ΓΔ: 0,00% EUR/USD: 1,1263

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάρωσε στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου ο Πατούλης

0 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 17:40

Σάρωσε η γαλάζια παράταξη με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. 

Η παράταξη ΔΗΚΙ -ΙΣΑ (ΝΔ) έλαβε ποσοστό 54,7%, έναντι 35,40% που είχε λάβει το 2014, ενώ η παράταξη Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 8%, από ποσοστό 15% που είχε συγκεντρώσει το 2014.

Οι αρχαιρεσίες του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας κράτησαν δύο μέρες και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας. 

Χαρακτηριστικό αυτών των αρχαιρεσιών ήταν η μεγάλη αποχή των γιατρών που παρά τα προβλήματα του κλάδου τους δεν προσήλθαν στις εκλογές του συνδικαλιστικού τους οργάνου. 

Εν τούτοις, είναι η πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με συνδικαλιστές του ιατρικού σώματος, που μία παράταξη επιτυγχάνει αυτοδυναμία.

Η παράταξη ΔΗΚΙ -ΙΣΑ θα έχει αυτοδυναμία και 9 από τις 17 έδρες, έναντι 7 που είχε το 2014.

Κι αυτό στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση τουλάχιστον, αποδίδεται στο πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν οι γιατροί του κεντροδεξιού χώρου και στην -καθοριστική όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος της κάλπης- απόφαση τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία παράταξη και ενα ψηφοδέλτιο. Αντιθέτως, στις προηγούμενες εκλογές αυτό που χαρακτήρισε τη διαδικασία ηταν ο «κατακερματισμός» των «γαλάζιων» συνδικαλιστών σε τέσσερις παρατάξεις. Το νήμα της εκλογικής κούρσας είχε κόψει και παλι η παράταξη στην οποία ήταν επικεφαλής ο κ. Πατούλης.

Η παράταξη ΔΗΠΑΚ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, έλαβε ποσοστό 8,28%. Το Κίνημα Νέων Γιατρών έλαβε ποσοστό 7,64%, ακολουθεί η παράταξη ΑΡΣΙ με 6,56%, στη συνέχεια η νεοσυσταθείσα παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ιατρών-Κ.Ι.ΑΝ-ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ» που έλαβε ποσοστό 5,78%, και ακολουθεί με 5,10% η παράταξη Κίνημα Αλλαγής - Μαχόμενοι Γιατροί. Τέλος, ποσοστό 3,25% λαμβάνει η Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.