ΓΛΥΦΑΔΑ

Υπέρογκες οι χρεώσεις στο νέο νεκροταφείο Γλυφάδας

0 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 14:48

Υπέρογκες χαρακτηρίζονται οι αυξήσεις για τους ενταφιασμούς στο νέο κοιμητήριο της Γλυφάδας. Την ώρα που άλλοι δήμοι χαμηλώνουν τα τέλη ενταφιασμού ο δήμος αυξάνει τα τέλη κατά 150%. 

Η τιμολογιακή πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσει ο δήμος για τους ενταφιασμούς στο νέο Κοιμητήριο της πόλης που εγκαινιάστηκε μόλις λίγα 24ωρα πριν, αιφνιδίασε δυσάρεστα τόσο τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό όσο και τους ανθρώπους που έχασαν προσφιλές τους πρόσωπο και θέλησαν να το ενταφιάσουν εκεί. 

Κι ενώ στο θάνατο υποτίθεται ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ο δήμος Γλυφάδας τους κατατάσσει ανάλογα με το βαλάντιό τους. Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή όρισε δύο ζώνες στο νέο νεκροταφείο την Α' και τη Γ'. Δεν γνωρίζουμε γιατί δεν υπάρχει η ενδιάμεση Β' προς το παρόν, κι αν θα δημιουργηθεί αργότερα.  

Στην Α' ζώνη (εκεί θα ενταφιάζονται όσοι έχουν βαρύ πορτοφόλι), ο ενταφιασμός κοστίζει για τους δημότες και τους κατοίκους 1100 ευρώ με δικαίωμα παραμονής τα τρία έτη, ενώ στη Γ' ζώνη για δημότες και κατοίκους η τιμή είναι ενιαία στα 400 ευρώ για τρία έτη. 

Μέχρι τώρα στο παλαιό Κοιμητήριο οι χρεώσεις είχαν ως εξής: 

Δεν υπήρχαν ζώνες. Για τους δημότες 150 ευρώ για τρία έτη,  για τους κατοίκους 405 ευρώ για τρία επίσης έτη. 

Επιπλέον, υπάρχει μία σειρά πρόσθετων τελών όπως: 
Δικαιώματα ναού 60 ευρώ. 
Δικαιώματα στολισμού 20 ευρώ. 
Τελη καθαριότητας ανά έτος 20 ευρώ. 
Παραμονή στο νεκροθάλαμο της εκκλησίας 40 ευρώ. 
Σε περίπτωση μνημοσύνου ο δήμος θα εισπράτει  70 ευρώ πέρα από τις χρεώσεις της εκκλησίας.

"Μ' αυτές τις τιμές θα ζωντανέψουν οι νεκροί και θα φύγουν..." είπε χαρακτηριστικά άνθρωπος που δραστηριοποιείται στο χώρο.  Επιπλέον όλων αυτών των χρεώσεων που στο τέλος θα επιβαρύνουν τους ανθρώπους που θέλουν να κηδέψουν το μέλος της οικογένειάς τους, ένα ιδιότυπο καθεστώς φέρεται να υπάρχει στο παλαιό νεκροταφείο το οποίο θα παραμείνει εν ενεργεία.

Σχετικά με το "καθεστώς" ενταφιασμού στο παλαιό νεκροταφείο τίθεται ένα ερώτημα:
Χρειάζεται η προσωπική άδεια του δημάρχου για να ενταφιαστεί δημότης ή κάτοικος εκεί όπως μας κατήγγειλαν και αν ναι, για ποιο λόγο;  

Όσον αφορά την κατασκευή των μνημάτων στο νέο νεκροταφείο είναι αλήθεια ότι έχει επιλεγεί "εργολάβος" κι ότι δεν μπορεί κανείς να επιλέξει το δικό του μαρμαρά;  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.