ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: "Ανέκρουσε πρύμναν" η διοίκηση Παπανικολάου για τις χρεώσεις στο νέο Κοιμητήριο

0 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 14:11
"Ανέκρουσε πρύμναν" η διοίκηση Παπανικολάου για τις χρεώσεις στο νέο Κοιμητήριο - Απέρριψε την απόφαση του Δ.Σ. η Αποκεντρωμένη

Αμέσως μετά τα εγκαίνια του νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας το vimaonline.gr  είχε αποκαλύψει τις υπέρογκες χρεώσεις που θα επέβαλε στις νέες ταφές η δημοτική αρχή Γλυφάδας, όπως επίσης και τις διαφορετικές χρεώσεις δημοτών και κατοίκων. 

Σήμερα, η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  "Δυνατή Γλυφάδα" με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε και επέστρεψε την απόφαση της δημοτικής αρχής του Γ. Παπανικολάου για την τιμολογιακή της πολιτική στο νέο κοιμητήριο. 

Η ανακοίνωση της "Δυνατής Γλυφάδας" Η δημοτική αρχή, μονομερώς και παρά τις έντονες αντιρρήσεις μας, προχώρησε σε αύξηση της τιμολόγησης στο Νέο Κοιμητήριο, από 350% έως 700% και παράλληλα, δεν καθόρισε ευκρινώς το καθεστώς του Παλαιού Κοιμητηρίου. Επίσης, στο Νέο Κοιμητήριο έγινε το πρωτοφανές, να εγκατασταθεί ένας και μόνο μαρμαράς, χωρίς δυνατότητα επιλογής για την κατασκευή τάφων.

Το νέο τιμολόγιο είχε κατηγορίες, με τη φθηνότερη να εκτινάσσετε από τα 150 ευρώ κόστος στο Παλαιό Κοιμητήριο, στα 540 ευρώ, στη δε πρώτη κατηγορία, να ξεπερνάει τα 1000 ευρώ.

Επίσης, ένας απλός τάφος να κοστίζει από 350 ευρώ πάνω από 1200 ευρώ!
Την ίδια στιγμή, οι γυναίκες που εργάζονται στο Παλαιό Κοιμητήριο βρέθηκαν μετέωρες.

Η δική μας πρόταση για διατήρηση του παλαιού χαμηλού τιμολογίου, δεν εισακούστηκε.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, απέρριψε την διαφορετική τιμολόγηση με διαχωρισμό τους δημότες και κατοίκους και επέστρεψε την απόφαση.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες όλων των συμπολιτών μας, που δυστυχώς έχασαν κάποιον δικό τους άνθρωπο και χρειάστηκαν το Κοιμητήριο, τόσο για το κόστος ταφής όσο και για την κατασκευή τάφου, η δημοτική αρχή ανέκρουσε πρύμνα και υιοθέτησε κατ’ ουσία τη δική μας πρόταση, επαναφέροντας το παλαιό τιμολόγιο.

Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος και δεν μπορεί το κριτήριο για μια τέτοια κοινωνική αναγκαιότητα, να είναι εισπρακτικό και μόνο όταν υπάρχει ο φόβος πολιτικού κόστους να γίνεται το αυτονόητο. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.