ΑΛΙΜΟΣ

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Δήμος Αλίμου για την άδεια λειτουργίας της μαρίνας

0 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 19:42

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της νέας, αναβαθμισμένης, Μαρίνας Αλίμου προσέφυγε ο Δήμος Αλίμου, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη.

Τον περασμένο Ιούνιο, το ΣτΕ είχε εγκρίνει την αναβάθμιση και επαναχωροθέτηση της μαρίνας Αλίμου, η οποία προσφέρει 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής και έχει έκταση 240 στρεμμάτων.

Ο Δήμος Αλίμου υποστηρίζει ότι η από 13.9.2018 απόφαση του υπουργού Τουρισμού με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της μαρίνας παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές για την προστασία του περιβάλλοντος (άρθρο 24 Συντάγματος) και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία. Σύμφωνα με τον Δήμο, η κατασκευή λιμένων οποιασδήποτε κατηγορίας σε οποιαδήποτε ακτή της χώρας, δεν μπορεί να αποφασίζεται ευκαιριακά και αποσπασματικά, αλλά πρέπει να προηγηθεί ευρύτερος εθνικός ή περιφερειακός χωροταξικός σχεδιασμός λιμένων της χώρας.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος, η πραγματοποίηση έργων στην μαρίνα, ενδέχεται να προκαλέσει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.