ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΣΕΠ: Πάνω από 6.500 προσωρινά διοριστέοι εκτός πινάκων - 3Κ/2018

0 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 10:39

Πάνω από 6.500 διοριστέοι της 3Κ – θα προσεγγίσουν τους 7.000 – τίθενται εκτός των οριστικών πινάκων πρόσληψης.

Έως την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου το ΑΣΕΠ θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο ελέγχου που αφορά αποκλειστικά τους φακέλους των 8.166 προσωρινά διοριστέων.

Τα ευρήματα αυτά που ελέγχουν σοκάρουν:

Κατάλληλοι για διορισμό από τους 8.166 προσωρινά διοριστέους κρίνονται 1.500 (αισιόδοξο σενάριο).

Η απόρριψη των αιτήσεων όσων έχουν προσωρινό διορισμό στους δήμους θα προσεγγίσει ή και θα ξεπεράσει το 85%.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο του διορισμού σε χιλιάδες επιλαχόντες, όπως έχει γράψει το workenter, αξιοποιώντας τα συμπεράσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ποια η διαδικασία:

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις οφείλουν να γνωρίζουν την διαδικασία ελέγχου, που θα κρίνει και τον χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Σε δύο μήνες ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος ελέγχου, δηλαδή εξετάστηκαν οι 8.166 φάκελοι των προσωρινά διοριστέων. Προέκυψαν – στην καλύτερη περίπτωση – 1.500 οριστικά διοριστέοι.

Από την δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου το ΑΣΕΠ θα ξεκινήσει τον δεύτερο γύρο ελέγχου. Θα εξετάσει τους φακέλους 8.000 πρώτων επιλαχόντων. Εκτιμάται ότι θα προκύψουν – στην καλύτερη περίπτωση – 1.500 – 1.700 διοριστέοι. Αυτοί θα προστεθούν στους 1.500 του πρώτου γύρου ελέγχου.

Θα ακολουθήσει και τρίτος και τέταρτος και πέμπτος γύρος ελέγχου, σε αιτήσεις επιλαχόντων έως ότου προκύψει ο αριθμός των 8.166 οριστικά διοριστέων.

Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 5 – 6 γύροι ελέγχου και για κάποιες ειδικότητες (οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, τεχνικό προσωπικό) 10 – 15 γύροι ελέγχου. Συνολικά θα ανοιχτούν πάνω από 50.000 φάκελοι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να ανακοινώνει σταδιακά ονόματα διοριστέων, γιατί πρέπει να συμπληρωθεί εντελώς ο πίνακας των 8.166 επιτυχόντων, προκειμένου να προκύψει η υπηρεσία διορισμού από τις προτιμήσεις του συνόλου των υποψηφίων που διορίζονται.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.