραβείο για το ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα μέτρησης κατανάλωσης ρεύματος στα σχολεία του Δήμου. 
Gold βραβείο για το σύστημα διαχείρισης όλων των δραστηριοτήτων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. 

Δήμος Αγίου Δημητρίου

 
Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου. 

Gold βραβείο για την ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των εγγράφων στις υπηρεσίες. 
Bronze  βραβείο για τον απολογισμό βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου. 

Δήμος Γλυφάδας 


Ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου. 

Silver βραβείο στην ενότητα υποδομές και αστική ανάπλαση, κατηγορία έργα πρασίνου και βιοποικιλότητας. 
Gold βραβείο για το νέο Κοιμητήριο. 

Δήμος Ηλιούπολης 


Ο δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος. 

Silver βραβείο για ανάπτυξη και εγκατάσταση πληροφοριακής εφαρμογής προβολής επιχειρήσεων. 

Δήμος Βάρης  - Βούλας - Βουλιαγμένης 


Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαμιχαήλ. 

Silver βραβείο για τη βελτιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας - Φωτοβολταϊκά συστήματα στις οροφές σχολείων. 

Δήμος Βύρωνα 

Bronze βραβείο για το σχεδιασμό και δημιουργία συστήματος διαχείρισης πολιτιστικών υποδομών. 

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες, φορείς και Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν για τα έργα τους οι Δήμοι: Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, Γλυφάδας, Καρδίτσας, Ρεθύμνου, Φυλής, Ηρακλείου, ΑλίμουΑγίου Δημητρίου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Πλατανιά, Τρικκαίων, Ελληνικού-ΑργυρούποληςΠαλαιού Φαλήρου, Χίου, Αμαρουσίου, Πειραιά, Αστυπάλαιας, Λέσβου, Μήλου, Χερσονήσου, Κηφισιάς, Βριλησσίων, Λειψών, Λέρου, Πυλαίας-Χορτιάτη και Λεβαδέων. Επίσης Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες Parkguru, Intellisoft, Noveltech, ΤΕΜΑΚ, Globiled και Evolution Projects, αλλά και το πρωτοποριακό εγχείρημα του Δήμου Αθηναίων, Athens Digital Lab.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή των τιμητικών βραβείων από τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής, κ. Γιώργο Πατούλη, στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα”, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», στην ομάδα των Finish Liners και στο Σύλλογο “Οι Διαδρομές στη Μάρπησσα”. Τα τιμητικά βραβεία είχαν επίκεντρο τον Άνθρωπο και αναγνώρισαν το εξαιρετικό έργο των φορέων που τα παρέλαβαν στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής των πόλεων.

Η μεγάλη βραδιά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα εύθυμη διάθεση, με συζητήσεις, γνωριμία με τις τεχνολογικές λύσεις που παρουσίαζαν στα stand τους οι χορηγοί και υποστηρικτές των βραβείων, διακριτικά και με χιούμορ προεκλογικά σχόλια στα «πηγαδάκια», δεκάδες πόζες βραβευμένων και επισκεπτών που φωτογραφήθηκαν επί σκηνής και κρασί. Η επιλογή του χώρου του Σεράφειου, όπου φιλοξενήθηκε η τελετή απονομής των Best City Awards 2018, δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού αποτελεί ένα εξαιρετικό νέο απόκτημα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.