ΑΛΙΜΟΣ

Περί ΣΔΟΕ το ανάγνωσμα στον Άλιμο, τα ατοπήματα της αντιπολίτευσης και ο... ραν ταν πλαν

Του Νικόλα Κονταρίνη 4 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 12:04

Σε πολύ δυσχερή θέση πρέπει να βρέθηκε, πρωτίστως, ο δημοτικός σύμβουλος & τ. δήμαρχος Αλίμου, Θάνος Ορφανός, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας 26/11/2018, όταν ρώτησε για ποιό λόγο ήλθε προ ημερών κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στον Δήμο για έλεγχο, παρ' ότι λίγο νωρίτερα ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης είχε αναφερθεί, ενημερώνοντας σχετικά το σώμα, αλλά και τον κόσμο που παρακολουθούσε. 

Κατόπιν αυτού, ο κος Δήμαρχος επανήλθε στο ζήτημα αυτό, εξηγώντας ότι, η επίσκεψη του ΣΔΟΕ έγινε μετά από καταγγελία κάποιων δημοτικών συμβούλων, όχι ασφαλώς από όλες, αλλά από ορισμένες παρατάξεις της μειοψηφίας, που, όπως είναι τοις πάσι γνωστό, δρούν & κινούνται, εδώ και 4 χρόνια τόσο "αρμονικά", δείχνοντας με τον πλέον εμφανή τρόπο την πρόθεσή τους, η οποία δεν είναι άλλη από το να χτυπήσουν τον Ανδρέα Κονδύλη, που μέσα σ' αυτή, την πρώτη του θητεία, όχι μόνο έχει ξεχρεώσει τον Δήμο από πολλά εκατομμύρια χρέη του παρελθόντος, μα έχει καταφέρει κατά γενική ομολογία να διαγράψει από την αρχή της διοίκησής του μια επιτυχημένη πορεία στο δημοτικό έργο. 

Όπως έχει αναφέρει και άλλες φορές ο κος Δήμαρχος, κάποιοι φαίνεται πως, δεν έχουν να ασχοληθούν με τίποτε άλλο, παρά να τρέχουν σε κάθε ελεγκτική αρχή και να κατηγορούν με κάθε λογής ανακρίβειες την Διοίκηση για διάφορα, τα οποία μέχρι τώρα έχουν πέσει στο κενό, αφού δεν έχει βρεθεί τίποτε το επιλήψιμο.

Προφανώς, όπως είπε, η θετική πορεία της Διοίκησης Κονδύλη, ενοχλεί συγκεκριμένα πρόσωπα της μειοψηφίας, γιατί απλά αποκαλύπτει την δική τους γύμνια.

Γίνεται όμως εύκολα κατανοητό σε κάποιον τρίτο, πως όλη αυτή η κατάσταση δεν αντιπροσωπεύει μια γόνιμη αντιπολίτευση αλλά καταγράφει μια ολοφάνερη αδυναμία εκ μέρους της και μία αγωνιώδη προσπάθεια να επιπλεύσει με κάθε τρόπο, στη δημοτική πραγματικότητα, έτσι όπως διαμορφώνεται αυτή από τη διοίκηση Κονδύλη στον Άλιμο.

"Ναι στους ελέγχους, όχι στην κατάχρηση"

"Είναι θλιβερό", είπε ο δήμαρχος, "να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα", επισημαίνοντας πως, ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν αρνήθηκαν τον οιονδήποτε έλεγχο, αρκεί να μην γίνεται κατάχρηση πάνω σε τέτοια θέματα. "Έχουμε υποχρέωση να υπηρετούμε τους δημότες, είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση "όμως με αυτά που κάνετε, είναι σαν να θέλετε να μας βάζετε εμπόδια στο έργο μας συνεχώς. Απ 'ότι φαίνεται, αυτό επιδιώκετε. Να ασχολούνται οι διάφορες υπηρεσίες του δήμου διαρκώς με το να συλλέγουν τα στοιχεία που τους ζητούνται, να βγάζουν φωτοτυπίες εγγράφων όλη μέρα, αφήνοντας πίσω όλες τις εργασίες τους στην υπηρεσία, που, κατ' επέκταση, αποβαίνουν σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και, γενικότερα, του δημοσίου συμφέροντος", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα, ήταν κάτι περισσότερο από σαφής όταν έλεγε πως γνωρίζει αυτούς που μεθοδεύουν όλα αυτά τα άσχημα και ντροπιαστικά για το Δήμο, φωτογραφίζοντας τον κ. Ορφανό, όταν είπε πως την ημέρα που ήλθε το ΣΔΟΕ, ταυτόχρονα ήλθε και ο ίδιος στο Δημαρχείο.

Σχετικά με αυτό, ο τέως δήμαρχος ακούστηκε να λέει ότι, συμπτωματικά βρέθηκε εκεί, κάτι που ανάγκασε τον Ανδρέα Κονδύλη να πει πως, διαθέτει υπογραφές και στοιχεία γι' αυτόν ή, γι' αυτούς που το έκαναν & ότι, όλα θα αποκαλυφθούν στην ώρα τους, όπως τόνισε με νόημα, αφήνοντας έτσι τον κάθε πολίτη να σκεφθεί ή, να συμπεράνει κατά το δοκούν.

Δώρα Σύρμα: "Υποχθόνιοι τρόποι ..."

Κάτι περισσότερο από σαφείς ήταν και οι αντιδήμαρχοι που τοποθετήθηκαν στο θέμα του ΣΔΟΕ. Μεταξύ αυτών, & η αρμόδια επί των οικονομικών, Δώρα Σύρμα, η οποία αναφερομένη στους ελέγχους, είπε ότι, ως Διοίκηση, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους δέχονται από κάθε ελεγκτική αρχή. Προχωρώντας μάλιστα πιό πέρα, χαρακτήρισε αδιανόητο να υπάρχουν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο άνθρωποι, που ασχολούνται χρόνια με τα κοινά, να λειτουργούν με τέτοιους υποχθόνιους τρόπους και εξέφρασε την ελπίδα ότι, μετά τις εκλογές του Μαϊου, όλα αυτά τα άσχημα που δημιουργούν κάποιοι από την αντιπολίτευση, να σταματήσουν.

Ως προς την τυχαία εμφάνιση του κου Ορφανού την ημέρα του ελέγχου στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου που βρίσκεται η Οικονομική Υπηρεσία, με τα όσα είπε, άφησε να φανεί ξεκάθαρα πως, η εμφάνισή του αυτή δεν υπήρξε καθόλου τυχαία, αλλά προγραμματισμένη.

Όταν δε, ο κος Ορφανός προσπάθησε να πει κάτι για την συμπτωματική του επίσκεψη εκεί, η κα Σύρμα του απάντησε:"Ναι κε Ορφανέ. Περνάγατε απ' έξω, είδατε φως και μπήκατε!". Κάποια στιγμή μάλιστα, του είπε, συμπληρώνοντας:" Και όταν ήσασταν εσείς επάνω, ο... Ραν-ταν-πλάν ήταν κάτω στην είσοδο του δημαρχείου!" (Σ.Σ. : Προφανώς, η κυρία Αντιδήμαρχος αναφέρεται στο πιστό σκυλάκι του Λούκυ Λουκ, τον Ραν-ταν-πλάν. Ποιός, όμως, είναι το σκυλάκι και ποιού, εδώ είναι το ερώτημα - γι' αυτούς που δεν ξέρουν - και βέβαια, είναι άραγε δημοτικός σύμβουλος ή, κάποιος άλλος, τρίτος).

Στέφανος Διαμαντής: "Λυπηρό φαινόμενο".

Ο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, μίλησε για φαινόμενα που προκαλούν θλίψη, γιατί με όλα αυτά που κάνει μερίδα της μειοψηφίας, το μόνο που καταφέρνει - ίσως & να επιδιώκει -, είναι να δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του δήμου.

"Είναι καταγγελίες αβάσιμες και συκοφαντικές κάποιων από την μειοψηφία. Επίσης, είναι και ντροπή αυτό που συμβαίνει συνεχώς, πολύ δε περισσότερο όταν αυτό γίνεται από συγκεκριμένο άτομο, το οποίο θέτουν κάτω από την πολιτική τους στέγη, ορισμένα στελέχη της αντιπολίτευσης", είπε σε μία αποστροφή του λόγου του, αναφερόμενος μάλιστα στην φράση "Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά" της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τις τρεις κυρίες που εκπροσωπούν το κόμμα αυτό να εξηγήσουν δημοσίως που είναι η φωτιά & που είναι ο καπνός, και τι εννοούν εν πάση περιπτώσει, κάτι που δεν απαντήθηκε.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κος Διαμαντής, απευθυνόμενος και κατονομάζοντας, τους, Θάνο Ορφανό, Νίκο Τσαμπαρλή και Ελένη Μπελιά, τους είπε πως πρέπει να ντρέπονται, γιατί η κοινωνία του Αλίμου τους συζητάει αρνητικά για όσα ανυπόστατα διαδίδουν." Αυτό μας λένε οι δημότες μας στις καθημερινές επαφές που έχουμε μαζί τους", είπε κλείνοντας.

Λουκία Μελισσαράτου:" Λυπάμαι ..."

Η Αντιδήμαρχος κυρία Μελισσαράτου, αναφερόμενη και αυτή με την σειρά της στην υπόθεση του ΣΔΟΕ, είπε ότι, δεν περίμενε ποτέ να δημιουργηθεί τόση παραφημολογία και πως αυτό της προκαλεί πολύ μεγάλη έκπληξη. Έκλεισε την τοποθέτησή της δε, ως εξής:" Ομολογώ πως λυπάμαι πολύ, γιατί, ενώ δεν έχει βγει ακόμη το πόρισμα του ελέγχου, δυστυχώς, κάποιοι λένε ανακρίβειες. Καλό είναι, να περιμένουμε το τελικό πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ και μετά ερχόμαστε να το συζητήσουμε, έχοντας πλήρη εικόνα του αποτελέσματος".

Αναστασία Σιμητροπούλου:" Ουδέν μεμπτόν "

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Νομικών Υποθέσεων, έγκριτη νομικός Αθηνών, κα Σιμητροπούλου, μιλώντας για τα του ελέγχου, είπε πως, όλα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν από το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ τους τα προσκόμισαν. Και συνέχισε λέγοντας: "Πάντως, πρώτη φορά συμβαίνει κάποιοι από εδώ να γνωρίζουν από πριν ποιός θα ερχόταν στο Δήμο μας για έλεγχο. Έτρεξαν λοιπόν, να έλθουν και αυτοί, ελπίζοντας ότι το ΣΔΟΕ θα βρει κάτι το επιλήψιμο. Όμως, δυστυχώς γι' αυτούς, από τον έλεγχο δεν προέκυψε τίποτε σε βάρος μας. Δεν βρήκαν τίποτε! Παρ' όλα αυτά, ας περιμένουμε τα επίσημα, τελικά, αποτελέσματα του ελέγχου και μετά τα λέμε".

Ως επίλογο στο ρεπορτάζ αυτό, το οποίο παρακολουθήσαμε και καταγράψαμε, αξίζει μνείας η τοποθέτηση του μέχρι χθες "σκληρού" της μειοψηφίας (ΝΔ), Νίκ. Τσαμπαρλή, ο οποίος ήταν ολοφάνερο πως είχε κατεβάσει τις αντιπολιτευτικές του ταχύτητες. Μιλώντας ο κύριος Τσαμπαρλής, σε αρκετά χαμηλούς τόνους αυτή τη φορά, συμφώνησε με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, λέγοντας πως, είναι φυσικό να περιμένουν όλοι το πόρισμα του ΣΔΟΕ, κάτι που θα κάνει κι αυτός, και ύστερα θα εκφράσει τις δικές του θέσεις.

Σε ότι αφορά την αγορά των πινάκων, έργα γνωστών & καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών, που έκανε η Διοίκηση, προκειμένου να τοποθετηθούν στην Δημοτική Πινακοθήκη του Αλίμου, είπε απλά πως θεωρεί υπερβολή, σε ότι έχει να κάνει ως προς την αγορά τους. 

Αυτή του η καλοπροαίρετη όπως εκλήφθη από πολλούς, τοποθέτηση, σχολιάστηκε αρκούντως, ως προς την σημασία της, από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Δώρα Σύρμα, η οποία, απευθυνόμενη στον Νίκο Τσαμπαρλή, του είπε τα εξής:" Μου κάνει εντύπωση η αποψινή στάση σας κε Τσαμπαρλή. Βλέπουμε σημαντικές αλλαγές. Τι έχει συμβεί, άραγε, και σήμερα εκφράζεστε με πολύ πιο ήπιους τόνους πάνω στο θέμα της αγοράς των πινάκων, δεδομένου πως, εσείς, μέχρι πριν λίγο καιρό, μας κατηγορούσατε για αδιαφάνεια, για σπατάλη, για το ποιοί κρύβονται πίσω από τις αγορές αυτές και τόσα άλλα ... " (Σ.Σ. Και επειδή ο κος Τσαμπαρλής όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει ότι φροντίζει να αποφεύγει τις πεπονόφλουδες, όσες, ανθρωπίνως, μπορεί ασφαλώς,  δεν απάντησε, αφήνοντας να κλείσει το ζήτημα εκεί).Σχόλια Αναγνωστών

4 Προσθήκη σχολίου
Παλιός καλαμακιώτης 04.12.18
Προσπαθούν τα γνωστα λαμογια να ταλαιπωρησουν τον Κονδύλη. Ξεχνάνε όμως ότι "όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα".
Απάντηση
ELPIDA 04.12.18
ME ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΥΕΡΟΣ ΣΤΟ ΑΛΙΜΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ!!
Απάντηση
Βαλεριάννα 02.12.18
Διαβάζοντας αυτά που γίνονται από την αντιπολίτευση καταλήγω ότι ο δήμαρχός μας αξίζει να ξαναβγεί. Στην οικογένειά μας είμασταν μοιρασμένοι την προηγούμενη φορά. Τώρα όχι,έχουμε συμφωνήσει όλοι μόνο τον κ.Κονδύλη και δαγκωτό.
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 02.12.18
Γάτα...κορυδαλλιώτικη ο Νίκυ!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.