ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολύ σύντομα η Ν.Δ. θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών

0 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 12:45

Ανεβάζει στροφές η Ν.Δ. δίχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι προετοιμάζεται για παν εκλογικό ενδεχόμενο. 

Στα πλαίσια αυτής της προετοιμασίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα και με όσα είπε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών και ειδικότερα των νέων, αυτών δηλαδή που θα εισέλθουν για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχετικές ανακοινώσεις θα έχουν τμηματικό χαρακτήρα και αναμένονται να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε αυτό το πλαίσιο των ανακοινώσεων εκτός των ήδη εκλεγμένων βουλευτών, θα ενταχθούν και τα στελέχη που σήμερα δραστηριοποιούνται ως επικεφαλής γραμματειών του κόμματος και τα οποία θα κληθούν να παραιτηθούν από τον κομματικό μηχανισμό για να παλέψουν για τον σταυρό. 

Η ανανέωση

Η ανανέωση του κόμματος που πολλές φορές έχει μιλήσει γι' αυτή ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να περάσει μέσα από τα νέα πρόσωπα που θα βρεθούν στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., και στις περισσότερες περιπτώσεις θα αντληθούν από το μητρώο πολιτικών στελεχών που δημιουργήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια.  

Τότε ο πρόεδρος της ΝΔ είχε παρουσιάσει την ιδέα του, λέγοντας ότι «ενεργοποιούμε καινούργια πρόσωπα, δημιουργούμε μία νέα γενιά στελεχών, δημιουργούμε περισσότερες φωνές της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «θέλουμε να ανοίξουμε το κόμμα σε πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε».

Η έννοια της ανανέωσης δε δείχνει να είναι ένα περιστασιακό επικοινωνιακό τρυκ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκδήλωση για τα 44α γενέθλια της ΝΔ, παρουσία μάλιστα των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά και της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, στις αρχές Οκτωβρίου.

«...Είχα πει τότε ότι χρειάζεται επειγόντως η πολιτική να αποκτήσει ξανά νόημα. Και για να γίνει αυτό, το οξυγόνο για να γίνει αυτό, είναι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις, αλλά και η ανάδειξη των καταλληλότερων που θα τεθούν στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Έτσι γεννήθηκε το Μητρώο Στελεχών. Μια πρωτοβουλία στην οποία ανταποκρίθηκαν χιλιάδες πολίτες. Χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι αξιολογήθηκαν αξιοκρατικά σε σχέση με τις δυνατότητές τους, ώστε να μπολιάσουν το κόμμα μας, να αποτελέσουν τα νέα μας πολιτικά στελέχη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα όσα είχε ήδη ανακοινώσει από το βήμα του 11ου συνεδρίου του κόμματος, όταν είχε ξεκαθαρίσει ότι σε κάθε γαλάζιο ψηφοδέλτιο των εκλογικών περιφερειών της χώρας θα βρίσκεται τουλάχιστον ένα καινούργιο πρόσωπο.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του μητρώου στελεχών περίπου 2.500 άτομα, τα οποία πέρασαν από τη διαδικασία αξιολόγησης, κατανεμήθηκαν σε τομείς και γραμματείες του κόμματος.

Συνολικά πάντως το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή έχουν εκδηλώσει περισσότερα από 4.000 άτομα, με τους συμμετέχοντες να έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.