ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Κινητό Πράσινο Σημείο στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης

3 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 12:15

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των μαθητών και γενικότερα των δημοτών, για την ανακύκλωση, ο δήμος Αργυρούπολης - Ελληνικού εγκαινίασε μια νέα περιβαλλοντική δράση, το Κινητό Πράσινο Σημείο.

Η υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος, αποσκοπεί τόσο σε περιβαλλοντικά οφέλη για το Δήμο, όσο και στην εκπαίδευση - ευαισθητοποίηση των δημοτών, ειδικά από την παιδική τους ηλικία.

Το Κινητό Πράσινο Σημείο είναι ένα όχημα ανακύκλωσης, ελληνικής κατασκευής, που παρουσιάστηκε στα πλαίσια της φετινής Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης και το οποίο θα σταθμεύει σε κάθε σχολείο ή άλλο σημείο που θα έχει επιλεχθεί.
Οι δημότες και τα τα παιδιά, θα μπορούν να ανακυκλώνουν σε αυτό, χαρτιά, γυαλιά, αλουμίνιο, πλαστικά, έλαια, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μικρού μεγέθους και μπαταρίες. Θα χρησιμοποιούν κάρτα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακύκλωσης και μέσω αυτής θα έχουν ανταποδοτικό όφελος. Η ανταποδοτικότητα αυτή, θα ξεκινήσει με τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Κρητικό, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, “το Κινητό Πράσινο Σημείο, είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή από τον Δήμο μας, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας που θα έχει πολλαπλό όφελος για τους δημότες”.

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
k. g. 05.12.18
Φοβερό! Νομίζω δεν υπάρχει άλλη πόλη στην ευρώπη με κάτι τέτοιο. Απίστευτο!!!! Θα Αλλάξει την ποιότητα ζωής στην πόλη. Μεγάλα μυαλα!! μπράβο τους....το έδειξε και η ΤV στα κεντρικά δελτία.Αυτό σημαίνει ευρωπαικός σχεδιασμός με όραμα . ...δεν εχω λόγια...δεν υπάρχουν λόγια .....
Απάντηση
ilias k. 03.12.18
ολα καλα και μπράβο??...αλλά να φτιαχτούν τα σχολεια μας ,,,τα πεζοδρόμια....χωροι σταθμευσης ...η νεκρή αγορά να πάρει ζωη....να γινει επιτελους 1 σχετικά μεγαλο έργο έστω από την πολιτεια στην αργυρουπολη....να αλλάξει ουσιαστικά λίγο η πόλη. Μακάρι !!! γιατι όλη η προσοχή στην γλυφάδα ..τον άλιμο ..και την βουλιαγμένη?? η Αργουρούπολη τι ειναι?ΔΕΝ ΖΕΙ ΚΌΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ?? Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?? ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
Απάντηση
Βίκυ 25.11.18
Που βρίσκεται το κινητό πράσινο σημείο,;
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.