ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η "Κοινωνική Στήριξη" κοντά σε δέκα ιδρύματα παιδικής προστασίας

Του Νικόλα Κονταρίνη 0 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 13:10

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός "Κοινωνική Στήριξη", πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωση του, με φιλανθρωπικό χορό, στον φιλόξενο χώρο του Hotel Plaza Resort στην Ανάβυσσο.

Η Πρόεδρος, Αναστασία Τσιακάλου, πλαισιωμένη από τις κυρίες, μέλη του Οργανισμού, καλωσόρισε τους καλεσμένους και στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις τους, μέσα στη χρονιά που φεύγει.

Όπως είπε, τη χρονιά αυτή, η "Κοινωνική Στήριξη" απέκτησε πολλά νέα μέλη, είχε ένα σημαντικό και ανανεωμένο πρόγραμμα δράσεων και γενικά, ήταν μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις και ιδέες.

Μεταξύ των φιλανθρωπικών δράσεων, εξαιρετική επιτυχία είχε το πρόγραμμα "Δικαίωμα στη Ζωή", υποστηρίζοντας δυναμικά 10 Ιδρύματα παιδικής προστασίας, με πετρέλαιο θέρμανσης, είδη ένδυσης και υπόδησης, τόνους τροφίμων, αλλά και προγράμματα ψυχαγωγίας, με στόχο την βελτίωση ποιότητας ζωής των παιδιών σε ανάγκη.

Επίσης, υπήρξε στήριξη και φροντίδα στα παιδιά των φυλακισμένων Γυναικών στη Θήβα, που τα επισκέφθηκαν, προσφέροντάς τους την βοήθεια που ζητήθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία των φυλακών.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε, όμως, για το Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Ανηλίκων "Άγιος Ανδρέας" στον δήμο Αλίμου, στον οποίο ανανέωσαν όλο τον εσωτερικό εξοπλισμό (καναπέδες, τραπέζια κ.λπ.) και στα 35 ανήλικα παιδιά  προσφέρθηκε όλος ο σχολικός τους εξοπλισμός, καθώς η ένδυση και η υπόδησή τους, με την συνδρομή μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου.

Πέραν όλων αυτών, πάντως, η "Κοινωνική Στήριξη"υλοποίησε πρόγραμμα Κοινωνικών Φροντιστηρίων για παιδιά και εφήβους, εξασφάλισε υποτροφίες σε διάφορα Ι.Ε.Κ. για σπουδαστές  που αδυνατούσαν να έχουν πρόσβαση λόγω οικονομικής τους αδυναμίας, ενώ, είχαν μία εξαιρετική συνεργασία με Ιδιωτικούς Φορείς και ευαισθητοποιημένους ιδιώτες, καλύπτοντας ανάγκες τροφίμων 120 οικογενειών σε μηνιαία βάση, με την ελπίδα πως θα αυξηθεί περισσότερο ο αριθμός  των βοηθουμένων, αφού φθάνουν συνεχώς μηνύματα από νέους υποστηρικτές και αυτής της προσπάθειας. 

Η τραγωδία των πλημμυρών στη Μάνδρα Αττικής και των πυρκαγιών στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά, κινητοποίησε άμεσα τον Οργανισμό, προσφέροντας ανακούφιση βραχυπροθέσμων αναγκών στους πληγέντες, όμως, φρόντισαν να κινητοποιηθεί μεγάλος φορέας της Ελβετίας, προκειμένου να υποστηρίξει το Λύρειο Ορφανοτροφείο, που έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή. Για το Λύρειο, επίσης, η Κ.Σ. φρόντισε να εξασφαλίσει το ποσό των 15.000,00 ευρώ από Τουριστική Επιχείρηση, η οποία επιθυμεί την ανωνυμία της.

Το μεγάλο, αν όχι τεράστιο, σε αξία και σημασία, πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της "Κοινωνικής Στήριξης", δεν έμεινε μόνο σε αυτά, μιας και διέθεσε δεκάδες αναπηρικά αμαξίδια και κρεβάτια σε Ιδρύματα Ειδικής Αγωγής, καλύπτοντας νοσηλείες και θεραπείες , καθώς και επεμβάσεις απόρων συνανθρώπων σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, αξίας πολλών χ/δων ευρώ.

Η  κα Τσιακάλου, λίγο προτού ολοκληρώσει την ομιλία της, είπε ότι, πέρα από την ευημερία των αριθμών, μέσα απ' αυτές τις δράσεις, έρχονται οι άνθρωποι πιό κοντά, αναπτύσσοντας φιλίες, αλληλοσεβασμό, στοιχεία και αξίες για την ευημερία των κοινωνιών, σημειώνοντας ότι, κάθε χρόνο, η "Κοινωνική Στήριξη" τιμά αυτούς , οι οποίοι με τις πράξεις τους συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας.

Τέλος, ευχαρίστησε τους ευεργέτες - χορηγούς τους, την ΑΜΚΕ "ΑΙΓΕΑΣ", τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου PLAZA RESORT, Γιάννη Αβραντίνη, τον οποίο και τίμησαν, την "Χαράλαμπος Παπαδόπουλος και υιοί" Α.Ε., αλλά και όσους θέλουν να στέκονται δίπλα τους, οι οποίοι, όμως, θέλουν να κρατηθεί η ανωνυμία τους, κάτι που, ως Φιλανθρωπικός Οργανισμός, το σέβονται απόλυτα και το τηρούν κάθε φορά όταν τους ζητείται.

Η βραδιά έκλεισε με ζωντανή μουσική και τραγούδια, που τα ερμήνευσε ο γνωστός καλλιτέχνης Κώστας Καραφώτης με το συγκρότημά του, ενώ, μετά το πλούσιο μενού, ακολούθησε και λαχειοφόρος με πολλά και ωραία δώρα, προσφορά φίλων και μελών της "Κοινωνικής Στήριξης".


Αναστασία Τσιακάλου, Γιώργος και Βανίτα Σοφρώνη. 
Η πρόεδρος της Κοινωνικής Στήριξης πλαισιωμένη από το μέλη του Δ.Σ. 


Από αριστερά. Σπύρος Χυσίρογλου πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Σαρωνικού, Βασίλης Οικονόμου βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Σοφρώνης Δήμαρχος Σαρωνικού, Νίκος Σοφιανός μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βανίτα Σοφρώνη.  


  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.