ΕΛΛΑΔΑ

"13ος μισθός" για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς από το Δήμο Μυκόνου

0 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 14:18

Ο δήμος Μυκόνου είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που προχωρά στην καταβολή ειδικού βοηθήματος προς τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Μετά την ιστορικής σημασίας έγκριση που έλαβε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο Δήμος Μυκόνου για την καταβολή των πρώτων 116.500 ευρώ στους δημόσιους υπαλλήλους (Αστυνομικούς, Λιμενικούς, Πυροσβέστες, ΕΚΑΒ κλπ.) που εργάζονται στο νησί, εγκρίθηκε και η καταβολή επιδόματος συνολικού ποσού 68.107,83 ευρώ στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, το οποίο καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου με χρήματα του Δήμου Μυκόνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, αποτέλεσε πρόταση της παρούσας Δημοτικής Αρχής Μυκόνου και πλέον υλοποιείται απρόσκοπτα, ύστερα και από τη θετική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Έτσι, ο Δήμος Μυκόνου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που προχωρά στην καταβολή ειδικού βοηθήματος - «13ου μισθού» και προς τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που καλούνται να υπηρετήσουν στο νησί μας.

Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να καλύψουμε τα τεράστια κενά που αφήνει το Κεντρικό Κράτος, προκειμένου τα παιδιά μας να μη μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς.

Είμαστε στο πλευρό τους ως οφείλουμε, αναγνωρίζοντας τις θυσίες που κάνουν προκειμένου να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στη νέα γενιά του νησιού μας.

Για αυτό πέραν όλων των άλλων παροχών, θεσπίσαμε και το ειδικό βοήθημα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μας.

Αυτό είναι το δικό μας έμπρακτο ευχαριστώ.»

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.