ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετά τις παροχές ο Αλ. Τσίπρας τάζει χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο

0 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 21:39

Χιλιάδες προσλήψεις εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την... πρόθεση συμφωνίας με την Εκκλησία της Ελλάδας, ανακοινώνοντας επισήμως την προκήρυξη για την κάλυψη των 10.000 θέσεων που θα προκύψουν από την μεταφορά των ιερέων εκτός μισθοδοσίας δημοσίου, εντός του 2019. Προανήγγειλε 16.000 προσλήψεις εντός του 2019 και 18500 εντός του 2020.

Ταυτόχρονα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha μίλησε για την κόντρα Καμμένου Κοτζιά αποφεύγοντας για μια ακόμη φορά να απαντήσει σχετικά με το τί έγινε στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο (παρέπεμψε στις δηλώσεις Καμμένου), ενώ κάλυψε πλήρως τον Παύλο Πολάκη ως προς τις δηλώσεις του σχετικά με την ανάγκη να πάνε κάποιοι στη φυλακή για να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha δήλωσε ότι για το 2019 υπάρχει πρόβλεψη για 16.000 προσλήψεις χωρίς να περιλαμβάνει σε αυτές τις θέσεις των ιερέων. Οι 16.000 προκύπτουν από την κάλυψη των θέσεων υπαλλήλων που θα συνταξιοδοτηθούν και είναι περίπου 8500 στις οποίες προστίθενται 7500 προσλήψεις που έχουν ήδη εγκριθεί.

Οι 10.000 κενές θέσεις που θα προκύψουν από τη μεταφορά των ιερέων εκτός δημοσίου θα προκηρυχθούν το 2019 για να καλυφθούν το 2020. Σε αυτές θα προστεθούν άλλες 8500 περίπου προσλήψεις πάλι στο πλαίσιο των υπαλλήλων που θα συνταξιοδοτηθούν αυτό το έτος.

Σχετικά με την αξιοποίηση της αμφισβητούμενης εκκλησιαστικής περιουσίας είπε ότι θα δημιουργηθεί Ταμείο στο οποίο θα ενταχθεί. Στόχος όπως είπε είναι το 2030 να έχει έσοδα και να καλύπτεται έτσι και η επιδότηση της μισθοδοσίας των κληρικών.

«Αν το "δόγμα Πολάκη" είναι η εφαρμογή του νόμου, τότε εγώ προσχωρώ σε αυτό το δόγμα»

Ως προς τις δηλώσεις Πολάκη για φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό και στενό του συνεργάτη. Μάλιστα ανέφερε ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω κατασπατάλησης πόρων και σκανδάλων και είναι λαϊκή απαίτηση να υπάρξει νέμεσις μετά από αυτή την ύβρι.

Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ότι οι δηλώσεις Πολάκη, που περιλάμβαναν και παραινέσεις για πιέσεις προς τη δικαιοσύνη, ήταν μια... ερμηνεία της λαϊκής απαίτησης περί επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης τονίζοντας παράλληλα ότι όλα τα σκάνδαλα πρέπει να διερευνηθούν όχι για να μπει κάποιος φυλακή αλλά για περάσει το μήνυμα ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.

«Αν το "δόγμα Πολάκη" είναι η εφαρμογή του νόμου, τότε εγώ προσχωρώ σε αυτό το δόγμα. Αν το δόγμα της άλλης πλευράς είναι η ατιμωρησία, τότε ας αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον λαό», σημείωσε.

Κοτζιάς, Καμμένος και Σόρος

Ερωτώμενος για το αν τελικά ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου εξαπέλυσε κατηγορίες για χρηματισμό από τον Τζ. Σόρος, ο Αλέξης Τσίπρας περιορίστηκε να πει ότι ο Π. Καμμένος έχει δώσει διευκρινήσεις και αποκάλυψε ότι ο ίδιος προέτρεψε τον Νίκο Κοτζιά να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για όσα γράφονται για το θέμα αυτό.

Ουσιαστικά αντέγραψε σχετική δήλωση του Δ. Τζανακόπουλου, με την οποία αποφεύγεται να αποκαλυφθεί τι ακριβώς έγινε στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο. Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε παραπέμψει στη δήλωση Καμμένου υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τα όσα ειπώθηκαν λόγω της μυστικότητας των συνεδριάσεων.

Πάντως σε ερώτηση για τον Νίκο Κοτζιά και τις εκτιμήσεις ότι θυσίασε τον Υπουργό Εξωτερικών για τον Πάνο Καμμένο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι δεν θυσίασε κανέναν αλλά ότι ο Νίκος Κοτζιάς παραιτήθηκε. Πρόσθεσε δε ότι ο Υπουργός Εξωτρεικών είχε μια κόντρα με τον Π. Καμμένο που στο τέλος κορυφώθηκε.

«Θα τηρήσουμε όσα συμφωνήσαμε με τους εταίρους»

Σε ό,τι αφορά την οικονομία τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα διαρρήξει την εμπιστοσύνη που έχει χτίσει με τους εταίρους και ξεκαθάρισε ότι θα τηρήσει τα όσα έχει συμφωνήσει.

«Η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την Βουλή»

Για τη συμφωνία με την πΓΔΜ είπε ότι επιλύει ένα πρόβλημα δεκαετιών και αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική Βουλή. «Η Συμφωνία θα περάσει για έναν λόγο. Γιατί και ο τελευταίος πολίτης καταλαβαίνει ότι παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα, αυτή η Συμφωνία ωφελεί τη χώρα και ιδίως τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη», επισήμανε.

Αναδρομικά και συνταξιούχοι

«Η κριτική της αντιπολίτευσης στο θέμα της επιστροφής των αναδρομικών θυμίζει τον εμπρηστή που βάζει φωτιά στο δάσος και μετά βγαίνει στα κανάλια και κατηγορεί την Πυροσβεστική ότι άργησε να σβήσει τη φωτιά», είπε ο πρωθυπουργός.

Εκλογές

Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 και στις βουλευτικές εκλογές.

«Αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό επιθυμώ και θα το πετύχω», είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ για τον κ. Μητσοτάκη η δημοσκοπική πρωτιά της ΝΔ όταν θα διαπιστώσει μετά τις ευρωεκλογές ότι πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτέλεση Κατσίφα

Για την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα και για την στάση της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα έκανε από την πρώτη στιγμή τα ενδεδειγμένα βήματα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι αυτό το «δυσάρεστο συμβάν», όπως το χαρακτήρισε, δεν θα πρέπει να μας αφήσει να αλλάξουμε την προσέγγιση των δύο χωρών.

Αιγιαλίτιδα ζώνη

Η ανακοίνωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης έγινε με «άτσαλο τρόπο» στη τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς θα έπρεπε να ενημερωθούν πρώτα τα κόμματα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε πως αλλάζει την τακτική, όχι τη στρατηγική, γι' αυτό θα προχωρήσει σε ενημέρωση των κομμάτων και δεν θα γίνει η επέκταση με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, αλλά με ψηφοφορία στη Βουλή και τα κόμματα θα κληθούν να πάρουν θέση.

Κυβερνητικές συναινέσεις

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας πάντα υπήρχε αντιπαράθεση και υποστήριξε ότι μόνο όταν ήρθαν τα Μνημόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνέπραξαν. «Ποτέ στον πολιτικό βίο δεν υπήρξε περίοδος που να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις και δύο πόλοι, σήμερα είναι Αριστερά-Δεξιά. Πολιτική ανωμαλία θα ήταν αν οι δύο πόλοι τα έβρισκαν ξαφνικά για να φτιάξουν μια επίπλαστη συναίνεση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό έγινε μία φορά, στην περίοδο των μνημονίων, "για να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα τους". 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.