ΑΛΙΜΟΣ

Πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στον Άλιμο με διανομή δεκάδων κάδων δωρεάν

Του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ "V" 0 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 13:41

Με το σύνθημα:" Εμπρός λοιπόν, φτιάχνουμε το δικό μας λίπασμα για δέντρα και λουλούδια, μειώνουμε τα έξοδα του Δήμου μας για την αποκομιδή και ταφή των απορριμμάτων και, γενικά, προστατεύουμε το περιβάλλον", ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης στον Άλιμο, με τη διανομή δεκάδων κάδων σε πολίτες και τις απαραίτητες οδηγίες από τη Γεωπόνο Βάσω Τσορβά.

Η εκδήλωση έγινε το απόγευμα, 8 Νοεμβρίου 2018, και η Δημοτική Αρχή Αλίμου, πρωτοσταντούντος του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη, παρέδωσε δωρεάν δεκάδες κάδους για οικιακή κομποστοποίηση στους δημότες, αισιοδοξώντας πως θα καταφέρουν ως Διοίκηση να κάνουν κάθε μορφή ανακύκλωσης, αγαπημένη συνήθεια των πολιτών.

Όπως είπε να ξεκινήσουν από τώρα να ετοιμάζουν το κομπόστ τους, για να το χρησιμοποιήσουν, την άνοιξη που θα' ρθει ώστε να φουντώσουν οι  τριανταφυλλιές και οι βασιλικοί σε κάθε κήπο, σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Η επίδειξη και η ενημέρωση, έγινε στην θεατρική σκηνή "Κάρολος Κουν", την όλη διαδικασία άνοιξε ο ίδιος ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος αναφέρθηκε σ' αυτό το πρόγραμμα και στα πολλαπλά του οφέλη και στην συνέχεια για το θέμα μίλησε διεξοδικά η Γεωπόνος του Δήμου, Βάσω Τσορβά, η οποία στο τέλος απάντησε και στις διάφορες ερωτήσεις του κοινού.

Περιληπτικά, αυτό που αποκομίσαμε από όσα είδαμε και ακούσαμε, είναι ότι, είτε σε μονοκατοικία, είτε σε πολυκατοικία, είτε στο μπαλκόνι μας, είτε στον κήπο, μπορούμε να τοποθετήσουμε τον κάδο της κομποστοποίησης, ρίχνοντας μέσα του κάποια από τα καθημερινά μας απορρίμματα. Δηλαδή, φλούδες φρούτων, λαχανικά, χόρτα, φύλλα, κλαδέματα κ.α., δημιουργώντας κατ' αυτό τον τρόπο ένα πλούσιο λίπασμα που βελτιώνει την ποιότητα του εδάφους.Όπως μας είπε η αρμόδια επιστήμων, κα Τσορβά, πρόκειται για μία βιολογική διαδικασία που επιτελείται από μόνη της, χωρίς να καταβάλουμε εμείς κανέναν ιδιαίτερο κόπο. Αρκεί βέβαια, να τοποθετήσουμε μαζί στον κάδο, τα οικιακά μας απόβλητα, προκειμένου να συντεθεί το λίπασμά μας. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν οι δημότες και οι κάτοικοι να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210 9810445 και 210 9810778.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης, παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Αλίμου, Στέφανος Διαμαντής και Αρτέμης Καραμολέγκος, οι οποίοι, μαζί με τον Δήμαρχο και υπαλλήλους του δήμου, παρέδωσαν, δωρεάν όπως προαναφέραμε, τους κάδους στους κατοίκους.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.