ΓΔ: 632,97 -0,61% EUR/USD: 1,1297

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης για τις στηρίξεις στους μικρούς δήμους

0 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 21:12

Για την εκλογική μάχη στην τοπική αυτοδιοίκηση μίλησε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξή του στον "Ε.Τ." της Κυριακής.

Ο τρόπος που σκέφτεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά τα χρίσματα και τις στηρίξεις έχει ενδιαφέρον, αφού ξεκαθαρίζει πως είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με άλλους χώρους εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ειδικότερα για τις στηρίξεις στους μικρούς δήμους το γεγονός ότι, όπως είπε "η Ν.Δ. ακούει με προσοχή τη "βοή" της τοπικής κοινωνίας καταδεικνύει πως δεν θα διστάσει να στηρίξει υποψηφίους που δεν ανήκουν αμιγώς στη Νέα Δημοκρατία, έχουν όμως την αποδοχή της κοινωνίας. 

Η απαντήσεις του Νικήτα Κακλαμάνη 

Από το μέχρι τώρα έργο σας σε αυτές τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση διακρίνετε διάθεση για συμμετοχή νέων και επιτυχημένων ανθρώπων;

O «Κλεισθένης» είναι σίγουρο ότι οδηγεί σε δύο συμπεράσματα:
α) Ακυβερνησία στην πλειoνότητα των δήμων (μεγάλων και μικρών) και
β) άρνηση πολλών επιτυχημένων ανθρώπων να ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Βεβαίως, υπάρχουν και οι ρομαντικοί συμπολίτες μας, που επιθυμούν να προσφέρουν κι αυτό αποτελεί ένα ευχάριστο «πονοκέφαλο» για τη Ν.Δ., αφού σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει να «διαλέξει» (επιλέξει) έναν ανάμεσα σε τρεις ή τέσσερις υποψηφίους».

Υπάρχουν δήμαρχοι ή περιφερειάρχες που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι κοινής αποδοχής;

Η «μάχη» για τις 13 περιφέρειες από μόνη της παίρνει χαρακτηριστικά και πολιτικής αντιπαράθεσης. Την ευθύνη την έχει ο πρόεδρος του κόμματος. Ορθά αποφασίστηκε όσοι πετυχημένοι περιφερειάρχες είχαν στηριχθεί από τη Ν.Δ. να συνεχίσουν να έχουν τη στήριξή μας.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες αναζητήθηκαν και βρέθηκαν νέα πρόσωπα. Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση για πρόσωπα κοινής αποδοχής (με όλα τα δημοκρατικά κόμματα), εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει και για τους μεγάλους δήμους (πρωτεύουσες των νομών), ενώ για τους μικρούς ακούμε με προσοχή τη «βοή» της τοπικής κοινωνίας.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.