ΑΛΙΜΟΣ

Τα ρεμπέτικα της κατοχής από τους "Μουσικούς της Πόλης" στον Άλιμο (foto & video)

1 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 16:23
Ρεμπέτικα του '40 από τους "Μουσικούς της Πόλης" στον Άλιμο

Από το καφενείο "Ο Λεβέντης" - το πολύ παραστατικό σκηνικό  του καφενέ εκείνης της εποχής - και με τα ρεμπέτικα της κατοχής, που τραγούδισαν οι "Μουσικοί της Πόλης" πλαισιωμένοι από τη θεατρική ομάδα του πολιτιστικού οργανισμού, οι Αλιμιώτες μεταφέρθηκαν στο μουσικό κλίμα της εποχής του '40. 


Στην εκδήλωση που διοργάνωσε εν όψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού στο κινηματοθέατρο "Κάρολος Κουν", ακούστηκαν ρεμπέτικα τραγούδια που γράφτηκαν την περίοδο της κατοχής. 

Ανοίγοντας τη μουσική βραδιά ο αντιπρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού Νίκος Αλβανός ανάμεσα και σε άλλα είπε πως κατά τη διάρκεια του πολέμου και της κατοχής γράφτηκαν από τους θεωρούμενους περιθωριακούς αλλά πολύ αγαπητούς στο λαό, συνθέτες - μουσικούς, τους ρεμπέτες, πολλά τραγούδια με αντιπολεμικό χαρακτήρα, μια επιλογή από τα οποία θα ακουστεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 


Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης. 

"Συνδυάζουμε απόψε τη μνήμη και την τιμή στους αγωνιστές και στο έπος του '40 με την τέχνη. Γιατί το ρεμπέτικο είναι κομμάτι της μουσικής τέχνης με τη δική του ιδιαίτερη ιστορία" είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.  

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν  ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Διαμαντής, η Αντιδήμαρχος Δώρα Σύρμα, ο τ. δήμαρχος Αλίμου Αργύρης Αργυρίου, ο δημ. σύμβουλος Γιάννης Μαριόλης, ο δημ. σύμβουλος Δημ. Δημάκης, ο κ. Παύλος Παπαδημητρόπουλος μέλος του ΔΣ ΘΟΠΑΑ κ. ά. 


O αντιπρόεδρος του ΘΟΠΑΑ Νίκος Αλβανός. 


Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 29.10.18
Ωραία εκδήλωση. Άξιοι άνθρωποι σωστά έργα κάνουν.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.