ΒΟΥΛΑ

3Β: Μη ικανοποιητική η περιβαλλοντική μελέτη για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων

0 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 21:55

Ως μη ικανοποιητική ως προς το περιβαλλοντικό της σκέλος κρίθηκε από τη δημοτική αρχή Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης η μελέτη του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που μελετά εδώ και αρκετό καιρό η διοίκηση. 

Έχουμε παραλάβει τη σχετική μελέτη είπε κατηγορηματικά ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, μπορεί εκτός του αρχικού χρονοδιαγράμματος, όμως από τον περασμένο μήνα την έχουμε στα χέρια μας. 

"Είναι μια μελέτη με τρία παραδοτέα και έχει παραδοθεί το πρώτο και μεγαλύτερο ενώ ολοκληρώνονται και τα παραρτήματά της. 

Η μελέτη του Πολυτεχνείου καταλήγει σε δοκιμασμένη τεχνολογία για την οποία υπάρχει η σχετική βιβλιογραφία και είναι δοκιμασμένη, προτείνει μια πολύ καλή οικονομοτεχνική προέγγιση, όμως το περιβαλλοντικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλουμε. 

Κι αυτό γιατί μετά απ' όλες τις επεξεργασίες οι οποίες γίνονται και είναι κλειστού τύπου μη ρυπογόνες, το υπόλειμμα που προκύπτει ως επεξεργασμένη βιομάζα και πρέπει να οδηγηθεί σε υγειονομική ταφή είναι μεγάλο ως ποσοστό. 

Συγκεκριμένα, το ποσοστό που παρουσιάζεται στη μελέτη του Πολυτεχνείου είναι 38 - 40%,  ενώ παραδεκτό για μας θα ήταν ένα ποσοστό της τάξης 15 - 18%. 

Ζητήσαμε λοιπόν από το Πολυτεχνείο να μελετήσει περαιτέρω και να διευκρινήσει κατά πόσον υπάρχει αναγνωρισμένη τεχνολογία με τις προϋποθέσεις που ζητούμε εμείς". 

Η Επιτροπή με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπως είπε έχει ήδη συσταθεί για τη χωροθέτηση χρήσεων εντός των 4.500 στρ. της Σχολής Ευελπίδων. Πεποίθησή του είναι δε, ότι  έως του τέλους του χρόνου ή τις αρχές του επόμενου θα υπάρξει συμφωνία με το υπουργείο Άμυνας για την παραχώρηση 30 περίπου στρεμμάτων προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι επικουρικές υπηρεσίες του δήμου (αμαξοστάσιο, συνεργείο, λιπαντήριο, κομποστοποίηση κ. ά) ώστε να φύγουν από τη Βάρη όπου βρίσκονται σήμερα και επιβαρύνουν την πόλη.  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.