ΓΛΥΦΑΔΑ

Οι "μαϊμού" αποφάσεις του Δήμου Γλυφάδας στην ΕΡΤ1

1 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 12:12
Για τις "μαϊμού" δια περιφοράς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, για αδιαφανείς διαδικασίες στην κατασκευή του νέου νεκροταφείου Γλυφάδας, για αυταρχικές συμπεριφορές του δημάρχου, για μπούλιγκ σε βάρος υπαλλήλων του Δήμου, και άλλα, μίλησαν σήμερα τρεις άνθρωποι στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Άλλη Διάσταση"

Σε πανελλαδική πρώτη ακούστηκαν σήμερα τα όσα καταγγέλονται εδώ και πολύ καιρό για τις δια περιφοράς  "μαϊμού" αποφάσεις και όχι μόνο, του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  του δήμου Γλυφάδας από την εκπομπή της ΕΡΤ1 "Άλλη Διάσταση". 

Καλεσμένοι του δημοσιογράφου Κ. Αρβανίτη, ο επί σειρά ετών πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος από την παράταξη του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου Βάνα Μπάρμπα και ο τέως πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ και πρώην υπάλληλος του δήμου Γλυφάδας Θέμης Μπαλασόπουλος. 

Η υπόθεση της δια περιφοράς αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου αφορά σε 62 μη σύννομες αποφάσεις, οι οποίες παρήγαγαν σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιάχο οικονομικά αποτελέσματα ύψους ίσως και πάνω από 10 εκ. ευρώ. 

Γι' αυτές τις "μαϊμού" αποφάσεις όπως τις αποκαλεί εμφανίζονται να ψηφίζουν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν ήταν παρόντες. Κάποιος από αυτούς ενώ απουσίαζε στη Ζάμπια ψήφιζε στη Γλυφάδα, άλλος ήταν ασθενής και άλλος απουσίαζε στο χωριό του στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που εμφανίζονται να ψηφίζουν.  

Πέρα από αυτές τις "δια περιφοράς αποφάσεις" τις οποίες δεν προβλέπει ως κανονική διαδικασία ο Κώδικας, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, αλλά στη Γλυφάδα, σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, είχαν πάρει τη μορφή της κανονικότητας, ακούστηκαν και μία σειρά άλλων θεμάτων που παραπέμπουν σε αδιαφανείς διαδικασίες και κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος.   

Παναγιώτης Γιάχος: Δέχθηκα πολλές "φιλικές" συμβουλές να... σωπάσω 

Το φάκελο της υπόθεσης αυτής, κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου ο επί σειρά ετών πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος,  ο οποίος συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία που τον συνοδεύουν και τον τεκμηριώνουν. 

Αφήνοντας αιχμές για κωλυσιεργία είπε: "εδώ και τρεις μήνες ο φάκελος έχει μεταβιβαστεί στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης χωρίς να έχει γίνει μέχρι τώρα, καμία κίνηση εκ μέρους των Επιθεωρητών. Όταν μίλησα με τις δύο κυρίες που έχουν χρεωθεί την υπόθεση και ρώτησα γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, μου απάντησαν ότι έχουν κι άλλες δουλειές".

Ο Παναγιώτης Γιάχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πιεστικές "φιλικές" συμβουλές που δέχεται να σταματήσει ν' ασχολείται και να... "ρουφήξει το αυγό" του όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, όπως και για τη σιωπή μερίδας της αντιπολίτευσης.    

Κλείνοντας η εκπομπή ο κ. Γιάχος είπε ότι φεύγοντας από το σπίτι του οι οικείοι του, του είπαν να προσέξει τι θα πει γιατί ο δήμαρχος Γλυφάδας είναι γαμπρός του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου και κουμπάρος του Κ. Καραμανλή.

Βάνα Μπάρμπα: Δεν είμαστε "φυτά" και "πάπιες" κανενός

Η ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλος Βάνα Μπάρμπα η οποία εξελέγη με την παράταξη του νυν δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και η οποία όταν ανεξαρτητοποιήθηκε τον κατηγόρησε για μία σειρά πραγμάτων, έκανε λόγο για τη συμπεριφορά του δημάρχου την οποία χαρακτήρισε αυταρχική. 

"Ενώ ξεκινήσαμε με έναν γλυκύτατο άνθρωπο, μετά από δύο χρόνια άλλαξε η συμπεριφορά του κυρίου Παπανικολάου. Δεν υπήρχε καμία δημοκρατική διαδικασία. Μας ήθελε μόνο για να ψηφίζουμε. Όμως δεν είμαστε "φυτά" και "πάπιες" κανενός" τόνισε η κ. Μπάρμπα. 

"Αυτό που θέλω να τονίσω" είπε, "είναι ότι ο κόσμος αφ' ενός πρέπει να ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν στο δήμο του, να παρακολουθεί τα δημοτικά συμβούλια και αφ' ετέρου οι συνάδελφοί μου δημοτικοί σύμβουλοι να μιλούν". 

 Θέμης Μπαλασόπουλος: Οι υπάλληλοι δέχονται μπούλιγκ

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχουν οι υπάλληλοι που δεν δέχονται να εφαρμόσουν αποφάσεις της διοίκησης που θεωρούν μη σύννομες, λέγοντας πως δέχονται μπούλινγκ. 

Για το καινούργιο νεκροταφείο που γίνεται στον Υμηττό σε χώρο που παραχώρησε η Αεροπορία είπε ότι βρίσκεται μέσα σε ρέμα κι αν γίνει μία καταστροφή σαν αυτή της Μάνδρας νεκροί και ζωντανοί θα βρεθούν στην Αίγινα!. 

Επίσης κατήγγειλε, πως ενώ πρόκειται για έργο εκατομμυρίων ευρώ δεν γίνονται διαγωνισμοί, αλλά ότι το έργο προχωρά με απευθείας αναθέσεις. 

Μίλησε τέλος για υπερβολικές χρεώσεις σε διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στο δήμο που παρόμοιες σε άλλους δήμους γίνονται με πολύ λιγότερα χρήματα, φέρνοντας ως παράδειγμα συναυλία με τον ίδιο καλλιτέχνη κόστισε περίπου 4.000 σε άλλο δήμο, ενώ στη Γλυφάδα η χρέωση ήταν σχεδόν τετραπλάσια. 

Η σιωπή του δημάρχου 

Πριν ξεκινήσει η εκπομπή ο δημοσιογράφος διευκρίνησε ότι ζήτησαν και από τον δήμαρχο Γλυφάδας να παρίσταται ή να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση για να υπάρξει και ο αντίλογος, όμως όπως είπε δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, όπως δεν υπήρξε και καμία απάντηση για όλα όσα του προσάπτουν, εδώ και 15 μήνες για τις "μαϊμού" αποφάσεις αλλά και για πολλά ακόμα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Κατόπιν όλων τούτων κι επειδή έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και ενδεχομένως να ξαναζητήσει την ψήφο των συνδημοτών του (εκτός κι αν η φημολογία ότι θα θελήσει να μετακινηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή επαληθευθεί), οφείλει να δώσει κάποιες απαντήσεις στους δημότες που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Καλά είναι τα έργα όμως επίσης καλό είναι να γνωρίζουν οι δημότες αν οι τρόποι με τους οποίους υλοποιούνται είναι σύννομοι και σύμφωνοι με το συνολικό συμφέρον των πολιτών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ (από το 57') όλα όσα είπαν οι καλεσμένοι της εκπομπής. 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
reina 23.10.18
Μούγκα ο δήμαρχος...
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.