ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τελική απόφαση για συντάξεις στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου

0 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 13:09

Κι ενώ από το Euroworking group χθες δόθηκε πράσινο φως για τη μη περικοπή των συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων, κανείς ακόμα δεν γνωρίζει αν θα καταργηθεί μία δια παντός ή θα είναι προσωρινό. 
 
Στο Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται η τελική και επίσημη έγκριση για τη μη περικοπή των συντάξεων σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που ενημέρωσε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθούν όλα τα προσχέδια των προϋπολογισμών της ευρωζώνης αλλά και η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση προόδου της Ελλάδας η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στις 21 Νοεμβρίου.

Για το θέμα των συντάξεων προσπαθούν στις Βρυξέλλες να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους καθώς υπάρχει ανησυχία ότι αν του δοθεί ιδιαίτερη έμφαση κινδυνεύει να αποτελέσει αντικείμενο δημόσια συζήτησης σε κράτη μέλη, όπως Γερμανία, στα οποία υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της τήρησης των συμφωνηθέντων.

Και παρόλο που δεν υπάρχει κάποια κοινοβουλευτική διαδικασία στα κράτη μέλη, καθώς δεν πρόκειται για έγκριση εκταμίευσης χρημάτων, η ανησυχία βρίσκεται στο να μην προκαλέσει οποιεσδήποτε αντιδράσεις μέχρι το Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.