ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Ξεκίνησαν τα έργα αντιστήριξης στην Πικροδάφνη

0 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 11:14

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αντιστήριξης του πρανούς του ρέματος της Πικροδάφνης, στο ύψος της οδού Θέμιδος στο Παλαιό Φάληρο. 

Το συγκεκριμένο σημείο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για τους πεζούς αφού το πεζοδρόμιο στην κυριολεξία ήταν κούφιο, οι ρίζες των δέντρων είχαν βγει έξω και υπήρχε άμεσος κίνδυνο ατυχήματος, εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα. 

Ο Δήμος με αίτημά του στην Περιφέρεια, η οποία είναι υπεύθυνη για τα ρέματα, ζήτησε την αποκατάσταση του σημείου και το έργο εκτελείται με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Να σημειωθεί πως οικολόγοι κατέθεσαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης ζητώντας να γίνει αυτοψία όσον αφορά στις άδειες που απαιτούνται και στην ύπαρξη περιβαλλοντικής μελέτης. 

Το έργο όμως συνεχίζεται αφού υπάρχουν οι σχετικές άδειες και σαν έργο μικρής κλίμακας δεν απαιτούσε περιβαλλοντική μελέτη. 

Όπως ανέφερε σε σχετικό έγγραφο της υπηρεσίας προς το Αστυνομικό Τμήμα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Ασημακόπουλος, το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο υφίσταται από το 2012, που ξεκίνησαν οι καταπτώσεις του πρανούς. 

Με την πάροδο του χρόνου το πρόβλημα επιδεινώθηκε και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλέον να καταρρεύσει τμήμα της οδού που είναι βασικός άξονας του Δήμου. Επιπρόσθετα τονίζεται ότι από το συγκεκριμένο τμήμα του πεζοδρομίου διέρχονται καθημερινά μαθητές και οι οχλήσεις των κατοίκων της περιοχής περί επικινδυνότητας είναι συνεχείς. 

Η αποκατάσταση του πρανούς, καταλήγει η υπηρεσία κρίνεται αναγκαία και πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν.  


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.