ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Best City Awards: Τριπλή βράβευση για το δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού

1 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 09:21

Δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος

Με τρία βραβεία, τιμήθηκε ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης - Ελληνικού στο θεσμό BEST CITY AWARDS 2018. Με μέθοδο, αποτελεσματικότητα και όραμα, η διοίκηση του Δήμου μας συνεχίζει την αναγέννηση της πόλης με αμείωτους ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος κέρδισε βραβεία:

- Gold, για το σύστημα επίβλεψης πυρανίχνευσης (κατηγορία: Πυλώνας Α, Liveable City, Ασφάλεια).

Ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης ενεργώντας με ευαισθησία, υπευθυνότητα και πολιτική συνέπεια, εγκατέστησε ένα πλήρες αυτοματοποιημένο σύστημα δασοπροστασίας, το οποίο περιλαμβάνει τη λειτουργία 200 υδροβόλων, οι οποίες δρουν προληπτικά καταβρέχοντας την περιοχή, την αγορά ενός πυροσβεστικού οχήματος και τη στελέχωση και εκπαίδευση της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας.

Το 2018, ο Δήμος μας αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες θωράκισε ακόμα περισσότερο το περιαστικό του δάσος, εγκαθιστώντας υπερσύγχρονες θερμικές κάμερες, οι οποίες σαρώνουν όλη τη δασική έκταση και ειδοποιούν άμεσα την Πολιτική Προστασία του Δήμου σε περίπτωση πυρκαγιάς.
- Silver για την εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (e-voting) για δημοτικά θέματα (κατηγορία Πυλώνας Α, ΤΠΕ & Διακυβέρνηση)

Στο πλαίσιο της συμμετοχικής ψηφιακής δημοκρατίας, ο δήμος μας πρωτοπορεί, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω ψηφιακής κάλπης.

Με τον τρόπο αυτό ο δήμος εξασφαλίζει το δικαίωμα στον πολίτη να διατυπώνει τη γνώμη του, να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων, ακόμα και να συνδιαμορφώνει το σχεδιασμό της διοίκησης, χρησιμοποιώντας μέσα που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.


Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και ο αντιδήμαρχος  περιβάλλοντος Βασίλης Κρητικός. 

- Bronze για εφαρμογές ΤΠΕ (κατηγορία Πυλώνας Β, Green City, Κτήρια).

Η πρώτη μετατροπή του Σύζευξις από PRI σε SIP Trunking στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αργυρούπολης - Ελληνικού, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ευχερέστερη προσθήκη επιπλέον τηλεφωνικών αριθμών και καναλιών χωρίς καθυστερήσεις και αλλαγές στο υλικό της υπάρχουσας υποδομής λόγω της μετατροπής του.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
THANASIS 01.12.18
Χίλια μπράβο - βραβεύτηκαν πολλοί δήμοι στη ελλάδα και εταιρείας (70+) και πολλά βραβεία στα νότια....όπως ο άλιμος και 2 χρυσά!!! και η βββ με πολλά βραβεια. Γίνεται εξαιρετική δουλεια από όλους τους δημάρχους και τα νότια επιτέλους θα αναβαθμιστούν!! Μπράβο ξάνα σε όλους! Μπράβο.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.